Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: nincs cím

#383876 pepe01 Előzmény: #383873

OFF

"Aki pénzt tud kivenni a nagycirkuszból mind plecsnit érdemel!:D "

Ez most komoly? Pedig nem is tűnik olyan nehéznek:)

#383873 Rozsdáskilincs Előzmény: #383870

OFF

"De az se mond semmit ha azt mondja valaki 23%-om volt a héten. Hol?"

Nem teljesen mindegy, azis hogy mennyinek a 23%. Szvsz a beiró célja az öröme megosztása!

Aki pénzt tud kivenni a nagycirkuszból mind plecsnit érdemel!:D

Off bammeg. Szvsz telj…

#383872 Rozsdáskilincs

Off

bammeg.

Szvsz teljesen világos az utcsó pár beirásából minden, adja magát. Ajánlom a figyelem megtartását az olvasottakra és semmi fantázia. Ebben az esetben rögtön szertefoszlanak a kérdések.

Hati topic

Hati shortokról és prompt ügyletekről volt szó. Akkor hogy a tökömbve kerül ide a többi kérdés, ráadásul reggel 5 kor:D

A tőke meg Marx is megmonta a tőke!:D

#383870 lackok Előzmény: #383850

Ezzel én régóta tisztában vagyok.

De az se mond semmit ha azt mondja valaki 23%-om volt a héten. Hol? A tőkeáttétes forex számlámon amin csak a tőkém tizedét tartom csak, mert úgyis tőketátétes...hmm?

No én ilyenre gondoltam. Ha nem ír mellé inerciarendszert akkor semmi értelme a százalékos értéknek.

#383851 hosszhuszár Előzmény: #383849

engem inkább az zavar, mikor valaki beírja hogy 2ft chfhuf elmozduláson fogott 10 millió ft-ot.

ilyet azért nem olvasni túl gyakran, mint pl a számjegy alapján meghatározott tőkét sem....))

megjegyzem, azt a 10m nyerőt, 9 számjegyű tőkével, meg lehet csinálni, igaz, Ő nem így magyarázta, nekem még mindig ködös a leírása..

#383850 hosszhuszár Előzmény: #383842

pont az lehet a zavaró, ha valaki összeget ír, nem %-ot.

Mivel nem tudni, és nem is tartozik senkire, az erre szánt tőke nagysága, így a %-os nyerő/vesztő meghatározás célszerűbb.

Szerintem...

#383849 pepe01 Előzmény: #383841

Teljesen igazad lehet/van mikor felmerül benned ez a kérdés.

Álltalában azok az emberek tudnak érdemben kommunikálni akik mindannyian birtokában vannak egy bizonyos tudásszintnek.

Jó rendben tisztázzuk a dolgokat. Igen a befektetési számláimon lévő tőkére gondoltam.

Ez az összeg képezi a "tőkét" amit befektetek bizonyos irányelvek mentén.

Én diverzifikálom a portfoliomat tehát mikor eladok egy féle részvényt, akkor az azon elért eredményt, nem teljes tőkére vetített hozamot szoktam közzétenni. Mikor odaírom, hogy tőkére vetített 23%-os hozam , akkor a befektetési számláimon lévő tőkére gondoltam.

Ami azt jelenti, hogy kb. a tőkém 1/3 részénél többet nem rakok egy instrumentumba, tehát ezért is büszkélkedem vele:), mert átlagban így 3szor kellett elérni 23% nyerőt, nem pedig 1szer ami számomra nagyfokú felelőtlenség lenne.

Ha már tisztába tesszük a dolgokat, akkor engem inkább az zavar, mikor valaki beírja hogy 2ft chfhuf elmozduláson fogott 10 millió ft-ot. ez nekem nem mond semmit, inkább csak dicsekvésnek tünik.

Jelzem nem fényezésből írom le az elért %-os hozamaimat, inkább megszokásból.

Nem sokszor látok ilyet, ezért feltehetőleg Én is el fogom hagyni ezeket a szokásaimat.

#383846 Hathor Előzmény: #383841

Nekem pedig egyértelmű, hogy aki ide írogat, az a tőzsdére, forexre szánt tőkéről beszél.

Pepe esetében is biztos vagyok, hogy Ő is arról beszél, amit bróker számláin tart, ersténél, KBCnél, vagy randomnál.

Felesleges lenne bevonni egy bankbetét, állampapír hozamot, meg a külső számlákon tartott pénzek hozamát.

#383842 lackok Előzmény: #383841

Szerintem meg igazad van! Pont ezért totál csalóka mikor valaki százalékos nyereség adatot közöl...

#383841 Láma Előzmény: #383665

Mélázok itt hajnalban a "teljes tőke" definícióján. Lehet kinevettek, de évek óta nem jöttem rá, ki mit ért teljes tőkén. Akkor egyértelmű, ha az összes pénz szabadon van forintban és abból veszek ezt-azt. Akkor nyilván az a teljes tőke. De ha csak a számlán lévő összes pénz egy elkülönített részével kereskedek, -igaz néha előfordul, hogy a hati fedezeti követelménye belecsúszik az alapokban pihenő részbe is-, akkor mit tartunk teljes tőkének? Mert ami a kereskedésre elkülönített résznél 100% nyereség, az a számlán lévő összeshez viszonyítva lehet, hogy csak 5-10-20%. Ez a kereskedésre szánt összeg és a teljes pénzmennyiség arányától függ. Ezért aztán fogalmam nincs milyen teljesítményt jelent a sajátomhoz képest egy ilyen 23%-os adat.

Nagyon fárasztó vagyok, ugye? :)

Re: off

#383705 pepe01 Előzmény: #383701

Tavaly még arról álmodtam, hogy folyamatosan poziba leszek és mindig jó irányba fordulok, azóta rájöttem, hogy szinte lehetetlen:)

#383701 BudFox Előzmény: #383678

örülök hogy elraktad a nyerőt...igy is kell....aztán majd meglátod hogy merre megy.

#383700 Csilla76 Előzmény: #383678

Szia Pepe, sajnos itthon volt a két gyerek, és nem sikerült koncentrálni, besokalltam. Mindegy, lesz még jó belépő. így hát nincsen.

#383676 Csilla76 Előzmény: #383634

köszi Ibiza. jelenleg nem várok semmit. csak nézek ki a fejemből. nem akarok lépni semmit sem. elég volt a tanulóleckéből meg a bukóból. meg a májusból is elegem van. kicsi rápihi a játékra, aztán újrakezdés.

#383673 banyaiz Előzmény: #383589

"Na azon érdemes elgondolkodni miért is utálja!?:)Nem hinném hogy előitéletes lenne. "

Pavlovi reflexek. :)

#383665 pepe01 Előzmény: #383644

Amióta lezártam a shortjaimat, olyan nyugodtan nézem az árfolyamot, hogy csak na. Örülök is neki az éven összejött eddig teljes tőkére 23% profit és ezt nem akarom most kockára tenni felelőtlen kereskedéssel.

Nem idegesítem magamat azzal, hogy mennyit kereshetnék még shorttal, az év második felében kicsit konzervatívaban lépek majd poziba.

Például megvárom a megerőssítést a 22800-as prompt bux emelkedő csatorna törésére és csak utánna lépek shortba, addig semmiképp.