akkor még jó sok pénzt kell összespekizni nekik..de hajrá.
apropó ? melyik cégnél trédel a Plotinus egyébként ?
akkor még jó sok pénzt kell összespekizni nekik..de hajrá.
apropó ? melyik cégnél trédel a Plotinus egyébként ?
A vezetők osztalékelsőbbségi részvényei után fizethető osztalékról van szó.
Elvileg egy jó darabig nem is lesz osztalék ha jól gondolom akármilyen jól is menne neki(ik), mert ha jól emlékszem 20 milliárdos céggé szeretné tenni.
Esetleg holnap aki még meg szeretne szabadulni a papírtól átveszek tőle 100 db-ot 1575 alatt.
Ha nagyon akarták volna kifizethették volna egy időközi mérleg alapján, mert miután a saját részvényeket eladták, az eredménytartalék pozitívvá vált. De annyira nem volt sürgős
Idézet a linkelt cikkből:
"A mérleg szerinti eredményt az eredménytartalékba helyezték teljes egészében, mivel a számviteli szabályok szerint a 2010-es eredmény után nem fizethetnek osztalékot."
Ez alapján úgy tűnik nem önszántából tette.
Köszi..most már pontosan tudom hogy miben van a cég pénze..szerintem ez igazi aranybánya lesz ez a cég..csak még idő kell hogy beinduljon...
az ilyes fajta üzletekhez több idő kellhet míg bizonyít..de ha beindul akkor tényleg Berkshire Hathaway lehet :-)
Most néztem, volt két kisebb öntés. Még 1580-ig sem jött le az árfolyam, ezért nem kaptam.
Igen!
Zsiday nem vette fel a jogosan járó osztalékát sem, ez nekem bőven elég.
Tehát Ő tényleg sikerre akarja vinni a céget, nem csak a kisbüfik pénzére fáj a foga.
Ezek a nagyobb értékű pozik:
Japán 10 éves állampapír short 313 700 000
EURJPY Long 263 300 000
Russel 2000 részvényindex long 478 000 000
EEM ETF-re szóló CFD long 456 000 000
Német 10éves állampapír (bund, júniusi határidő) short 580 300 000
Talán valaki beparázik és bedob 1600 alatt piacin 1000dbot:)
Eddig nyoma sincs kitárazó kisbüfinek.
Most ott vagyunk , ahol a negyed éves záró volt, semmi extra.
az tényleg jó hogy valóban kevés a remegőkezű...de vajon mikor ugrik 1800-2000 környékére ? ott szívesebben látnám már...
most végülis mivel foglalkozik még a cég ? annyira nem is ástam bele magamat miután vettem...
Következő jó hír: http://bet.hu/newkibdata/106691024/Saj_tt_ke20110419.pdf
Jönnek folyamatosan a jó hírek, a vezetőség nem veszi fel az osztalékot:
http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_plotinus_11_millio_forintos_osztalekot_fizethetne.148234.html
Hosszabb távra fektettem a papírba, úgyhogy csak mókázok. :) Azért figyelgetem a kereskedést és úgy látom lassan de biztosan jó kis pakkok épülgetnek ki. Szerencsére kevés a remegőkezű, kapkodó speki a környékén. Mondjuk kicsi a részvényszám is ehhez (legalább kevesebb a hülye is.)