Szerintem ha feketén ment és nincs róla papír, abból nem sok mindent fogsz látni.
Szerintem ha feketén ment és nincs róla papír, abból nem sok mindent fogsz látni.
Sajnos elég reménytelennek tűnik :-( Lassan én is be fogok írni ide egy szép sztorit az én cégemről is, de egyenlőre kivárok mert húzzák nyúzzák az ügyem mint a rétes tésztát :-(
Sziasztok!
Van egy problémám, amire nem tudom mi volna az optimális megoldás. Felmondtam korábbi munkahelyemen és az ex főnököm puszta sértődöttségből nem hajlandó kifizetni a túlóráim ellenértékét, nagyjából 80 ezer forintot. Mivel a túlóra feketén ment, nincs róla semmi papírom. Már kétszer írtam neki, nem is válaszolt, sunnyog. Felhívni nem fogom, mert egy vastag arcbőrű pszichopata, csak elküldene a ****. Sose szerettem vele egy légtérben lenni, de ennek ellenére mindig tisztelettudó és becsületes voltam vele szemben a munkában.
A kérdés tehát az, hogy milyen lehetőségeim maradtak vele szemben? Azt kérem senki se mondja, hogy nyeljem be a veszteséget, mert nem fogom. Nem tűröm, hogy hülyének nézzenek és lopjanak tőlem.
Kizárólag olyan megoldásban vagyok benne, ami miatt nem kerülök börtönbe. :)
szóval mezike..
azt kérdezted miért dolgozunk...
miért?
mert kellnek tervek..célok.. épít az ember egy felépítményt itt van az alkotási vágy és az alkotás öröme..ami még pénzt is hoz..
a tőzsdén nincs hozzáadott érték..simán spekulálsz.. néha beszállsz úgy papírba nem is ismered a céget.. mert egy emelkedésbe veszel bele..vagy egy csökkenésbe..
elveszett a tőzsde valódi értelme..
elvileg.a részvénnyel résztulajdonosa vagy a cégnek.. azért veszed mert bízol benne , az ágazatban..tőkédért cserébe résztulajdont kapsz a cégben amire jutalékot(osztalékot)kapsz..ha iparos vagy vehetsz nyersanyagot árut határidősen amivel biztosítod az anyagellátásodat egy mai áron de későbbi időpontban..tudsz kalkulálni..
a spekulánsoknak is megvolt a maguk helye.. felszippantották a termelőktől az árut az áremelkedésre spekulálva.. kockáztattak.. növelték a keresletet..
de ma... zsizsikek lettünk.. ezrével hemzsegünk a termelők és a végfelhasználók között..feleslegesen megdrágítva a készterméket..papíron eldugjuk..miközben eszünk ágában sincs fizikai valójában birtokolni..a DT..és az 1000x-es tőkeáttétel a short.. tönkrevágta a tőzsdét..társasjátékká kaszinóvá degradálta azt.. elveszett a piac valódi mozgása.. ahol a kereslet és kínálat találkozott és egyenlítette ki egymást..került közös nevezőre..beárazva az adott terméket..elhelyezve egy idősíkban.
Valakinek nincs ismeretsége a FUJI-nál? Elég valószínűtlen de hátha :-)
Olyan kérdésem van azokhoz, akinke van united linked befeketetésük, hogy az ilyen jellegű tőzsdei mozgásokat hogyan kezelik le? hogy és mikor érdemes a portfóliót változtatni? egyáltalán??? hogy csináljátok?
a kérdés azért is foglalkoztat, mert ugye egy váltásnál három napba telik míg a tranzakció átfut..mit csináltok ilyenkor? pl. most, hogy ázsiai lufi pukk, vagy esünk, vagy előre átgondoljátok az évet?
én azt néztem, hogy az én portfóliós választásomban van kb. ingatlan egy kettő, pénzpiaci alap, meg egy kötvényalap, ami menekülésnek számít. a többi részvény...
Most légy okos Domokos:-)
ismét nálad, tibi bácsi pöttyös labdája, kívánhatsz......)))
Rosszul gondolkozol...
A nagy sörénnyel mindig baj van, Józsinak van egy jó fodrásza, aki pár év alatt elérte, hogy kihulljon az összes :D
:))
tudok ajánlani 1-et, az én hajamat, mindig rendesen megcsinálja...))
Le kell cseréljem a fodrászom 13 év után, az utóbbi időben nem vagyok elégedett. Rokont, havert ajánlani vki? Lehetőleg nő legyen, nem szeretem, ha pasi ér hozzám.. :-)
Sajna nem értek hozzá, mióta mondom neked, hogy thunderbird
Erről Tróger tudna többet és pontosabbat mondani, az időjóslás (is) az ő területe ...
;)
Urak.
segítséget szeretnék kérni.
Emailt küldtem volna, sok, nagymératű keppel, persze nem tudta elküldeni.
Azóta az oulook, nem csinál semmit, próbálnám törölni a postézandó üzenetek közül, meg sem nyikkan.
Próbáltam kacsolat nélküli módban is, de úgy sem megy.....
Ja, és az outlook nem megy, nem küldené mindíg ezt az üzenetet, ezért is próbáltam offline módban törölni.
Ötlete valakinek?
Előre is köszönöm.
Nekem is felmerült az agyamban, hogy a légkört megkavarja valahogy.
Lassan egy hete ilyen erős, bringával járok a kórházba tesómhoz, hogy legalább addig mozogjak, sportoljak, de a Veres Péteren ahogy megyek befele, visszafúj a szél :)
Egyik nap majdnem zakóztam egy szépet, mert elengedtem a kormányt mindkét pénzzel úgy szoktam nyujtózni, kihúzni a hátam közbe, erre elhaladtam egy mellékutca mellett, amiből tornádó szerű szél csapott ki, alig bírtam visszarántani a bringát, 25Kmes sebbesség mellett.
Tavaly nem volt japán katasztrófa, de nekem kicsavarodott egy 3 éves akácom....
Sziasztok.
Ez az erős szél, nem lehet a Japán atom katasztrófa miatt?
Véletlen, hogy kb azzal egy időben jelentkezett?
Majd kiderül 20 év múlva...........