Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Plotinus fórum

Re: osztalék

#376261 holnor Előzmény: #376259

időpontot nm tudok. a legutóbbi jelentés szerint van russel + eem etf long. de azóta nyithatott újabb pozikat.

#376250 Krumenaker Előzmény: #376242

Érdekes. Ha japán kötvény shorton veszteség van, akkor mi hozza a pénzt? Talán a brutális méretű Forrás OE és Danubius pakkok? ??

#376249 Krumenaker Előzmény: #376242

Vakmajom:

"Kicsit kötvényre visszakanyarodva: annyira fanfározzák a shortot, főleg a japán-kötvény shortot, hogy két hete felraktam magam elé a chartját, hogy lássam, tényleg ennyre ramaty-e, ahogy mondják. (Van aki évtizede szajkózza, hogy össze fog omlani, monjuk pénzt nem lehetett keresni vele.) Nos, amióta nézem, az elmúlt 12 napban egy (1) db rendes eső nap volt benne a többi emelkedő vagy oldalazó..."

#375563 holnor Előzmény: #375556

transzparenciával nincs gond, de ahogy egy befalapnál sem tudod napra pontosan, h miből áll a portfóliója, itt sem. ha pedig soron kívül tájékoztatnak, akkor sem teszik közzé a pozíciót, csak a változás tényét. ld legutóbbi 2 közlemény.

#375556 xmann Előzmény: #375323

Az igaz, hogy nem tudjuk mi a pozíció negyedév közben, de havlamin képződik nyereség vagy veszteség, akkor arról tudni lehet. Plusz most negyedév végén is először jelentettek a hazai tőzsdei cégek közül. Reméljük ebből jó szokás lesz :)

#375323 holnor Előzmény: #375258

csak a negyedéves fordulónapkor nyitva levő pozikat teszik közzé, h közben mit csinálnak, nm tudjuk.

ahhoz képest, h mennyire bízol a cégben, nm sok mindent tudsz róla :)

#375272 pepe01 Előzmény: #375258

Az induláskor a 2010 év végi portfoliot ismertük, amiben nem volt megnyitva csak a japán államkötvény short, az alábbi derivatív termékek közül.

A meglévő részvények ezekhez képest pedig annyira elhanyagolható hasznot hoznak, ami említésre sem méltó. A pannergy a márciusi kimutatás óta eset kb. 5%-ot.

#375258 BudFox Előzmény: #375156

Azt már kiszámolta valaki hogy induláskor a befektetések hol álltak, és azóta mennyit hoztak ? mennyit kerestek vele ?

mert ha jól kereskednek akkor az árfolyam is felfele fog menni majd.

#375156 pepe01 Előzmény: #375154

Azért sántít kicsit számomra ez a verzió, mert a tőzsdérehozatal előtt 250ft-os névértéken sokkal több részvényt is forgalmba hozhattak volna.

Nem is értettem, hogy ilyen kevés részvénnyel miért jöttek tőzsdére.

#375154 xmann Előzmény: #375099

A tőkeemelés nem hiba volt, pont az történt amit szerettek volna: lesz a cégnek sok saját részvénye, amit nyugodtan lassú lépésekben eladhat a piacon. Így fog nőni a közkézhányad. Az nem is volt elvárható, és valószínűleg cél sem, hogy a már meglévő tulajdonosok lejegyezzék, ha ezt akarták volna akkor sokkal nagyobb lett volna a diszkont a tőzsdei árhoz képest.

#375099 pepe01 Előzmény: #375090

Már van két évük, amiből következtethetünk a várható profitra.

Most a legnagyobb kihívás a jegyzéskor jelentkező befektetők bizalmának megtartása és újabb befektetők megnyerése. A jegyzési időszak nagy kudarc volt, stratégiai hiba volt. Bár részükről teljesen érthető, mert tudták, hogy a Q1ben semmi különösebb lehetőséget nem tudtak megjátszani.

Jó lenne tudni, hogy a frissen jegyzett részvények mikor kerülnek forgalomba.

#375090 xmann Előzmény: #374836

Szerintem meg ez egy hedge fundhoz hasonlít, csak annyival jobb, hogy nincs alapkezelési díj, csak sikerdíj, az osztalékelsőbbségi részvényen keresztül. Egyébként meg 2 különböző dolog is keveredik itt: egyrészt milyen lesz a teljesítmény, ami csak évek múlva derül ki, mert pár hónap nem mérvadó. Másrészt meg hogy hogyan bánnak a kisebbségi részvényesekkel, eddig ez utóbbira nem lehet panasz

#374836 RemegoKez Előzmény: #374784

Én ugyan nem vagyok akkora Plotinus fan, mint Mr. Pepe, de

Próbáld az egészet úgy felfogni, mintha a cég vállalati kötvényt bocsájtott volna ki. (tudom, az árfolyam a rv esetében bezuhanhat és nincs visszavásárlási kötelezettsége sem, stb, stb)

1. Egy kötvénnyel a kezedben sem kapsz elsőnek osztalékot, nem szavazhatsz stb.

2. Ezzel nem okvetlenül értek egyet...

3. Ha nem veszik ki kibocsátással nyert pénzt (és nem égetik el), a részvényed funda alapon nem zuhanhat be. (legalábbis innen, ahol most vagyunk)

4. Zsiday a fundában hisz, és azt reméli, hogy a cégét is funda alapon fogják megítélni.

#374787 pepe01 Előzmény: #374784

Teljesen igazad van, bár szerintem a sok negatív tapasztalat mondatja ezt veled.

Nekem minden cég tiszta lappal indít és amíg korrektül viselkednek addig nincs semmi okom a kételkedésre.

A korrekt bevezetési ártól kezdve sok olyan dolog volt ami alapján élvezik sokak bizalmát.

Bár a részvénykibocsájtást kicsit elcseszték, de ez sem olyan nagy bűn.

A pontjaidra reagálva azt tudom mondani, hogy a cég nem szeretet szolgálat, nem várhatod el senkitől, hogy ingyen dolgozzon.

Az osztalékelsőbbségi részvények azért vannak, mert a cégnél más juttatás nincs, illetve osztalékot is csak nyereséges működés esetén vehet fel összesen 2 ember.

A szavazatelsőbbségi részvények is érthetőek amivel vétó joga van Zsidaynak, mert kezében szeretné tartani a portfolio kezelést. Akinek ez nem tetszik annak valóban nem való ez a rv.

Lehet bírálni a portfolio összetételét, de tegyük hozzá már 2 éve sikeresen működik a cég, az elért eredmények megfelelnek számomra.

Még valóban nem jött nagybefektető a papírba , még közepes sem, de 1 néhány hónapja tőzsdén lévő cégnél ez nem is meglepő.

Ui: teljesen érthetőek az érveid, ez neked nem jön be egyelőre, de meg kell értened miért így történnek a dolgok.

#374784 Krumenaker Előzmény: #374262

Lenne néhány észrevételem és kérdésem.

1. Nagyon nem szeretem, ha egy részvénytársaságnak többféle részvényei vannak, például (ahogy ez esetben is) tőzsdére bevezetett törzsrészvények, osztalékelsőbbségi részvények és szavazatelsőbbségi részvények. Ez azt jelenti, hogy vannak a plebsnek szánt részvények, amit bárki megszerezhet, megvehet, amelyek viszont adott esetben nem érnek semmit, mert nem kapsz rájuk osztalékot, továbbá a közgyűlésen is leszavaznak a forgalomban nem lévő szavazatelsőbbségi részvényekkel.

Kérdés: komoly nagybefektető vesz ilyen cég részvényeiből a tőzsdén?

2. Tőkeáttételes pozíciók. Hosszú távon, szerény véleményem szerint, az ilyen pozíciók egyenlőek a halállal.

3. A cég a saját tulajdonában lévő 50,5 százaléknyi részvényeiből ad el. Sajnos majdnem minden tőzsdére lépő új társaság ezt játssza el: a saját, általában nulla bekerülésű vagy ahhoz közelítő árú részvényeit rászórja a kisbüfikre, és így jut tőkéhez.

Kérdés: mikor derül ez ki, és mikor szakad be az árfolyam?

4. Az egész cég egyetlen embernek, Zsiday Viktornak a játékszere. A tőzsdei kereskedésről a felfogása elég érdekes: a technikai elemzés hülyeség, csak vonalhuzogatás, hírportálokat kell olvasgatni, és az alapján kereskedni. Ennél összetettebb stratégiát várnék egy W. Buffett babérjaira törő gurutól :)

#374755 pepe01 Előzmény: #374262

Szépen adják a kisbüfik a részvényeket 1600 alatt, majd lesz kapkodás mikor nem kapnak 1700 alatt:)