OFF
"Aki pénzt tud kivenni a nagycirkuszból mind plecsnit érdemel!:D "
Ez most komoly? Pedig nem is tűnik olyan nehéznek:)
OFF
"Aki pénzt tud kivenni a nagycirkuszból mind plecsnit érdemel!:D "
Ez most komoly? Pedig nem is tűnik olyan nehéznek:)
OFF
"De az se mond semmit ha azt mondja valaki 23%-om volt a héten. Hol?"
Nem teljesen mindegy, azis hogy mennyinek a 23%. Szvsz a beiró célja az öröme megosztása!
Aki pénzt tud kivenni a nagycirkuszból mind plecsnit érdemel!:D
Off
bammeg.
Szvsz teljesen világos az utcsó pár beirásából minden, adja magát. Ajánlom a figyelem megtartását az olvasottakra és semmi fantázia. Ebben az esetben rögtön szertefoszlanak a kérdések.
Hati topic
Hati shortokról és prompt ügyletekről volt szó. Akkor hogy a tökömbve kerül ide a többi kérdés, ráadásul reggel 5 kor:D
A tőke meg Marx is megmonta a tőke!:D
Ezzel én régóta tisztában vagyok.
De az se mond semmit ha azt mondja valaki 23%-om volt a héten. Hol? A tőkeáttétes forex számlámon amin csak a tőkém tizedét tartom csak, mert úgyis tőketátétes...hmm?
No én ilyenre gondoltam. Ha nem ír mellé inerciarendszert akkor semmi értelme a százalékos értéknek.
engem inkább az zavar, mikor valaki beírja hogy 2ft chfhuf elmozduláson fogott 10 millió ft-ot.
ilyet azért nem olvasni túl gyakran, mint pl a számjegy alapján meghatározott tőkét sem....))
megjegyzem, azt a 10m nyerőt, 9 számjegyű tőkével, meg lehet csinálni, igaz, Ő nem így magyarázta, nekem még mindig ködös a leírása..
pont az lehet a zavaró, ha valaki összeget ír, nem %-ot.
Mivel nem tudni, és nem is tartozik senkire, az erre szánt tőke nagysága, így a %-os nyerő/vesztő meghatározás célszerűbb.
Szerintem...
Teljesen igazad lehet/van mikor felmerül benned ez a kérdés.
Álltalában azok az emberek tudnak érdemben kommunikálni akik mindannyian birtokában vannak egy bizonyos tudásszintnek.
Jó rendben tisztázzuk a dolgokat. Igen a befektetési számláimon lévő tőkére gondoltam.
Ez az összeg képezi a "tőkét" amit befektetek bizonyos irányelvek mentén.
Én diverzifikálom a portfoliomat tehát mikor eladok egy féle részvényt, akkor az azon elért eredményt, nem teljes tőkére vetített hozamot szoktam közzétenni. Mikor odaírom, hogy tőkére vetített 23%-os hozam , akkor a befektetési számláimon lévő tőkére gondoltam.
Ami azt jelenti, hogy kb. a tőkém 1/3 részénél többet nem rakok egy instrumentumba, tehát ezért is büszkélkedem vele:), mert átlagban így 3szor kellett elérni 23% nyerőt, nem pedig 1szer ami számomra nagyfokú felelőtlenség lenne.
Ha már tisztába tesszük a dolgokat, akkor engem inkább az zavar, mikor valaki beírja hogy 2ft chfhuf elmozduláson fogott 10 millió ft-ot. ez nekem nem mond semmit, inkább csak dicsekvésnek tünik.
Jelzem nem fényezésből írom le az elért %-os hozamaimat, inkább megszokásból.
Nem sokszor látok ilyet, ezért feltehetőleg Én is el fogom hagyni ezeket a szokásaimat.
Nekem pedig egyértelmű, hogy aki ide írogat, az a tőzsdére, forexre szánt tőkéről beszél.
Pepe esetében is biztos vagyok, hogy Ő is arról beszél, amit bróker számláin tart, ersténél, KBCnél, vagy randomnál.
Felesleges lenne bevonni egy bankbetét, állampapír hozamot, meg a külső számlákon tartott pénzek hozamát.
Szerintem meg igazad van! Pont ezért totál csalóka mikor valaki százalékos nyereség adatot közöl...
Mélázok itt hajnalban a "teljes tőke" definícióján. Lehet kinevettek, de évek óta nem jöttem rá, ki mit ért teljes tőkén. Akkor egyértelmű, ha az összes pénz szabadon van forintban és abból veszek ezt-azt. Akkor nyilván az a teljes tőke. De ha csak a számlán lévő összes pénz egy elkülönített részével kereskedek, -igaz néha előfordul, hogy a hati fedezeti követelménye belecsúszik az alapokban pihenő részbe is-, akkor mit tartunk teljes tőkének? Mert ami a kereskedésre elkülönített résznél 100% nyereség, az a számlán lévő összeshez viszonyítva lehet, hogy csak 5-10-20%. Ez a kereskedésre szánt összeg és a teljes pénzmennyiség arányától függ. Ezért aztán fogalmam nincs milyen teljesítményt jelent a sajátomhoz képest egy ilyen 23%-os adat.
Nagyon fárasztó vagyok, ugye? :)
Grat a nyerőhöz!
"Tavaly még arról álmodtam" Nemhiába múlnak napok:D
Tavaly még arról álmodtam, hogy folyamatosan poziba leszek és mindig jó irányba fordulok, azóta rájöttem, hogy szinte lehetetlen:)
örülök hogy elraktad a nyerőt...igy is kell....aztán majd meglátod hogy merre megy.
Szia Pepe, sajnos itthon volt a két gyerek, és nem sikerült koncentrálni, besokalltam. Mindegy, lesz még jó belépő. így hát nincsen.
köszi Ibiza. jelenleg nem várok semmit. csak nézek ki a fejemből. nem akarok lépni semmit sem. elég volt a tanulóleckéből meg a bukóból. meg a májusból is elegem van. kicsi rápihi a játékra, aztán újrakezdés.
"Na azon érdemes elgondolkodni miért is utálja!?:)Nem hinném hogy előitéletes lenne. "
Pavlovi reflexek. :)
Amióta lezártam a shortjaimat, olyan nyugodtan nézem az árfolyamot, hogy csak na. Örülök is neki az éven összejött eddig teljes tőkére 23% profit és ezt nem akarom most kockára tenni felelőtlen kereskedéssel.
Nem idegesítem magamat azzal, hogy mennyit kereshetnék még shorttal, az év második felében kicsit konzervatívaban lépek majd poziba.
Például megvárom a megerőssítést a 22800-as prompt bux emelkedő csatorna törésére és csak utánna lépek shortba, addig semmiképp.
csacsi vagyok nem kertész, a csacsinak mindegy virág virág illatos és finom:D
Azért ne zavarjon, hogy az avatarom egy frangipáni virág, margaréta helyett :)