Exem a rajongója volt, letöltöttem neki, de engem nem fogott meg.. vmi gyagya terészetfeletti szál is van benne.. Legutóbb a Mulholland drive-t akartam megnézni a rendezőtől, de az se gyerebe.
Exem a rajongója volt, letöltöttem neki, de engem nem fogott meg.. vmi gyagya terészetfeletti szál is van benne.. Legutóbb a Mulholland drive-t akartam megnézni a rendezőtől, de az se gyerebe.
Twin Peaks, most hétfőtöl indul, hétköznaponként 22óra után az m1-en.
Szerintem egyszerűen zseniális, a legjobb mozgóképes alkotás vsz, aki nem látta az ne hagyja ki.
M1 Gyöngyöspata végra a királyiban is megkérdik az utca emberét, bővebben elmondhatják
dunatv 21.00 hétfő
Vörös föld
magyar filmdráma, 100 perc, 1982
rendező: Vitézy László
forgatókönyvíró: Dárday István
operatőr: Darvas Máté, Pap Ferenc
dramaturg: Mezey Emőke
vágó: Majoros Klára
szereplő(k):
Németh Imre (Szántó László)
Gádori Vilmos (Kovászi)
Nagy Zoltán (Kertész)
Szepeshegyi István (Kondor)
Skublics György (Soltész)
Toronyi Kálmán (Török)
Tóth Ferenc (Kelemen)
Németh Imréné (Szántó Lászlóné)
Fekete AndrásA film értékelése: 9,6/10 (31 szavazat)
Értékelje a filmet!
Értesítő Hozzáadás:
Feliratozva a Duna TV Text 444. oldalán.
Egy falu határában egy bányász disznója vörös földet túr és kiderül, hogy jó minőségű bauxitot rejt a föld. A bányászt először kinevetik, majd el akarják hallgattatni, mert a tervezett bányanyitás sérti az idegenforgalmi lobbi érdekeit. Végül a geológusok kisajátítják az ötletet, de a bányász csak ellenségeket szerez. A falu lakói őt okolják a kilakoltatásért és nevetséges pénzjutalommal szúrják ki a szemét.
Linkek:
http://port.hu/szechenyi_meggyilkoltatasa/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=15225509&i_topic_id=1
ma éjszaka lesz ez a film..
ezt az órditó baklövést....
Széchenyit nem István,hanem Ferencként irja a port.hu.....pffff
igazi jó régi sokszor látott kultfilmek ma éjszaka...
Ragyogás is remek darab a maga kategoriájában...
Volt ma 19.00órától egy jó dokumentum film Duna TVn.
Valami fejlődő országok vagy milyen címen.
Gazdasági jellegű volt a Bangladesi, Dhakai, szegénység, nyomor negyedekből, ahol virágzik a textil ipar, varrodákat üzemeltet a leleményes vállalkozó, utcai piacokon árulnak a bódékban lakó szegény emberek. Mindehez hitelt vesznek fel, hogy finanszírozzák a vállalkozásukat, elképzelésüket. A májerebb vállalkozó először 8fős varrodát indít, amig USA-ból annyi megrendlése jön, hogy kinővi a varrodát, majd 120főt foglalkoztat, havi 20dollárért/fő/hó.
Az utcai árusok hitelt vesznek fel egy hitelező cégtől 40-150dolláros nagyságban, amiből álmukat megvalósítják. Egyik fűszereket, olajokat, élelmiszert vesz, és azt árulja a kupis piacon, ami a család megélhetését biztosítja, és számukra fényes jövőt nyújt. A vállalkozó is ettől a Brak nevezetű cégtől vesz fel hitelt. Percre pontosan törlesztenek. Hitelbírálat, hogy behívják egy terembe a hitelt igénylőket és megkérdezik mire kéne a pénz, nagyjából elmondja, hogy különböző bogyókat venne, és lát magában annyi affinitást, hogy megcsinálja a tutit, a két szerencsétlen rokon rábólint, hogy igen meg fogja csinálni és már fizetek is ki neki kézbe az igényelt összeget a két szép szemére.
Jó kis dokumentum film volt.
13.-án(holnap) vasárnap 22:00 Filmmúzeum ; Kék bársony. (r:D.Lynch)
Egyik kedvenc, már nagyon rég láttam. Dennis Hopper nagyot alakít benne. A 80as években angliában egy mozit élőlánccal zártak körbe tiltakozók hogy megakadályozzák a bemutatását
"..Az egyetemista Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) apja hirtelen rosszulléte miatt érkezik vissza álmos szülővárosába, Lumbertonba. A kórházból haza felé menet bandukolva egy elhagyatott fakunyhó közelében egy levágott emberi fülre bukkan. A rendőrfőnökhöz fordul segítségért, akinek lányával (Laura Dern) hamarosan magánnyomozásba kezdenek. A szálak egy bárénekesnőhöz, Dorothy Vallenshez (Isabella Rossellini) vezetnek, akinek gyanús körülmények között eltűnt a férje és a kisfia. Jeffrey egy alkalommal beoson Dorothy lakásába, ahol a szekrényben elbújva tanúja lesz az ördögi Frank Booth (Dennis Hopper) ténykedésének..."
http://www.mozinet.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=43&filmid=1384
m1-et nézzétek most :)
Ma lesz a Tv2-n a Feketék fehéren aki teheti nézze , egyik kedvenc filmem :)
Ma rtl 22.xx tőzsde cápák 1
Nagyon nagy, pont akkor ment anno, amikor én is "diszkópatki" voltam. :-)
Most a kereskedelmi tv2-ön:Diszkópatkányok - olyan gagyi hogy látni kell :D
Nálam a top sorozat a Twin Peaks volt. Sztem egyedülálló.