609 ért vettem mikor megy fel addig. 1honap vagy 10 év múlva ki garantálja ezt senki
609 ért vettem mikor megy fel addig. 1honap vagy 10 év múlva ki garantálja ezt senki
egyszerü pedig megveszem 550 ért vagy 600 ért és most is 604 ft lenne mint 2. án volt.aki 550 ért vette van 16.%a aki 600 ért 8%a. ez nekem az egyszerü és tisztességes. és mindenkinek a ma gánügye hogy mikor veszi meg.
Ha megérkezik a számlájára az osztalék szerintem elcsendesedik.
Leírnád mit nem értesz?
Átmentetek ködös handa-bandába.
Azt nem érted miért vettek 550-ért osztalék előtt és miért nem adták el vágás előtt?
aki 550 ért vett az 0 áll akkor minek vett az osztalékért hogy adózhasson.minek.
jo idézés volt.csakhogy a kiráy gyilkol akkor nekem is gyilkolni kell?hiszen a háború törvényes gyilkosság.
ez igaz és aki minden tőzsdei szabájt ismer és mégis veszit egy kalappal egyik veszit másik nyer.csak egy bizonyos mennyiségü részvény van .
OFF
"akinek van füle hallja és akinek van szeme látja"
Ha már biblia. Az azt is modá: Adjátok meg a királynak ami a királyé, és az úrnak ami az úré.
Ön még adósa a spekulációnak. Most ha lefele fordúlnának az árak az valószinü inspirálná a mélyebb ismeretek megszerzése felé. Arra tudok gondolni kedvenc mesemondóm Berecz András valamelyik meséjéből tájékozódott az osztalékokról. Mikor a szegénylegénynek lett egy varázsnadrágja. Ez a nadrág egy csuda nadrág volt amikor a legény kivette a krajcárt rögtön ott teremt egy másik a helyibe.
Presley úr! Legyen erős. Ilyen nadrág csak a mesében létezik. Higye el az osztalék kifizetése a legnagyobb rendben, tisztességesen megtörtént. Aminek azok a tulajdonosok akik időben erre spekuláltak, az esti imáikba belefoglalják a matáv(TC) nevét és további erőtt kivánnak a cégnek az ügyfelek további zsigerezéséhez.
Presley úr!
Ha valamit nemért, kérdezzen lehetőleg udvariasan. Itt sok jó úriember irogat akik tájékozottabbak. Segithetnek kiigazodni a dologban. A legyen már fény felszólitás szvsz nem ispirája őket az irogatásra.
Lesz fény a földön, már úton is van, de a fény gyorsabb terjedéséhez neked is hozzá kell járulnod, minimum annyival, hogy hírdeted azt a tőzsdei aranyszabályt: " Ne tőzsdézz tőzsdei tudás, ismeretek nélkül!"
nm igazán értem, mit írsz. de ha az először tájékozódni, utána cselekedni aranyszabályt betartanád, akkor nm kérdeznél ilyeneket.
a kereskedés morális kérdéseit pedig nm biztos, h egy tőzsdés fórumon kéne megvitatni. de legalábbis nm a Matáv topikban.
akinek van füle hallja és akinek van szeme látja .magának milye van?
nem csak a tözsdei öszefüggéseket kell nézni nem is erre gondoltam.
Jó emberek! Hogy lenne már igaza! Hogyis mondjam kissé hiányosak az ismeretei. Javaslat asztal csapkodás előtt nemárt tájékozódni. A büdös nagyigazság az osztelékra nem vágáselőtti napokban szoktak spekulálni! Abban nincs semmi spekuláció, a cég a tulajdonosok felé vállalt köteletzégét teljesiti. Ezt jó előre nyilvánosan kihirdeti. Hol itt a spekuláció? Ez tény. Nemsemmi amit ma itt sikerült összehozni.
a spekulácio mindig a más ember kárára van tetszik vagy nem ez igy van!
Részben van csak igaza, mert az tartotta meg a kisbüfik közül osztalékra (leginkább) akinek amúgy is lesz befizetése a közös kasszába.
Aki 600-on vett az már nyert egy broki díjjat. Hozzáteszem gyorsan, nem engedték korrigálni a papírt, ez jó jel lehet a jövőre nézve.
Még szerencse, hogy nem shortoltam meg (day tradere) vágás után mint az előző években.
Én értem presley-t, és igaza van. Nem tudom elmagyarázni, de szerintem igaza van.
Ok nem gond. Aki 600-on vett az kapott nettó 42 Ft osztalékot. Szóval kb a bekérője körül mozog. Innen merre az pedig speki.
rendben. és aki 600 vett az várhatja még felmegy erre viszont nincs garancia
távol áll a szorakázás
az állampapír árfolyama eshet is, de az írottak alapán nem hiszem hogy ezzel tisztában lenne. ezen kívül semmi gond nincs vele:)
Most kezdted, vagy szórakozol? :)
Azt nézik meg zárás után kinek volt. Az elég egyértelmű.
Sokan eladják osztalék után az több okból lehet pl megvehették 530-on is, felvették az 50 Ft osztalékot, ami nettó 42. Aztán mondjuk kiszórják 560-on. Kerestek rajta 72-Ft-ot mínusz jutalék.
De lehet osztalék előtti napon átkötés is azonos tulajdonosi körnél, egyik zsebből átteszik a másikba , aztán szelvény vágás után vissza , adózási vagy ki tudja milyen okokból, sok verzió van. Intézmények terepe ez a papír.