nem is kevés.
nem is kevés.
a ft gyengülés és az összeomlás között van egy kis különbség :)
köszönöm...ezek szerint minden shortos galád ember....
Nagyon bírom, amikor magyarul író emberek saját országuk pénznemének összeomlását akarják. Gratulálok Euroman!
én meg közelebb a 40-hez, mint a 30-hoz... :)
valamikor mindenki megtanulja... a szerencsésebbek hamarabb.. :)))
én közelebb a 30hoz mint a 40hez már megtanultam :)azt hiszem még időben..mondjuk mikor megtanultam k.rvára fájt, még most is rossz belegondolni ..
dehogynem mindenki tanul, csak mindenkinek más az időhorizontja :)
teljesen egyetértek , bár a pozimmal ellentétes DE nem veszek fel akkora pozit, ami később idegösszeomláshoz vezet:D egy "kis" long certim van , és a kp-m negyede Euróban.mivel külföldön vásárolok nagyrészt , így nekem is jó az erős forint., de jó a gyenge is, nekem mindegy merre megy ,csak menjen valamerre:) ha erősödik veszek még GBP-t és eurót , ha gyengül akkor szórom a meglévőt. nem értem egyesek miért tesznek fel mindent egy lapra.....van aki sohasem tanul...
Nyugi csak a pozi beszél belőle... :) bár Sorost is meghurcolták, hogy shortolta az otp-t... hazafiságra hivatkozva... dehát akkor bud-ot száműzhetik az országból.. :)))
nekem is jó az erős forint... :)
Nem vagyok egy nagy hazafi, de már kezd tényleg bántó lenni ez a sok klo papír gondolatod. Mitől klo papír a HUF? Normál ember örül, ha erős a devizája, ha még az exportőröknek nem is jó, én kisbüfi vagyok nem exportőr, így örülök, hogy olcsóbban tudok vásárolni kint, ezáltal például az utazásom is olcsóbb külföldre, ezáltal csökkenhetnek a kintről behozott termékek ára. Tegyük fel erősödne (durva példa) HUF 100Ft-ot máris mennék külfödre behozni termékeket, nekem ebből a szempontból jól jön, így nem klo papír nekem. Szeretem, örülnék ha nem romlana, gondoljunk pengő korszakra, millpengő és társai. És hogy orbán Viktor, vagy Bajnai képét kéne rakni klo papírra tök mindegy szerintem, azért rakják ősök képét, hogy ne használd arra, meg talán Te is jobban jársz, ha nem a slon húzod le, azzal is sporolsz.
sztem irány "észak" minden, kezdődik a carry trade bull piac
Az összeomlásra sokat kell várni. Mo helyzete nagyban a külföldi megítéléstől függ. Ez most igen kedvező, lásd londoni elemzők nyilatkozatai.
Véleményem szerint amíg a Széll Kálmán tervet ennyire kajálják külföldön addig nem is lesz tartós huf gyengülés, bár ezt az erősödét nagyon durvának tartom, de csak őszre lehet egy jelentősebb huf gyengülés szerintem. Legalábbis, most nem afelé áll a zászló.
van időm, nekem az is jó, ha májusban vagy júniusban omlik össze a klopapír huf...
Láttam még régebben egy filmet azzal foglalkozott milyen alvó számlák vannak svájci bankokban. II. Vh -ban sok náci oda menekített ki vagyonokat, aztán meghaltak, és a pénz azóta ott pihen, és a derék svájciak szép csendben kezelgetik, nem reklámozzák, és nem is lesz belőle, hogy hogynem napi politikai vita, iszonyú vagyonok. Ravasz népség. .)
Persze mert van eszük, nagy diplomatikusan kerülik a konfliktusokat, csendben vannak , diszkréció stb. Hallasz egy svájci politikust is handabandázni a világsajtóban, hogy majd ők megmutatják? :) Na ezért viszik oda a pénzt, okosak ezek a svájci bankárok, órásmesterek. Igaz mostanában nagy rajtuk a nyomás adócsalások felderítése miatt, de elég diplomatikusan kezelik ezt is ahogy nézem.
Magyar vagyok nem svájci , és itt is meglopnak....erős devizára kevés a kamat..mindegy hogy hogy, de jól csinálják amit csinálnak.nem kényszerítenek senkit, hogy oda vigyék a pénzüket...több"adóparadicsom" létezik a világon, és több hely a pénz eldugására ,mint azt mi el tudjuk képzelni,csak sajnos nem nekünk van mit eldugni. az én gondom ez, nem a más adócsalása :)
Teljesen egyetértek, "életművész" banda, mindenkit lehúznak, de az ő szemponjukból sajnos jól csinálják... :(
azért ne istenítsük ennyire svájcot....
az összes korrupt, csaló politikus, diktátor (lásd Kadhafi), adócsaló művész, sportoló és a többi, ott tartja a pénzét, mert nem adják ki az adatokat, tehát hozzájárulnak ahhoz, hogy meglopjanak téged, engem mindenkit
az ott tartott pénzre alig fizetnek kamatot... nem hiszem, hogy bármelyik országnak lenne bármi gondja is, ha az éves GDP többszörösén ülnének kp-ban, úgy hogy nulla kamatot fizetnek rá
az, óra, csoki és a többi csak unaloműzés, nem onnan van a pénz...