Veszélyes dolog ilyen polgárokkal üzletelni, de bejöhet. :) Kiderül mi lesz a vége.
Veszélyes dolog ilyen polgárokkal üzletelni, de bejöhet. :) Kiderül mi lesz a vége.
Ezen már én is elgondolkodtam. Olyan ez, mint az "álamfő" posztja a Paprika csárda vécéjének falán. Rég ott volt már az is, aztán egyszer csak téma lett. Ettől persze ő nem lesz kevébé primitív.
Ez a cég nem egy klasszikus felvásárlási célpont. Nincsenek könnyen pénzzé tehető eszközei, amelyek miatt megérné alulértékelt áron felvásárolni, aztán szétcincálni. Ezért nincsen harc a papírokért. Ezek a papírok csak annak értékesek, aki az árfolyamot irányítani tudja. Persze mindig vannak próbálkozók, de ők ha nem tudták, hogy itt nem rúghatnak labdába, a saját kárukon már megtanulták azóta. (Ha most Egyéb bácsi itt elégedetten mosolyog, el kell mondani, hogy ez nem azért van, mert ő olyan ügyes, hanem mert egy gátlástalan korrupt disznó, amiért semmilyen dícséret nem jár. Na.) Tehát a végcél szerintem az árfolyam felmutyizás, és ráborítás a közönségre. Ehhez viszont elemi érdek, hogy rejtve maradjon a nagy tulajdonos léte, és kiléte.
Nekem tudjátok mi a furcsa az egészben? Annak ellenére,hogy örülök is neki,érdekes,hogy egy ismeretlen ember 1 héttel a kgy. előtt dobja be a köztudatba..
Felvásárlásra gondolsz, ezt értem.
De az események értelmezhetetlenek nekem, apportálnak , tőkét vonnak be, hígítanak a részvényállományon. Közben azt mondod a közkéz alacsony, mert az egész arra ment ki, hogy elszedjék a papírokat. Ezt elfogadom, de akkor mi lesz a történet vége, ha már most döntő részvényállományuk van ezeknek a jóembereknek? Nagy valószínűséggel az lenne logikus tesznek egy ajánlatot lehetőleg minél kisebb áron.
Ami még az elméleted ellen szól, hogy ha ez olyan vonzó felvásárlási célpont akkor egy harc lenne a papírokért több ellenérdekelt fél között, ami lehetetlenné tenné, hogy így mutyizzanak vele szvsz.
Persze legyen igazad, és induljon meg egy ilyen harc egyszer, csak nem látom át mire történne.
Inkább azt tudom elképzelni, hogy azért felmutyizzák az árfolyamot, hogy magasabb áron többet tudjanak még ráborítani a közönségre, és ez adhat egy jó kiszállót.
Szerintem másról szól. Engem inkább a Pick szalámigyár felvásárlására emlékeztet a dolog, az is a célpont pénzéből történt. Remélem a kiszállást itt nem bénázza el a kedves vevő annyira. :-)
Nézd alapvetően két úton lehet egy tőzsdei cég irányítóinak nagy pénzt kaszálni:
1. Fel kell építeni a céget, nagy cégértéket összehozni, ezáltal a menedzsment , az alapítók stb nagyot kaszálnak. Ez hosszú távú fáradságos feladat.
2. Minden értéket kilopni a cégből, közben nyomdázni (pl apport fejében mégis legyen egy indok) ,és a nyomdázott részvényeket ráborítani a közönségre. Hiszen hiába ér egy apport papíron 200 millát, ha valójában még 20-at sem, és az érte kapott papírokat a strómanok eladják akár töredék áron, aztán visszaosztják a gazdáiknak a pénz egy részét.
Szvsz de ne legyen igazam itt nem kell az apportosokat kompenzálni, épp azért szórhatják el a papírjaikat könnyű kézzel mert kis túlzással 0 Ft feletti árfolyamon minden Ft haszon nekik.
De lehet egész másról szól a játék csak akkor elég jól álcázzák a dolgot. :)
de én még mindig nem látom a fától az erdőt. Miért érte meg felduzzasztani a céget, és most előállni 1,5 év után újra a 25 ft-os névértékkel? /még arra sem futja nekik, hogy más értéket lőjenek be, előveszik ugyan azt.. Már megint egy Civin-ügynök? netán a Béres bá? LoL /
2009-ben az volt a mese, hogy komolytalan az eurocentes névérték...
Most az elmúlt 1,5 évben komolyak voltunk, erősödtünk folyamatosan, de ennek ellenére megyünk vissza a Bohóc-kategóriába (szó szerint) május 2-től.
Kirámolták azt a kevéske vagyont ami volt (ok, vagyonkezelő a holding, szóval vehetjük úgy, hogy dolgoznak) és most újra elkezdenék berendezni a kirakatot euro centekből....
kiveszik a drága papírpénzeket, zsebre vágják, és aztán jönnek megint koldulni...
ez már tényleg sok; remélem én is, hogy botrány lesz belőle, még akkor is, ha netán ez nem kedvezne az árfolyamnak; többségünknek már úgyis minden mindegy... (nem tudom, ezzel számoltak-e, de remélem nem hal el a dolog, és tényleg lesz vmi jogi lépés, akár egy újabb "ceva-per", csak most a "kisbüfik" (ügyvédeik) szedik szét a "három Gráciát"... :) )
Az összes apportnál ez volt a konstrukció, végig nyilvánvaló volt. Az apport szolgáltatóknak az volt a dolguk, hogy nyomják lefelé a piacot a náluk lévő részvénymennyiséggel. A Phyalxia vagyonából pedig kompenzálták őket valami hasonló kis üzlettel, mint itt ez a telek adásvétel. Aki meg ezek után elhiszi, hogy a részvények többsége közkézen van, az megérdemli.
Egy ismeretlen név írta be ma ezt a "hírt"; gyorsban megpróbáltam 1-2 dolgot megnézni, remélem vki ügyesebb és talál is vmit.
Ami még érdekes lehet, hogy Sz és K ingatlanos cégtől megveszik ezt a telket, kapnak érte egy valag phyl-t, rászórják még névérték felett a piacra, aztán (ezek szerint) az eladott telek egy részét visszaveszik ugyan azok a személyek egy másik cégükbe (gondolom a rászórt részvények árából), majd azt a részt tovább passzolják egy bevásárlócentrum építéséhez.
Ügyes, csak kár hogy most jött róla infó, mert lassan elévül....
Ügyesek vagytok, ez végre egy konkrétum, és ami a legfontosabb, hogy ezt elhallgatták a jelentésben. Még azt kéne tudni, hogy mennyiért adták el a telket a Kásza Kft-nek, és az mennyiért adta tovább, hogy viszonyul mindez a piaci árakhoz. Na erre kérdezzen rá valaki a közgyűlésen! Egy ilyenért egy nyilvános cég esetében tényleg megállna valami jó kis büntetőjogi tényállás. És még hány ilyen lehet a cég körül! Tényleg a börtönben fogja végezni ez a balek Tóth a végén. :-)
erre reagáltam odaát, de onnan eltűnt a beírásom
kásza-center 2003 óta létezik, már akkor is az ővék lehetett
ká(csor)-sza(bó)
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3300 Eger Kistályai út 20.
2011. február 25.-tól
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3300 Eger Lájer Dezső utca 12.
2007. november 13.-tól 2011. február 25.-ig
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3300 Eger Lájer Dezső utca 12.
2007. november 13.-tól 2007. november 13.-ig
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3200 Gyöngyös Szent Bertalan utca 1. 2.em.3.
2007. május 28.-tól 2007. november 13.-ig
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3200 Gyöngyös Szurdokpart út 18.
2005. március 9.-tól 2007. május 28.-ig
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3300 Eger Faiskola u. 15
2003. október 28.-tól 2005. március 9.-ig
KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3300 Eger Faiskola u. 15.
2003. október 17.-tól 2003. október 28.-ig
He? ezmiez?
Apportálták Kácsortól és Szabótól a telket, majd annak egy részét eladták a Kásza-centernek? ahol a mai napon ilyen adatok találhatóak:
vajon már akkor is, 2007 8. havában kapcsolatban állt Kácsor és Szabó ezzel a Kásza centerrel?
Mert most van benne egy Szabó Zrt, meg egy Kácsor Fanni....
A Cg.10-09-025570 cégjegyzékszámú KÁSZA-CENTER Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (3300 Eger, Kistályai út 20.) cég 2011. április 6. napján hatályos adatai a következők:
.......
11. A cég jegyzett tőkéje
11/4.
Megnevezés Összeg Pénznem
Összesen 85000000 HUF
azaz nyolcvanötmillió HUF.
A változás időpontja: 2009/01/12
Bejegyezés kelte: 2009/04/16
Hatályos: 2009/01/12 ...
13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/5. Szabó Csaba ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Kakuk Ilona)
3300 Eger, Kovács J utca 25.
Adóazonosító jel: 8323565031
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2011/01/03
A változás időpontja: 2011/01/03
Bejegyezés kelte: 2011/01/06
Hatályos: 2011/01/03 ...
20. A cég statisztikai számjele
20/2. 13091844-6810-113-10.
Bejegyezés kelte: 2008/01/18
Hatályos: 2008/01/01 ...
21. A cég adószáma
21/1. Adószám: 13091844-2-10.
Hatályos: 2003/10/16 ...
45. A cég elektronikus elérhetősége
45/1.
A cég e-mail címe: immo@tipus-systemkft.axelero.ne t
A változás időpontja: 2008/06/12
Bejegyezés kelte: 2008/06/26
Hatályos: 2008/06/12 ...
II. Cégformától függő adatok
1. A tag(ok) adatai
1/4. SZABÓ KERESKEDŐHÁZ ZRT.
3300 Eger, Kistályai u.8.
Cégjegyzékszám:
A tagsági jogviszony kezdete: 2006/08/30
A változás időpontja: 2006/08/30
Bejegyezés kelte: 2006/09/13 Közzétéve: 2006/10/05
Hatályos: 2006/08/30 ...
1/6. Kácsor Fanni (an.: Erdélyi Csilla)
3300 Eger, Lájer D utca 12.
A tagsági jogviszony kezdete: 2011/01/03
A változás időpontja: 2011/01/03
Bejegyezés kelte: 2011/01/06
Hatályos: 2011/01/03 ...
Tisztelt Sorstársak!
Évek óta figyelemmel kisérem a fórumot, és szeretnék egy új információval szolgálni, az egri apporttal kapcsolatban:
A Phylaxia 2007 április hóban apportálta az eger 9518 hrsz. ingatlant az Sz és K 2005 Kft-től, mely Eger Szövetkezet út 1 szám alatt található. Ekkor az ingatlan földterülete 8.514 m2.
2007 május 16-án megosztják a telket és leválasztanak 3.000 m2.
2007 augusztus 15-én a leválasztott 3.000 m2-t megvásárolja a KÁSZA-CENTER Kft.
A KÁSZA-CENTER Kft. későbbiekben értékesíti , ahová egy bevásárló központ épült.
2009 február 4-én a MULTIFAKTORING ZRT. javára jelzálog jogot jegyeznek be a Phylaxiáná maradt ingatlanra 746.000.- euró és járulékai erejéig.
Ezek az információk a Phylaxia 2009-es összevont tájékoztatójából „véletlenül” kimaradt.
A fennti infók bárki által ellenőrizhetőek az egri földhivatalnál, ill a Cég Bíróságon.
kisszoltangyorgy
Celarnak pedig a 0-at lohetjuk be. Majd csak kiporgetik. :)
Mondom 44-ig, nem ellenkezőleg....
Múlt hét egy mézesmadzag volt:(
Nem kell fizetni érte!!!
A számlazároltatás kerül 10.000 Ft-ba, az értékpapírok zárolása díjmentes!
Itt vagyok az EQ-nál, most kérdeztem meg!
Várom a Phyla visszajelzését, hogy jók-e a letéti igazolások?!