Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#372598 lackok Előzmény: #372431

"Az 1 egységnyi kötéssel nagyobb stop adható kezdéskor adott kockázat mellett, ebben teljesen igazad van." Én ilyet nem mondtam...

Soha nem a pozícióhoz igazítom a Stop-ot, hanem a technikai Stop helyemhez igazítom a pozíció méretét. Ez nálam MM alapszabály!

#372431 archenius Előzmény: #372351

Mivel az exit az egyik legnehezebb kérdés, ezért úgy gondolom mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt

Az 1 egységnyi kötéssel nagyobb stop adható kezdéskor adott kockázat mellett, ebben teljesen igazad van.

Azért használok részzárást, mert:

1. Fals kitöréseknél is 0 körül ki tudok szállni, ha a mozgás nem folytatódik, de már volt részzárásom.

2, Nagyobb korrekciókat is ki tudok ülni, ha már volt részbeni realizálás, mintha csak egy egységnyi pozíciót vinnék végig. Nem remeg meg a kezem, mert ekkor már nem veszíthetek a kereskedésen.

3, Hátránya, hogy az "elméleti" hozam jó részéből kizárom magam, cserébe a kockázat minimalizálásért. Viszont ez számomra fontosabb mint a lehetséges maximális profit elérése. Ezt rányitásokkal lehet kompenzálni.

#372351 lackok Előzmény: #372320

Viszont így a teljes tőkédre vetítve már le is felezted az érdemi hozamot. Magyarul kétszer annyi nyertes tradet kell csinálnod mint nekem.

Az, hogy én mikor szállok ki nem is szerepelt eddig. Én ugyanúgy benne akarok lenni a fő trendben. Az, hogy 1 percesen szállok be még nem jelenti, hogy később már ne 1 órás támaszokhoz igazodjak. Kiszállási célárat csak ti alkalmaztok a pozifelezéshez. Én soha...nálam csak Stop zár vagy én kézzel kivételes esetben, ha épp kitör az Ejjaflalajökull...:)

#372345 lackok Előzmény: #372287

Egy nyitott indikátor listával tegyél fel képet, abból már sokat ki lehet hámozni. A Supertrend indikátor se mindig szereti az M1 grafikont.

Ja, a MT4-be tedd természetesen...:)

#372320 forexmaniac Előzmény: #372242

Ha a kockázati szintem pl 1% ami = 1lot (állandó stopot feltételezve:D ), akkor miért nyitnék be 5 lotot?:S

Ha eltalálom az irányt és a pozíció eléri az elsődleges célárat zárok 0.5 lotot, mert korrekciót-konszolidáciot feltételezek. Ezzel realizálok és a másik 0.5 lotnak megadom a lehetőséget hogy bent maradjon egy esetleges nagyobb trendben és mivel a trend nem csak egy hullámból szokott állni ezzel szép nagy nyerőket lehet elérni, főleg úgy hogyha új stophelyek alakulnak ki és lehet építeni a pozíciót. Ha nem találom el az irányt akkor meg bukok 1 lotot.

A te esetedben ha nem találod el az irányt akkor buksz 1 lotot, ez eddig ugyan az. De ha eltalálod az irányt akkor valószínű elsődleges célárnál, de ha nem is ott, akkor is te sokkal hamarabb ki fogsz szállni mint én

#372287 blackmarket Előzmény: #372104

este felteszek 1-et az MT4 topikba, nem akarom szetoffolni a topikot.

mindenesetre az informatikusom szerint a benti gepem keves,( meg az indikator sok) mivel az otthoniakkal megy szepen

azert koszi

#372242 lackok Előzmény: #372224

Részzárást akkor tudsz csinálni ha az ár a jó irányba megy.

És mi van ha nem arra megy, és még véletlenül se akar arra menni???

Akkor nem kisebb a kockázatom 1 lot kényszerű zárásával mint neked 5 lottal?

#372238 _pda_ Előzmény: #372196

nem, nem azt írtam :)

hanem azt, h alacsonyabb idősíkon milyen fontosak ezek a szintek

a vonalak:

W zöld

D csoki

H4 pink

H1 aqua

kitörések, pullbackek, szintek

#372224 forexmaniac Előzmény: #372067

miért indulnál nagyobb kockázattal ha részzárást csinálsz? ezt nem értem:S

a részzárásnak nagyon nagy előnye hogyha egyszer már eltaláltad az irányt akkor úgymond teher nélkül szépen végig tudod követni a trendet, hiszen már realizáltál is profitot és meghagyod a nagyobb nyerőnek a lehetőségét

#372196 archenius Előzmény: #372155

Várni egy napot egy gyertyára? Hát nem is tudom.

A mostani módszerrel elég jól elvagyok M5-ön. Igaz, a mára betervezett shortot jól elbénáztam.

#372177 lackok Előzmény: #372045

Ez zárt is bukóban...ilyen is van...:)

Úgyhogy a mai profit még pluszban de komoly trendváltás foganatosodik ha tovább esünk.

#372113 archenius Előzmény: #372067

Az igaz, hogy az induló kockázat nagyobb, de hamarabb is tudom ezt csökkenteni.

Még azelőtt, hogy az ár építene másik S/R szintet, ahová a stopot utána tudnám állítani.

Így már nem okoz problémát a korrekciós mozgások kiülése, ha tudom, hogy már semmiképp nem veszíthetek az üzleten. Személy szerint utálok kockázatban lenni.

Pl indítok egy kötés 20 pip SL-al. BE+10 pipnél zárom a felét, stopot módosítom BE-10 pipre. Ekkor már tudom, hogy abban az irányban mozog az ár amerre vártam. A kezdeti 20 pipes mozgástér megmarad, de már nincs kockázatom. Legrosszabb esetben nulla lesz a két pozíció eredője, viszont a nyereség "korlátlan" lehet. A tényleges profit már csak azon fog múlni, hol tudom a maradékot lezárni.

#372104 _pda_ Előzmény: #372087

ha feltennél egy jellemző chartot, könnyebb lenne a válasz

jellemzően a túl sok, vagy rosszul megírt indikátor a probléma oka (eseleg expert)

hozz létre egy új profilt, benne egy alap charttal és kezd el összerakni a rendszered

így ki tudod szűrni a túlzott erőforrás igényes cuccokat

de van Metatrader topik, ez ott kellene folytatni

(látom az OFF bevezetőt :) )

#372087 blackmarket Előzmény: #372067

off:

mivel lattam lentebb, te eleg jol ertesz az MT4-hez

ezert kerdezlek, mit tudnek kitalalni, h ne fogja ennyire a gepet

egesznap 100% on fut a cpu

(win xp friss telepites, 2gb ram, intel core duo)

#372067 lackok Előzmény: #371999

Az elejével egyetértek...a végével egy gondom van, hogy így túl nagy kockázattal indul az ember az elején. Mi van ha nem jutok el a rész zárás céláráig és visszafordul az ár. Akkor sokkal nagyobb bukta jut mint egy kisebb pozival indulni. Én inkább a meglévő profitból áldoznék újabb pozi nyitásra, de nem nagyon csinálok ilyet. Indulok 1 egységgel és szépen végigcsinálom...:) Ha hagyja a piac..:))

#372027 fx-es Előzmény: #371998

Köszönöm mindenkinek a segítséget, nekem itt vége a hétnek:(

Sok pipet nektek, és jó hétvégét!

#372000 Amatoregy Előzmény: #371999

Ennek két feltétele van:

- stop

- és ne legyél gép előtt mert akkor csak kapkod az ember..

:D