Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: Hogyan lesz 240 forintos svájci frank?

#385825 holnor Előzmény: #385820

mostanában van egy elméletem, sokat töprengek azon, h mennyire ésszerű. a lényeg: a kormány fel szeretné pörgetni a gazdaságot, amit az export húz. leegyszerűsítve mi a jó az exportáló országoknak? a gyenge hazai deviza. a gyengítést azonban a lakosság eladósodása miatt nm lehetett meglépni. eddig. képbe kerül uis a törlesztési árfolyam rögzítése, így nm számít a spot árfolyam (dehogynm számít, de nyerünk pár évet), lehet gyengíti a forintot. aztán ha beindult a gépezet, 1-2 év mva, miután megerősödött a gazdaság, fokozatosan megvalósulhat az irányváltás, azaz a forint erősítése.

ha a logika helytálló, akkor rövid távon forintgyengülésre kell berendezkedni.

Re: nincs cím

#383690 Spade Előzmény: #383687

mi a tök@m ez az avatar ? :)

az EUR/CHF baljóslatú, benne van hosszabb távon a paritás......hacsak nem jön egy brutál recesszió

#383687 Bakiba Előzmény: #383683

Ühüm az eurchf, eur.. párokban is, ne rágjuk már ezt a gazdbulvár gumicsontot:)

Se a német jegybanki nyilatkozat, se a spanyol választásnak nincs köze ehhez akkor:))

#383683 Rossing01 Előzmény: #383680

A mai gyengülést szerintem megint a fixált EUR/Frank/Jen kérdése váltotta ki. De az egész nap furcsa. USD erősödik, EUR esik, arany ugrik(!!!).

#383682 Bakiba Előzmény: #383680

Szerintem ezek most beszállóértékek is lehetnek shortra /chfhuf, eurhuf/ ma rv- index opciós nap volt-van, nézzük mi lesz hétfőtől. Téteket megtettem max az ötszögletű tábla megállít:)

#383680 ikszf Előzmény: #383612

Ja, teljesen zűrös a kép.

Tovább rontja a képet, hogy ilyen eurusd és különösen eurchf esésben is jól tartja magát az eurhuf. Audjpy és usdjpy meg szinte mozdulatlan. Ez nem egy nagyon kockázatkerülő képet mutat így együtt.

#383487 ikszf Előzmény: #383421

Nem jó ez sehogyan. 266.9 betonellenállásnak/ betontámasznak kéne lenni.

Ehhez képest pár hónapja átvitte lefelé, ami nem gond, de múlt héten fölézárt, fölénézett picivel. Ha az a fölézárás fals lenne, akkor durván 2%-kal le kellene onnan szakadnia 262-263-ra. Mondjuk még van kb 36 órája rá :)

#383155 ikszf Előzmény: #383125

nagyon jó kis cikk:

http://portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/feszultebb_honapok_jonnek_a_forintpiacon.149678.html

Mnyp-k helyett most a külföldiek vásárolják az állampapírokat. Eddig ugye nem kellett ft-ot venni az mnyp-knek, viszont most az euróikat, dollárjaikat váltogatják át a külföldiek.

Nagy kérdés lesz, hogyha az mnyp-k kiállnak az eladói oldalról, utána a külföldiek nettó állampapír vásárlása képes lesz e lenyomni a hozamokat.

#382836 Euroman Előzmény: #382832

160 nonszensz...mikor 2002-ben először voltam Svájcban, már akkor is 170-175 HUF volt a CHF....a huf azóta sokat gyengült, 190 is ajándék....

#382832 ikszf Előzmény: #382828

Megmutatják, hogy a 190-en rögzített chfhuf se olyan rossz megegyezés :) Nem kell itt 160-ról álmodni.

Amúgy meg lövésem sincs már.