Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Az SZDSZ él

#371438 Sumér harcos Előzmény: #371383

ja csak erre a feliratra...egy roma értelmiségi emberke,anno,megindult,hogy biza akkor ő szeretne zsidó lenni,ha annyira jó.....

a sztorinak úgy lett vége,hogy hogy nem lehetett az....bárhová is ment....az ügyet intézni,mindenhol elküldék tovább,széttárt karokkal.....vmelyik csatorna leadta akkoriban,kamera kitartóan követte.....

#371435 Netmaster Előzmény: #371390

Te nem akarod megtenni? :)

Kész röhej, volt tavaly a nagy heteró felvonulás, ami abból állt, hogy egy rakás ember hangos szóval szidta a melegeket. Ahogy elnézem, létezik pont ugyanígy működő "magyarnak lenni jó" kampány is az országban...

#371434 Netmaster Előzmény: #371426

Csupán??? Egy példa volt, ennyi.

Na jó, azt nem tudom, milyen gondolatmenettel sikerült eljutni végül a magánvagyonok harácsolásához, ez ugyanis egyéni érdek, miközben az előbb még kisebbségről beszéltünk. Az igazság az, hogy minden csoport, legyen bármekkora, fogalmazhat meg jogos igényeket, ami más csoportok rovására megy (ha másért nem, a források elvonása miatt), és a többségnek sem szabad ezeket figyelmen kívül hagynia. Nyilván fordítva sem.

#371426 GáborGábor Előzmény: #371420

A guglira támaszkodva csupán és osztani az igazságot, meglehetősen bátor dolog ...

;)

Amit írtam, az az általam leírt definícióba teljesen illeszkedik. Ellentétben amit írtál, igenis lehet és talán kell is különbséget keresni ami nem jelenti ugyanazt, - amit sokan szélsőséges gondolkodásként értékelnek - hogy ellentéteket is kellene kersnünk egymásban. Sőt!

A többség érdekét kellene a politikának keresnie, nem a magánvagyonok további terjeszkedését és államiból magánkézbe való kerülését. Az egyén szerepe felértékelődhet de nem a társadalom érdekének rovására.

#371424 gentlemanus Előzmény: #371392

Gábor, itt a társadalmon belül megnyilvánuló pszichikai tényezőkre, feszültségekre gondoltam.

Mert az lehet, hogy anyagilag nyomva van mind a két réteg, de a tiszta anyagi "pozitív" diszkrimináció egyben egy rájuk visszaható súlyos pszichikai revolver is. Mert ha Matolcsyék elkezdik megvonni a pozitív diszkrimináció eszközeit, na akkor lesz ennek egy súlyos vetülete.

#371423 GáborGábor Előzmény: #371413

Józsi, a Győzikét hagyjuk ...

Ő lejáratott sokakat a környezetében azon túl - és végül magát is.

Mága Zoltán viszont méltán képviseli a zene eme jellegzetes voltát - melyhez ugyan keveset értek de ő művésze annak, amit csinál.

#371422 Áki01 Előzmény: #371396

Az arab-izraeli háborúban Grün hasal a lövészárokban, miközben mindenhol bombák csapódnak be körülötte és imádkozik:

- Ó Uram! Ha már egyszer az angolok adtak nekünk egy országot, ami nem az övék volt, akkor mondd, miért nem inkább Svájcot adták?

#371420 Netmaster Előzmény: #371391

Gőzöm sincs (nyilván a látható jegyeken kívül), és nem értem, sokan miért próbálkoznak annyira. Nézem a gugli szövegkiegészítési javaslatokat: "orbán viktor zsidó", "vona gábor zsidó", "mesterházy attila zsidó", "semjén zsolt zsidó", még ilyen is van, hogy "fábry sándor zsidó". Oké, néha kell egy "z" betű a név mögé, hogy előjöjjön, és nem tudom, hány keresés után jegyzi meg/sorolja előre őket. Akkor tehát meg lehet különböztetni, vagy a találgatás vaktában megy mindenkire, aki a közéletben él és mozog? :)

A társadalom által alkotott vélemény ritkán szokott valakinek a hogylétére vonatkozni. Talán a bulvármédiában találgatnak ilyesmit, de az egész más tészta.

Ez a többség érdekes kérdés, ha többségben vannak a nők, akkor elsősorban ülőkés illemhelyet kell kialakítani, ha meg a férfiak, akkor elsősorban piszoárt, mert a kisebbség nem előzheti meg a többség érdekét? :) Meg a várandós, kisgyermekes anyák végképp kisebbségben vannak, akkor ők semmilyen előnyös elbánásra ne számítsanak a tömegközlekedési eszközökön a többség kárára? Mert abból amit leírtál, ez is következik.

#371416 pepe01 Előzmény: #371414

Azért nem szeretem kimondani az Izrael állam nevet sem, mert a Britek hurcolták oda modern történelmünkben, nem tudtak velük mit csinálni. Persze az arabok érdekeit figyelmen kívül hagyták.

#371413 hosszhuszár Előzmény: #371402

Tudom nyilván a cigány prímás jut először eszedbe és Bódi Guszti

nem, nekem a győzike ugrik be elsőnek......Ő jó üzletember, talán még zenélni is tud, és a szájába vesz egy marék szotyit, és a héjakat köpködi ki csak.....ja, és magyar is, mert itt született, és itt is él...........itt a hazája....

De ha már prímás, a mága zoli sem kutya, és ő is valszeg rendelkezik a fent leírt tudással, talán szotyizni még nem láttam...

#371411 pepe01 Előzmény: #371405

A politikai topik szellemében mindenki máshogy értelmezi a történelmi tényeket és időszakokat.

Amúgy is, szerintem 10 emberből 9 nem is tudná definiálni a zsidó fogalmát.

#371408 pepe01 Előzmény: #371405

Valóban ne, mert jönnek a szlovákok is és elmagyarázzák, hogy a magyarok hazája nem itt van:)