Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a derivatív befektetései mennyire " jók" szerinted.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a derivatív befektetései mennyire " jók" szerinted.
mire vagy kíváncsi a derivatívákkal kapcsolatban?
látszik, h azt a stratégiát követi, amit a blogjában is ír. a szigorú kockázatkezelés pedig nagyon nagy pluszpont. de hát ezt vártam, vártuk.
Pont most akartam bemásolni:)
Korrekt nagyon a cég, remélem a nagyobb negatív elmozdulásokat is publikálják majd!:)
Kérdés, mi lesz a holnapi reakció a könyvben.
azóta volt egy kis pozitív változás ahogy elnézem :)
http://www.bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/106584356.html
Kicsit több idő kell, nem kispályás pozik.
Esetleg valaki tudná értékelni a derivatív befektetéseket?
Német állampapír shorton sikerült összehozni kis bukót, a részvények pozitív eredményével 2% minuszban zárták a negyedévet.
Mára javult a helyzet szépen gyülekeznek a vevők a vételi oldalon is.
Strong buy!
Ma nézegettem a könyvet és megfigyeltem néhány érdekes dolgot.
Záró előtt a vételi oldalon kb. 330db papír volt betéve 1600tól 1573-ig, könnyen be lehetne önteni viccből is aztán kivenni 10%-os limitre. Az eladói oldal 1630-as nagyobb pakk körül csoportosult, de egészen 1669-ig fel lehetett látni. Már több napja nem kötöttek 1600 alatt, tehát néha jön néhány 100 db-os vevő, de egyébként nincs eladó.
A többi gondolatom mjad később leírom.
1600 jó beszállási pont lehet, amennyiben hajlandó még eladni annyiért bárki is.
Valamint szóljatok nyugodtan néhány 100 darabot szívesen átveszek max. 1610 ft-ért.
olyan sokára kerülnek csak forgalomba az új részvények...?
Az a bibi, hogy ilyen manőverek miatt nehezen fog megindulni az árfolyam.
Beleköptek a levesembe:)
Ezt értem, de ha csak 2 hónap múlva veszik vissza akkor nem 3-4 millióba került, hanem mivel addig a pénz nekik kamatozik, ezért 2 millióval kevesebbe azaz 1-2 millióba!
ha a jegyzési ár (1575) és a visszavételi ár (1600-1620) közti különbözetet felszorzod a visszavásárlásra kerülő részvények számával, akkor bizony kijön a 3-4 millió... és vissza fogják venni amint lehet.
Szerintem nem buknak annyit, mert az a 200 millió körüli összeg bekerült a cégbe (és ott is marad amíg a részvényeket vissza nem veszik), annak meg a havi kamata 1 millió már akkor is hacsak berakják a bankba, de azért reméljük ennél okosabbak lesznek! :)
Igen csak annyi az elvi probléma, hogy így buknak 3-4 millát.
Reméljük legalább felmutatnak 3-4%-os profitot az első negyedévben és akkor máris szebben látjuk majd a helyzetet.
Miért csalódás? Mondták, hogy szeretnének több részvényt, nagyobb közkézhányadot. Honnan varázsoljanak likviditást a papírba ha nem úgy hogy eladják? :) Ha egy tulajdonosnál maradt volna, akkor abból nem lett volna közkézhányadbővülés sehogy sem, így meg lehet...
Igen, valószínűleg nagyrészt hozzánk fog kerülni, de hát ez volt az eredeti céljuk is (jegyzés)!
Gondolom arra számítottak, hogy kb 15k részvény marad meg a promixnek (amennyit most nem vesznek meg tőlük), a többit elviszik a részvényesek. Ez talán meg is történt volna, ha jegyzési időszakban feljebb, mondjuk 1650 körül marad az árfolyam.
Egyébként kb az történt, hogy sokan így gondolkodtak: "jegyzek 1575-ön, és aztán eladom feljebb ha tudom... várjunk csak... eladom_most_feljebb, és_aztán_jegyzek 1575-ön... Jééé a piacon is visszavehetem 1575-ön, akkor már nem is jegyzek..."
Remek!
Nagy csalódás ez a nyilatkozat!
Szerintetek ezzel mi volt a céljuk?
Lényegében,ha jól értem ezeket a részvényeket ledugják a kisbüfik torkán.
2011/04/01
Tájékoztatás a Társaság saját részvényeinek megszerzésére kötött előszerződésről
A Plotinus Nyrt. (Társaság) tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy 2011/04/01-én adásvételi előszerződést kötött a Promix Property Ingatlanfejlesztő Kft.-vel saját részvényeinek megvásárlásáról. A megállapodás szerint a Promix Property Kft. 104 312 db Plotinus törzsrészvényt fog eladni a Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. számára. Az adásvétel időpontja a Társaság 2011 márciusában lezajlott tőkeemeléséből származó részvények forgalomképessé válását követő 3 napon belül lesz. Az adásvétel árfolyama az addig eltelt idő függvénye, és várhatóan – amennyiben a második negyedév végéig megkeletkeznek az új részvények – részvényenként 1600 és 1620 forint között fog alakulni. A tranzakcióról és annak részletes paramétereiről a Társaság annak bekövetkezte után azonnal tájékoztatást tesz közzé.
Ezzel párhuzamosan a Promix Property Kft. befolyása is le fog csökkenni a Társaságban az 5%-os bejelentési kötelezettség alá: a Promix Property Kft. tulajdonában várhatóan 15 000 db részvény marad, amely 3,64%-os szavazati jogot jelent majd.
A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. az így megszerzett saját részvényeit reálgazdasági tranzakciókhoz és/vagy a tőzsdei közkézhányad bővítésére szándékozik felhasználni.
Plotinus Nyrt.