Regisztráció Elfelejtett jelszó

Növények

Re: nincs cím

#367241 kosami Előzmény: #367238

Nem én nem öntöm ki, az alsót habarccsal ,a felsőt agyaggal fogom összeilleszteni így kiégetés után nem potyog ki a fuga.

Egy öreg szakitól lestem el.

A tűztér aljába raktál üvegtörmeléket?

#367238 hosszhuszár Előzmény: #367229

nem.

Én az alsó boltívet, ami a kemence alatt van, azt csinálta, először, a sablonra, szárazon, csak ráraktam az élére állított téglákat, majd az ékeket, kiöntöttem, híg, jól folyós, falazó habarccsal.

A kemencét boltívet, pedig már úgy csináltam,. hogy a sablont, előtte, kb 1 cm vastagon, megkentem, a kemence falazó anyaggal, ( valamilyen speciális kemencéhez való tűzálló falazó anyag), így belül, az égés téret, tökéletesen lezártam, így hőveszteség nem nagyon van.

Ja, és a kemence samott téglából van.

#367228 kosami Előzmény: #367224

Boltíves, a búbost bent tudnám elképzelni de ahhoz kicsi a ház alapterülete.

A kemencém tesztelve, tö…

#367226 hosszhuszár

A kemencém tesztelve, tökéletesen működik, jó huzatja van, szépen ég benne a fa, jó helyen füstöl, a kéményen...))

Csak a vakolat fagyott fel, de az az Én hibám, nem vártam meg, hogy kiszáradjon, nedvesen vakoltam rá....

Már levertem, azért is gyújtottam be, hogy száradjon...

#367120 kosami Előzmény: #367115

Köszi ,akkor barkácsolok rá:)

Én lefújtam impregnálóval és sehol nem fagyott fel , még a járda se .

#367115 hosszhuszár Előzmény: #367090

Én csináltam, flexel.

Nem egy ördöngős dolog, csak oda kell figyelni,és a felexel, óvatosan, nem kell nagyot fogni vele, és lassan, nehogy megszoruljon, és törjön a korong.

Cementes falazó habarcsba raktam, így jobb a kötés, de így is 1 db felfagyott....

Most akarok rá hajlítani rézből, egy záró lemezt.

#367090 kosami Előzmény: #366876

Szia.

Kérdeznék valamit , .

A bográcsozó fedőkövét saját kezűleg faragtad ki ívesre téglából vagy készen vetted ?

#366941 kosami Előzmény: #366936

Jelenleg az,miután tarlóra vágtam az egészet.:)

Bár az új telepítésekről még nem készült fotó de a telek alján a gyümölcsös részen már van 10 gyümölcs fa és 40 tőke szőlő, a leendő ház környékén a parkos részen 3 szilfa, 1 mamutfenyő ,1 sárga virágú akác és rengeteg tuja..És kerítés gyanánt sövénnyel van elkerítve a telek.

Egyszer csak megnőnek:)

#366936 GáborGábor Előzmény: #366799

Bocs, hogy belekotyogok de nem szeles kissé ez a környék? A képekből számomra ez jön át ...

Pár fa elkéne még eme telekre (is).

#366875 kosami Előzmény: #366870

A grill bogrács egyben mint a képen . a kemence az külön lesz a terasz mögött .

Ja ,meg a kerti tipegő vagy járda, kocsibeálló ez mind bontott téglából.

#366855 kosami Előzmény: #366829

Köszönöm. Jó a mentorom:)

Ha isten és a párt úgy akarja őszre kész lesz a ház , kemence ,kert . Bár ha továbbra is egyedül csinálom , bele kell húznom:)