Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Re: nincs cím

#366712 banyaiz Előzmény: #366700

türelem lenne a legfontosabb. :)

Halig: ok köszönöm előre is. Megnéztem a számaitokat elég jó arányban vannak a maradók mnyp-ben kb 10%, vagyon is jól néz ki ennyi tagra önkéntesben is. Hiába jól fizet ez a villamosipar úgy látom. Mondjuk ennek örülök Cig ilyen helyen kutakodik. :)

#366702 hAliG Előzmény: #366699

Ha valamit megtudok, akkor írom majd :)

Azért lettem ideges, mert ahogy írtam is, az utóbbi időben tőzsdére jött cégeknek mind az volt a célja, hogy a büfik pénzét a tőzsdén ellopja, majd végül a cégből is kilopja..

De remélem pozitívumot hoz inkább.

#366700 holnor Előzmény: #366678

persze, nagyobb bizonytalanság, nagyobb kockázat, alacsonyabb árazás. tiszta sor. mondjuk az ilyen sztorikkal lehet a legtöbbet keresni, ezért is szeretek ebbe a kategóriába fektetni. de figyelni kell, mert a bukó is simán benne van.

ja és persze türelem... :)

#366699 banyaiz Előzmény: #366689

Gondolom azért álltak össze mert látják itt a forradalomban a kicsi pénztárak gondban vannak, meg a nagyok is. Bár önkéntes az más téma, egyelőre, remélem arra nem vetnek szemet a polgártársak. :)

Akkor te első kézből értesülhetsz milyen fejlemények vannak pl keresztértékesítésben. Írhatnál róla ha esetleg megkeresnek.

Amúgy ha jól látom csak kis részesedést szereztek egyelőre pénztáraitokban, és opciókat, nem rossz az vsz ha próbálnak tagokat szerezni pluszban.

#366696 hAliG Előzmény: #366692

Hirtelen felindultságban vagyok :))

Nem bízok már egy tőzsdén lévő cégben sem... azt hiszem érthető az utóbbi idők eseményei alapján.

#366692 holnor Előzmény: #366689

ne haragudj, de semmi értelme annak, amit írsz. kinek lenne jó, ha elbuknák az ügyfelek pénzét? a pénzügyi szférában legfontosabb a bizalom; ha az elveszik, akkor gyakoralatilag le lehet húzni a rolót.

#366689 hAliG Előzmény: #366561

Vazze, én is a VIT-ben vagyok és nem kevés pénzem van már benne (önkéntes nyugdíj)!

Remélem nem fogják elcseszni az ott gyűjtött pénzemet..

Most egy kicsit aggódok, nehogy a végén a nagy fityiszt mutassák.

#366678 banyaiz Előzmény: #366667

Ez lényeges lesz, gondolom nagybüfik is ezt nem látják még, hogy mennyire lesz ez a tevékenység eredményes, mennyi tőkebevonás kell még. Ebből a szempontból szerencsés a magas kibocsátási ár a cégnek, a jegyzőknek nem annyira.

Viszont ha már biztosan látszana, hogy nagyobb higítások nélkül sínen lesznek, vagy a tőkebevonás sokszorosan megtérül, akkor az árfolyam sem itt tartana Cignél.

Mondjuk tevékenységi körben is egy pénzügyi válságban, vagy közvetlenül utána biztosítót indítani merészebb mint pl RFV tevékenysége ami ilyen energia árak mellett abszolút keresett gondolom.

Cig mellett egy dolog szólhat nagyon az út elején van, szóval események előtt van még. :) Az más kérdés ez hová vezet. :)

#366667 holnor Előzmény: #366631

igen :)

a CIG kicsit problémásabb eset, mert bár itt is- ott is szükség van tőkebevonásra, de a biztosítónál nagyobb hígulást várok. RFV-nél ugye a tnapiak alapján 25%-kal nőhet a rv-ek darabszáma (ennél mondjuk többre számítottam, de annál jobb), az így nyert pénzből finanszírozott projektek viszont ellensúlyozzák ezt a hatást. a CIG-nél ez számomra nm ennyire egyértelmű.

#366631 banyaiz Előzmény: #366624

rákérdezhetek, Rfv? :)

Bevezetés magas ára, és az, hogy 750-938-on is volt bevezetés az miatt én is vártam, hogy esik. Hamar nyúltam bele 800-on, mondjuk 700 alá nem gondoltam beöntik. Azért aki 600 környékén belevett elég jól néz most ki. Csak egy visszapattanásra számítva csíptem bele, aztán rámragadt. Gondoltam 850-ig visszanéz eldobom, aztán majd veszegetek lejjebb. Hát nem így sikerült, aztán leátlagolni nem mertem.

Viszont ha abban gondolkodom, hogy mi lehet ebből a cégből kicsit messzebb nézve, és az intézmények minimális tulajdonrészét nézve, látok benne fantáziát, pol hátszélről nem is beszélve, az még sokat hozhat következő 4-8 évben. Persze ahhoz még sok munka kell cégtől.

Mondjuk néhány dolog nem tetszik, pl mintha elég könnyedén bánnának a dolgozói részvények nyomdázásával.

Most annak örülnék ha ebből a 750-800 sávozásból, felmászna legalább a 850-900 sávba.

#366624 holnor Előzmény: #366615

a cég mögött álló szakemberek, befektetői gárda miatt mutyira nm gondoltam, de a bevezetési ár valóban túlzottnak tűnt. a kormánnyal való jó viszony egyértelmű, így egy komoly kockázattal nm ill. csak minimálisan kell számolni. sztem már közép távon is jó lesz a CIG. vettem is vna, csak láttam jobb lehetőséget :)

#366615 banyaiz Előzmény: #366600

Legfontosabb nekem, hogy építik a céget, úgy tűnik legalábbis. Ez azért pozitív számomra mert mikor 600-ra öntötték felmerült bennem, hogy egy szokásos Bét mutyi áldozata lettem. Azóta jött pár örömteli hír. :) Könnyen lehet hosszú ideig rá sem kellene nézni az lenne ennek a legjobb.

#366610 holnor Előzmény: #366601

épp a mynp-i ügy kapcsán döbbentek rá az emberek, h takarékoskodni kell idős korukra. engem legalábbis sok olyan ismerősöm keres meg azzal, h mit tegyen most, aki korábban egyáltalán nm érdeklődött pénzügyi kérdések iránt. jó termékfejlesztéssel ezt meg lehet lovagolni.

#366606 banyaiz Előzmény: #366593

ennyi ideje tartom én el nem adom itt.

820-at lebirkózta előző körben addig tudott feljönni még januárban, persze kérdés fölé zár e.

#366601 zeeh_ Előzmény: #366600

"főleg most, h ekkora figyelmet kapott az öngondoskodás"

lásd magánnyugdíjpénzárak :)

#366600 holnor Előzmény: #366561

a keresztértékesítésben tleg sok lehet. főleg most, h ekkora figyelmet kapott az öngondoskodás, amire az egyik legkézenfekvőbb megoldás a biztosítás.