Regisztráció Elfelejtett jelszó

Japán

Fukusima: 10 000-szeres a rádioaktívitás

#367261 RemegoKez

"A Fukusima-1 atomerőmű környékén tízezerszer haladja meg az egészségügyi határértéket a talajvíz radioaktivitása - közölték csütörtökön az erőművet üzemeltető vállalat tisztségviselői. "

És ezt a vállalat üzemeltetői ismerték el.

Re: nincs cím

#366921 Netmaster Előzmény: #366863

http://www.theatlantic.com/infocus/2011/03/the-chernobyl-disaster-25-years-ago/100033/

Részlet az utolsó kép aláírásából: "Greenpeace stated in a 2006 report that more than 90,000 people were likely to die of cancers caused by radiation from the Chernobyl nuclear disaster, countering an earlier United Nations report that predicted the death toll would be around 4,000. The differing conclusions underline the contentious uncertainty that remains about the health effects of the world's worst nuclear accident as its 25th anniversary approaches."

#366778 RemegoKez Előzmény: #366772

Szerintem észre sem vették:

"INES 3 - Radioaktivitás környezeti kibocsátása, a megállapított korlátnál nagyobb mértékben, amely a környezetben a legjobban veszélyeztetett személynél néhány tized mSv dózist eredményez. A telephelyen kívüli védelmi intézkedésre nincs szükség."

#366591 hAliG Előzmény: #366585

Csernobilban brutális sugárzás volt és a katonákon semmilyen védőfelszerelés nem volt.

Gondolom a japcsikon van légzésvédő maszk, és egyéb védőeszköz, ezen kívül le is tudnak árnyékolni területeket ólomfalakkal, bórsavas vízzel töltött tartályokkal stb.

(Pakson is úgy van, hogy a sugárzó berendezések, csövek stb. elé, ha ott munkát kell végezni, "ólomfalat" építenek.

#366585 BudFox Előzmény: #366575

olvastam..betonsüveget húznak a reaktor köré..

mondjuk láttam képeket amint ott dolgoznak emberek szinte a reaktor mellett...meg személykocsival ott állnak a reaktor mellett...nem veszélyes ez ?

1 ember csak 15 percig lehet ott, aztán ki kell jönnie...nem értem miért igy csinálják..

és honnan vesznek új embereket ? aki már egyszer ott volt...az mikor mehet vissza oda kármentesíteni ?

Csernobilban 1 percig voltak a katonák fönnt, majd lejöttek, és soha többet nem kellett csinálniuk semmit..mégis meghalnak 25-30 évvel a katasztrófa után..

Re: Japán korábbi nukleáris balesetei

#366413 hosszhuszár Előzmény: #366411

Bud, ha a cukiban, Te a málnás sütit szereted csinálni, de a vevők, csak a barackosat viszik, akkor Te málnásat, vagy barackosat fogsz csinálni?

:))

Re: Japán korábbi nukleáris balesetei

#366411 BudFox Előzmény: #366391

igen..most azt mondja meg nekem valaki hogy miért emelkedtek tegnap is ? 2,64 % ot.. p