Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: Nekem innen megint short

#375931 BudFox Előzmény: #375929

az oké is hogy adják ..de ki veszi meg ilyen drágán ilyen sokat ?

ez a kapitalizmus csodája..minél több van valamiből, annál többet ér ? :D

ahelyett hogy egyre olcsóbb lenne :-))

#375929 Ibiza Előzmény: #375924

vagy nyugalapok adják..kp-be számoljanak el..

olcsó valuta drága részvény vip-kiszálló

#375924 BudFox Előzmény: #375923

az a baj hogy az OTP vevő még mindig nem akar leállni..láthatóan tovább veszegeti a kis mocsok....hát nem egyszerű ez kérem..._:(

#375923 Atesz11 Előzmény: #375914

Most csak szórakoznak,mint a múltkor vagy már megint előre tud valamit a kis buxli?!

#375914 BudFox Előzmény: #375910

egy teli oldal piros bux short _:) na ilyet se láttam gyereknap óta :D

Re: nincs cím

#375912 BudFox Előzmény: #375904

szerencsére a MOL már bedobta a törülközőt..különben már elszálltunk volna 24.950 -en.

#375910 Ibiza Előzmény: #375862

milyen lufi?..ez nem lufi..max lemaradtál ,)

a válságtól a cégek optimalizálták a humánerőt..és annak a bérét..egyre jönnek a jó gyj-k...játékpénzt nyomtak a növekedésbe..ami valódi növekedést hozott..valódi értékkel.. kivonhatják lassan a virtuálisat..

még lassan hűtögetik is a gazdaságot (usa adósminősítés..kamat..verbálisan) nehogy odakozmáljon..

hírek jöhetnek rosszul teljesítő- vagy csődközeli országokról..ettől mehetünk kicsit le..kína megy folyamatosan fel.. itt várok egy visszalépést.. nem gondolom ők ne használnák ki a önshortolás lehetőségét..

na..úgy látom ráadtam 24…

#375904 Ibiza

na..úgy látom ráadtam 24940 körül..

#375897 BudFox Előzmény: #375878

pontosan ezekre gondolok én is...hitelből nem sokáig lehet fenntartani egy egész világgazdaságot...

hacsak mindenki el nem hiszi hogy a kinyomtatott "játékpénz" is ugyanannyit ér mint az igazi.

#375888 BudFox Előzmény: #375871

Na mi van ? most meg lekonyul a BUX ? van még hely lefelé Börni bácsi :D

#375884 banyaiz Előzmény: #375878

Hitel az egy gyorsító az egész folyamatban. :) Érdekes kérdések ezek és sok szempontból lehetne nézni, de pl mikor olyat olvasok , hogy az Apple annyi pénzen ül , hogy évekig működhetne abból is ha nem lenne nyeresége, akkor nem látom mitől állna ez le. Ketté van szakadva a világ nagyon. De éppen a nagyon szegények tömegei lehetnek ennek a továbbvivői mert ők is akarnak mindent, először csak normális élelmet, aztán ruhát, aztán autót stb.

Szerintem messze még ennek a vége, de gyors tempóban haladunk felé ha így folytatjuk. .)

#375878 sbbacsi Előzmény: #375864

Szerintem meg pont azon az úton járunk a vége felé, amit kifejtettél.

A világgazdaságot ma ez a fogyasztás "pörgeti". De mi van a két oldalán? Szerintem már tisztán kiderült: Az egyiken az a termelés, amit szinten tartani is lehetetlen már a mostani nyersanyag árak és készletek mellett is, vagyis kvázi hitelből megy a termelés. A másik oldalon pedig a hitelből vásárló piac állt és áll most is.

Mindkét oldal fenntarthatatlan, nemhogy még növekedni is bírna.

És ez is csak egy idézőjeles "pörgetésre" elég, mert valójában alig van növekedés legalább egy évtizede.

Szerintem nagyon hamar el fog jönni a nap amikor a pénzt kellene megenni. Lásd benzinár, stb...

#375864 banyaiz Előzmény: #375862

Azt, hogy most miben ülünk nehéz megítélni. azt mondanám, hogy el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy még el sem kezdték fújni azt a bizonyos lufit. Pl a nasdaq 90-es évek vége ajánlom figyelmedbe.

Világgazdaság szintjén pedig egy fogyasztás centrikus világot látok, ahol az az érték minél jobb autód legyen de azt is cseréld 3 évente, minél nagyobb házad , minél több pénzed stb, és ebbe a körbe egyre több szereplő kerül be lásd pl : Kína, India stb. Ennek az egész mókuskeréknek csak az tud véget vetni " amikor az utolsó fát is kivágtad, az utolsó folyót is megmérgezted rájössz, hogy a pénz nem ehető" Ezen az úton még vsz nem járunk a vége felé.

Szóval a jövő sötét, de amit mi ebből még látunk abban ettől még lehet akkora tőzsdei lufi, hogy azt most el sem tudjuk képzelni. Persze mindez szvsz.

#375863 sztiv1 Előzmény: #375860

Nekem még ez is belefér,de maradok egyelőre a max 25100-as fordulónál.De köszi a figyelmeztetést

#375862 sbbacsi Előzmény: #375848

Már most is lufiban ülünk. Visszafújták.

Tisztán látszik, hogy sem piaci, keresleti sem előállítási oldalról nem lehet elérni az egyensúlyt. Nem tartható az emelkedő pálya, de gyk. a stagnáló sem.

Szerintem ez "felülről" nézve látványos, részleteiben nem lehet megítélni merre az arra. Ezekre, a komplett világgazdaságra nézve:

1. mit és miből termelsz?

2. az mennyibe kerül?

3. kinek és mennyiért adod el?

...viszont nem tud senki választ adni, pedig elég egyszerű kérdések.

#375848 banyaiz Előzmény: #375843

Ha kb az lesz ahogy elképzelem akkor a java még ezután fog jönni. Elkezdik majd a kamatemeléseket, ez megfogja piacot egy darabig, de ezt a plusz lóvét lassan tudják csak majd kivonni, és ha mindez felpörgő gazdaság mellett fog menni akkor ATH nem kérdés, csak az , hogy felette még mennyi, akkora lufit fújhatnak ebből amilyen még nem volt. Persze ez nem idei téma, de benne van a pakliban következő években.

#375844 Waszeitung Előzmény: #375839

:D

Bakker akkor kaszálunk majd piszkos nagyot shorton amikor már nem fog érni semmit a píz! :DD