Van valami infód? Oszd már meg velünk....
Na mit csiporásznak a pösti verebek a nyiló orgonabokrokon? Az öreg fejőstehenet (népi elnevezés) kivezethetik a béti istállóbúl.
Ha igazak a csivitelések akkor lesz még egy tisztelet menete az öregnek a magasabb legelőkfelé:-) Régmúlt emlékére, egykori bétgyöngyszeme néven is emlegetett legenda távozhat.
Mi a csuda lesz az indekszel? Lassan nem marad benne csak a nagy várakozás.
cig 30 % ot hozott és még hoz is otp 50 % ot hozott MATÁVlemegy 520 körülire és ott is marad a következö osztalékig
Azért remélem a smile-t láttad.
A világ folyamatosan változik és a kommunikáció egyre fontosabb világunkban.
Jelenleg nincs Telekomom, de amíg viszonylag biztonságosan 20%-os (minimum) profitot termel nekem évente, addig számomra ez a legjobb papír a magyar tőzsdén.
kár felidegesíteni magad.
Én azt mondtam, hogy hosszú távon az egész telekom szektor nehéz helyzetben van, azon belül a Tcom amit látok, hogy képtelen megújulni és versenyképes dolgokkal előjönni, vagy mondjuk úgy, hogy a konkurenciát lenyomni.
Azt nem mondtam, hogy szektortársaihoz képest alul vagy felülértékelt, sem azt, hogy rövid távon ne történhetne vele akár 200-300 forintos elmozdulás is szélsőséges helyzetben, pl. ha az EU megvétózná a különadót, akkor akár emelkedhetne kb. 100 forintot és ha ezt veszed, akkor természetesen RÖVID távon van benne felértékelődési potenciál -egészen addig amíg a kormány ki nem találja, hogy nem telekom adót szed, hanem mondjuk környezetterhelési adót azoktól a cégektől, akik sugárzással látnak el egy adott területet.
Hosszú táv meg az, hogy szépen csordogál le 1400-ról- 1200-ról, 1000-ről, 800-ról- most éppen 600 körül kolbászol, de volt már 500-nál is...
Ja, hogy neked az üléspontod meghatározza az álláspontod, arról nem tehetek...
Bár ez igaz rám is, ezért nincs Tcom-om.
Szia!
Kérlek áruld már el, mikor lettél ilyen nagy szakértő?
Úgy felidegesítettél a semmitmondó szövegeddel, hogy teljesen kitágultak az orr lyukaim:)
Ráadásul a fele nem is igaz.
Nem hiszem, hogy van értelme fundamentumokról beszélni. A DT-nek kell a pénz és fizetni fogja az osztalékot amíg tudja.
Elárulom neked a még mindig kedvezőbb a hozama a kp termelő potenciálja, mint a TPSA-nak. A Telefonica az kicsit másabb, de a csehek mindig is pici előnybe voltak.
A Telekom most alulértékelt és a válságadó kivezetésével emelkedni fog mind az árfolyam mind az osztalék.
Tkom hosszú távon?
Gyakorlatilag már ember nem létezik, aki vonalas telenfont rendelne meg. Most már a cégek is egyre inkább lemondják azokat.
Internet? Remek lehetőség, csak nem egy ilyen mammutszervezet részére, ahol az ügyfélszolgálat katasztrófális és döbbenetesen nagy a verseny, csökkenő árak.
Mobil: CSökkenő árak, telítődő piac, technológiai versenytársak -Iphone, mobilinternetes beszélgetések stb.
Nincs perspektíva a cégben, az egyetlen olyan cég, amit a magyar állam úgy ahogy megfelelő időben privatizált (no persze az akkori árának töredékéért).
Hosszú táv? Én még emlékszem a 2500 huf-os Matáv árra is, sőt anno azt mondták, hogy 1200 alá nem mehet mert ennyit önmagában az eszközei megérnek ennyit...
Szerintem ez a cég a XX. század elejének a szénbányászati cége. Még jó, mert hoz pénzt , de már tisztán látszik, hogy a kor átlépett rajta. Túl nagy ahhoz, hogy megújuljon.
Ezt már ők is látják, ezért utolsó nagy értékűket, a vevői adatbázisukat próbálják meg hasznosítani ezzel a közmű értékesítési üzletággal. De ebben sem látok nagy perspektívát, hacsak nem csinálják meg azt, hogy ezt nemzetközi szinten hajtják végre és akkor mint nemzetközi nagyvásárlók esetleg olcsóbban tudnak nagy tételben nyersanyagot vásárolni.
De hol lesz a tapasztalatuk és a kapcsolatrendszerük mondjuk egy szintén nemzetközi valóban közszolgáltató céghez képest, mint mondjuk az Eon?? Sehol...
Osztalék? Ugyanmár! Az csak akkor lenne versenyképes az állampapírral, ha az értékét legalább tartaná! De így, hogy évről évre legalább az osztalék értékét elveszti a részvény, ez így gyakorlatilag 0%-os osztaléknak minősíthető.
Persze mindig van olyan helyzet, amikor egy kicsit túl van adva és korrigálhat, de hosszútávon halott...
Akkor már inkább egy nyomda, vagy émász...
Vágásik feltehetőleg csorogni fog 1-2%-ot a papír, a vágás után is csorogni fog 1-2%-ot a papír, még akkor is, ha utána visszatölti a rést.
Aki nem szeretne egyelőre adót fizetni, mert mesze még az év vége, annak vágás után érdemes vásárolnia (ez az időpont a nemsokára:).
Van olyan verzió is, hogy vágás után nem tölti vissza a rést, csak hónapok múlva vagy egyáltalán nem.
3 éves távlatban gondolkodva méltó alternatívája lehet az állampapíroknak és a banki betéteknek. Aki TBSZ-ra veszi adómentes időtávra, az szinte biztos , hogy világbajnok hozamot ér majd el vele.
hogy hogy nemsokára . ja halemegy40 ft ra mint az ECONET
HA ÉRDEMES LESZ VENNI AKKOR MÉRT NEM MOST. RÁADÁSUL OSZTALÉK IS VA.
Az elmúlt két évben a Telekommal kerestem a legtöbb profitot.
Jó papír ez, csak ki kell ismerni a lelkivilágát.
Megsúgom nemsokára érdemes lesz venni.
Konstruktív hozzáállás. Még azt is írd le, hogy nem lehet pénzt keresni a BÉT-en sem, meg hogy bezzeg a német tőzsde....
Szeretem az ilyen írásokat. Na de PEACE
ez a rész vény semmit sem ér ennél soha nem megy feljebb hö mikor volt 2700ft talán igaz se volt
ha távközlési adót megfúrják eu-ban, akkor kilőhet utána.....kiváncsi leszek a gyj-re....
osztaléknyit