ezért jók ezek az időtávok, mert mindenki azt láthatja benne amit látni akar :D
ezért jók ezek az időtávok, mert mindenki azt láthatja benne amit látni akar :D
nézzük meg évesen
http://stooq.com/q/?s=s%26p500&d=20110429&c=1y&t=l&a=lg&b=0&r=bux
Budfox
Vityáék a héten tartottak vetitést a németeknek hogy milyen nagyszerű lehetőség Mo-on befektetni.
Ha friccek ráharapnak, erősödik itt minden...
nekem inkább ez érdekes :
http://stooq.com/q/?s=s%26p500&d=20110429&c=5m&t=l&a=lg&r=bux
már megint megelőztük a világot :-)
"hogy mikor elmegy külföldre nyaralni, sokkal többet költ mind eddig"
Mindenük megvan, bődületes a hazai turizmusuk, a világ legnagyobb szórakoztató iparága is náluk van.
Tengerpart, sivatag, si, hegyek, nyár a télben.... kise kell mozdúlniuk
Nem értem hogy lesz valaki shortos az emelkedő indexeknél. Biztos a gyerekkorban kedvelt plüssmackó az oka:D A sok együtalvásban összemelegedtek:D
Amig van türelem...
Ők választották ezt az utat.
Hati short!:)
Teljesen rosszul vagyok, ha hati longra gondolok. Ez már kóros?
"" Amcsik most készítik maguknak a koporsót""
ooohohooo szvsz a kinaiak készitik azt a koporsót az amiknak:) Már csak a fedele hiányzik:) Kérdés belefekszek e maguktól:)
Ha jól emlékszem az amik maguk gyengitették a pénzüket hogy előnybe kerüljenek, ott az a sok kinaipénz amivel finansziroztaták magukat.
Visszakanyarodva az előző témához minket nem érdekel mi jó az amcsiknak , mert mi nem dollárral fizetünk a boltban.
Amit írtál az igaz, tehát nem shortolunk nyersanyagot, aranyat, ami a dollárhoz köthető.
A végtelenségig nem gyengülhet a dollár sem, tehát szárazon kell tartani a puskaport. Amcsik most készítik maguknak a koporsót. Kínaiaknak néhány éven belül átadják a vezető szerepet.
Remélem észrevetted, hogy nem Én írtam!?
A Te gondolataid követve, az az amcsi aki nem tőzsdézik, lassan kezd rádöbbenni, hogy mikor elmegy külföldre nyaralni, sokkal többet költ mind eddig.
Vagy sokkal kevesebbet ér az ingatlanja. A vám ellenére már megéri amerikából alkatrészt rendelni.
Nézz meg egy USDHUF chartot és gondolkott el rajta mi szokott következni egy ilyen erőteljes gyengülés után:)
Igen, minden külföldi hülye, és csak követik a DJIA-t, akármit is csinál...
Egyébként pedig amit írtál, annak nem sok értelme van. Ha egy amerikai vett sp-t januárban, és most eladja, nyert 90 pontot. Őt hihetetlenül nem érdekli, mennyi az EUR-USD. Őt az érdekli, eddig volt 10K dollárja, most meg 12K. Az ottani árak nem növekedtek, tehát számára ez nyereség. Az, hogy ez innen hogy látszik, marhára nem érdekli őket. A nyersanyagok dollárban vannak elszámolva, ő mindenért dollárt ad, számukra az EUR valami hasonló pénz, mint a kinai jüan. Van, meg nézegetjük is, mennyit ér, de kit érdekel...
Ez olyasmi hozzászólás volt, mint amikor azt írják mindenféle fórumon, hogy miért jó nekem, ha esik az otp 1000-re, mert akkor mi lesz az országgal. Semmi közük egymáshoz, ha megszűnik az OTP, és a rv semmit nem ér, akkor is lesz Magyarország, és ugyanennyibe fog kerülni a kenyér.
Bocsi, semmi bántást nem akartam, csak az én véleményem.
a magyar tőzsde is a velutamozgással szokott mozogni.. most mozdult el tőle..ezért mondtam vip kiszálló..
szívesen megnézném pl otp árral egy chartot usd-vel eurral..és gbp.vel..
hát ez az.
én belefásultam, szeptemberig (aug 24) no pozi.
sz@r érzés..de van akaraterőm...a cigit is abbahagytam! (ééérted, nem leszoktam...abbahagytam)
Kicsit én is megvilágosodtam most .-)))
jó hogy ezt betetted...
De mikor lesz már vége ennek az őrületnek ?
azt lenne jó tudni...mert ha ez egyszer beszakad, akkor és nem vagy pozícióban máris elehetsz 800-1000 ponttól , mert akkora gap down lesz...ettől fél minden vérbeli shortos ezért vagyunk majdnem mindig shortban nehogy lemaradjunk
csak az a baj hogy még felfelé húzzák ameddig lehet.
miért van olyan érzésem, hogy hókuszpók be fog itt még kavarni hamarosan?
Pszichésen bírom,mindig így csinálom.Már megedzőtem,.a tőkét okosan osztom fel,és még most is adogatok rá.