lehet h igazad van.ha JK és te öntesz.de szvsz nem hiszem. Mindenki ezt várja mint a mai 25öt és tesék a vételi oldal soha nem volt ilyen pufferelt
lehet h igazad van.ha JK és te öntesz.de szvsz nem hiszem. Mindenki ezt várja mint a mai 25öt és tesék a vételi oldal soha nem volt ilyen pufferelt
Szia!
Szerintem kampóztak: ott volt az előterjesztő csak nem akarták bemutatni( én már semmit nem hiszek el nekik)
Az volt az én gondom, hogy:
a nagyok közül senki nem volt kíváncsi a veszteségre, a vagyonelemekre( miből állnak össze ha már nincs a cégben semmi)a további részvényesekre(spekulánsok)akik tönkre teszik az árfolyamot.
A vezetőség a nagytulajok( akik kezében szerintem a részvények 90%-a van) tudtával és beleegyezésével, utasításaival teszi tönkre ezt a nagy múltú(100 éves???) céget!
Biztos vagyok benne hogy a részvények igen nagy része az ő baráti kezeikben van! A kisbüfik kezében talán van max.3 millió darab.Szerintem.
:)
Csináljuk a freemailen a szervezkedést mást egyenlőre nem tehetünk.
másodpercek alatt tud átfordulni a könyv; nem lennék biztos benne, hogy nem lesz a héten 30 alatt... ez csak a bemelegítés volt, majd szerdán a hét közepén lesz forgalom.
lesz még itt kapkodás a héten.. És nem lefelé gondoltam. A mai napból látszik 30 alá nem akarják engedni.
"2-3 %-nyi, a maga módján mindent megpróbáló, de tájékozatlan és szervezetlen kisrészvényes, aki úgy pattant le az " óvóbácsiról ", mint borsó a falról,/ jól van óvóbácsi , de akkor megigéri , hogy visszakapjuk a zálogba adott Pharmát, de ugye akkor ebben az évben már eljön a kánaán és hull majd a manna, sütünk majd ökröt .../
.
.
bardosmail
"
Ez így azért kicsit túlzás.
ja, ami még furcsa nekem, azon kívül, hogy a névérték és alaptőke csökkentését javasló részvényes a saját napirendi pontjának szavazására el sem jött még az, hogy ugyan ez a részvényes terjesztette be azt is, hogy 40%-nyi kötvényt adhassanak maguknak a sikeres tőkeemelés után.
amúgy nem kötelező jegyezni, senki nem tart géppisztolyt a fejekhez... :))
múltkor is megvolt a jegyzési garancia.... tetszettek volna nem jegyezni, mondta burkoltan TP...
Nem fogják leengedni odáig... (akkor ki jegyezne 25 Ft-on)
100-ból 99 ember oda várja...
Van nevem és max. a Phylaxiában vagyok új nick.
"Hát tőzsdén a cégvezetők ígéretei alapján dönteni!?"
Te miről beszélsz?, szerintem magad sem tudod. Otthon azt tanították neked, hogy hazudni, hazudni, hazudni?
Természetesen utána egy teljesen más témát hoztál fel példának, amiből rögtön lejött, hogy nem tudod miről beszélsz.
A cégvezető bejelenti mi az elérendő cél és ezt, hogyan szeretnék elérni. Nem ad senkinek tanácsot, hogy rá kelljen hallgatni.
Pf-en is olvastam hasonló kérdést, illetve ezzel kapcsolatos felhördülést. Sok bűne van TP-nek is meg a cégvezetésnek is. Viszont az ilyen és ehhez hasonló szakszerűtlen támadások őket erősítik. Az jó esetben csak induló cégnél néz ki egyszerűen, hogy van x milla alaptőke és az ott van kezdő pillanatban a bankszámlán. Későbbiek során a mérleg eszköz és forrásoldalának tanulmányozásával lehet a vagyon állapotát nyomon követni. Azért arra sem érdemes mérget venni, de jobb nincs. Viszont, ha ott valaki talál csontot, (ami főkönyvi kivonat- és az analitikus nyilvántartások nélkül nehézkes) na azt meg lehetne rágni.
Szimpatikus a hozzáállásod, viszont azt kicsit nagyképűnek tartom, ha egy új nick azzal nyit, hogy inkább nem mondja mit gondol bejegyzésedet olvasva. Utána pedig azt írja: "Amíg szavahihető a cégvezetés és betartja az igéreteit, addig érdemes csak a papírt tartani." Hát tőzsdén a cégvezetők ígéretei alapján dönteni!? Az öreg Rockefeller szavai jutnak eszembe: "Aki a tőzsdén rám hallgat, az rossz tapasztalatokat fog szerezni."
Azért szvsz most kicsit pipa vagy, és keresed a megoldást. Kosto szerint az vallhatja magát spekulánsnak, aki már legalább kétszer tönkrement a tőzsdén. Ebből a szempontból még nincs tragédia.
Inkább igyekezzünk a jelenlegi helyzetet jól felmérni. Változott a véleményed a múltkori óta? A kicsiknél lévő rv. számra gondolok.
ez az én fordításomba azt jelenti nekik minél magasabban kell tőkét emelni h jól járjanak majd...
Minden sikeresen végrehajtott alaptőke-emelést követően az igazgatótanács jogosult a tőkeemelés összegének 40 százalékáig átváltoztatható kötvény kibocsátására, ami a menedzsment érdekeltség megteremtését szolgálja. A kötvényesek öt éven belül kérhetik a kötvények részvénnyé alakítását azon az árfolyamon, amelyet az igazgatótanács határoz meg az alaptőke felemelésekor.
ez mit jelent?
A Phylaxia közgyűlése tőkecsökkentésről határozott
2011. április 30., szombat 19:47 (MTI-Eco)
A Phylaxia 1912. Holding Nyrt. éves közgyűlése a jegyzett tőke 7,659 milliárd forintos csökkentéséről döntött a részvények névértékének leszállításával - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Az április 29-én tartott, megismételt közgyűlés határozata alapján a Phylaxia részvényeinek névértékét 200 forintról 25 forintra szállították le. A jegyzett tőke ennek következtében 8,753 milliárd forintról 1,094 milliárd forintra csökken.
A névérték csökkentése a részvények névértékének és piaci árfolyamának egymáshoz igazítása, továbbá a jövőbeni fejlesztések érdekében történt. A tőkeleszállítás oka a saját tőke más elemének, a tőketartaléknak a növelése a határozat szerint.
A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot az alaptőke maximum 20 milliárd forintig történő felemelésére, ötéves időtartamra.
Minden sikeresen végrehajtott alaptőke-emelést követően az igazgatótanács jogosult a tőkeemelés összegének 40 százalékáig átváltoztatható kötvény kibocsátására, ami a menedzsment érdekeltség megteremtését szolgálja. A kötvényesek öt éven belül kérhetik a kötvények részvénnyé alakítását azon az árfolyamon, amelyet az igazgatótanács határoz meg az alaptőke felemelésekor.
A Phylaxia holding a közzétett konszolidált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, auditált jelentés szerint a 2010-es évet 3,494 milliárd forint árbevétellel és 736 millió forint mérleg szerinti veszteséggel zárta. Az árbevétel az előző évhez képest 3 százalékkal csökkent, míg a veszteség több mint duplájára nőtt a 2009. évi 329 millió forintról.
Üzemi szinten 737 millió forint nyereséget ért el a csoport 2010-ben, míg az előző évben 317 millió forint vesztesége volt ezen a soron. Az eredményt azonban nagymértékben rontotta a pénzügyi műveletek 1,459 milliárd forintos nettó vesztesége.
A konszolidált saját tőke 6,7 milliárd forintra csökkent 2010 végére az egy évvel korábbi 7,72 milliárd forintról.
A Phylaxia részvényeit május 2-i hatállyal a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájába sorolták át. A papírok legutolsó záróára 32 forint volt pénteken, ami az elmúlt egy év legalacsonyabb árfolyama, a legmagasabb pedig 66 forint volt.
nekem MÁR akkor is volt....
az elsőt 2006 januárban vettem (ha jól rémlik) 75 ft-on, majd 62-ért adtam el, ceva perre; fingom nem volt az egészről; azt követő hónapokban néztem utána, keresgéltem, és figyeltem TP riportjait, és éreztem azt, hogy itt nem csak a ceva lesz a story, és pár év alatt még jó is lehet... állatgyógyszer, feltámadhat a patinás magyar cég, stb.... hát feltámadt....