a mai nap kérdése: alatta tud-e maradni a 200-nak?
a mai nap kérdése: alatta tud-e maradni a 200-nak?
http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/itt_van_a_brutalis_svajci_frank_aldozata.147634.html
persze valszeg a világban globál is csökkent a turizmus... vagy mégsem?
valahol olvastam, hogy 2x annyi JBP van forgalomban, mint 2007 évben... tavaly, de nem tudom, hogy hol... amíg ömlik az árupiacra a lé, addig kell a dollár...
eu más politikát választott a feddel szemben... szerintem nem fújnak lufit, csak nézik, hogy a jenkik hogyan fújják... :)
Azt értem, de az eu mégsem arra ügyel, hogy tartsa a lépést a fedezetlen euróérmecskék mennyiségében a fedezetlen dollárocskákkal. Ők rezzenéstelen arccal fognak kamatot emelni 1,4-es eurusd-nél is.
Az miből gondolod, hogy a duplájára? Az csak a fed mérlege nem? Nem a forgalomban levő pénzmennyiség. Ráadásul jpy, aud, cad ... fedezettel is játszhatsz usd-vel.
"usd-vel szemben hagyják erősödni az eurójukat"
azért azt ne feledd, hogy az elmúlt pár évben duplájára emelkedett a forgalomban lévő usd mennyisége, ahhoz képest igen jól tartja magát... a fedezet pont a felére csökkent mögötte... ez megdöntheti az usd-be vetett hitet...
kár, hogy nincs olyan címlet (még),amin ovi képe van...reggelente jól tudnám használni....
semmi extrát, csak furcsának érzem a csodaforint elmúlt két hetes mozgását...
Ja.... nem nagyon lehet bubor euribor különbözetet nézni sehol. Azt magadnak kell számolni.
Historikus adatokat nehéz ingyen szerezni euriborból, én tákoltam egy excelt 2007-ig visszamenőleg. Nem egészen megbízható, mivel az euribor adatokat különböző forrásból szereztem, illetve eltérnek az eu és magyar munkanapok is, úgyhogy a munkanapok száma sem egyező, szóval nagyon óvatosan kezelendő a grafikon:
Az 1 éves bubor és 1 éves euribor különbözetét ábrázolja:
http://kepfeltoltes.hu/110405/snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha mondtok egy forrást, hogy honnan tudnék letölteni eurhuf árfolyamot napi bontásban, ami excelbe is beilleszhető (1 nap 1 árfolyam, dátummal együtt) akkor azt is rátenném, finomítgatnék rajta, és szépen látszódna az ellentétes együttmozgás.
De az látszódik rajta, hogy még messze nem ideális a kamatkülönbözet a forint shorthoz.
400 bp.... sokat kéne még lejönni a huf kamatoknak, vagy felfelé az eu kamatoknak.
elnezest mki-tol, mostanaban kesobb tudok valaszolni, mert 5percekre jovok fel. Szoval igen metatrader, szamomra az a kerdes melyikben nincs?? '- ) Fxpros kulonben. Nem valaszoltal cds topikban a bubor kerdesemre, majd lszi. Lattam ma is irtal, nem tudtam linket nezni, majd potolom, es nyugodtan irogass oda, ha van vmi cds dolog. Azota nem neztem erteket sem, most telorol potyogok. Koszi, udv
sztem ne tedd, támasz alatt trenddel szemben... ha valami Isteni csoda történne, akkor úgyis ráérsz majd, ha törik az erősödő trend. szvsz
170 -ig meg se álljon, ott kivágom a hitelem mint macskát sz.i.:))
CHF egyre szebb... (200.20)
Van benne valami, amit mondasz, plusz a kamatkülönbözet miatt is megéri nekik. 1 gond van: usd-vel szemben hagyják erősödni az eurójukat.
A másik, amit nem értek, hogy viszonylag bullos volt a ft-al szembeni várakozás már hetekkel ezelőtt is. Az elemzőházak többsége mind forint erősödést "várt".
érdekes:
úgysem engedik, de azért érdekes lenne. Lehman-ban sem hitt senki annak idején, bár akkor még más volt az elnök...
sok reményt nem fűzök az euro long certijeimhez sem :)263.xx brutál.két hét alatt 10 ft-ot erősödött
200,70 szép, léptem.