Neked is Testvérem.
Jössz talira? Kés, sapka, Cavington nekem... :)
Neked is Testvérem.
Jössz talira? Kés, sapka, Cavington nekem... :)
Báránygerinc, holnapra sütéshez előkészítve, sonka pácléből kivéve és szépen feltéve főni:))
Boldog Húsvétot nektek!
Mármint annak aki ide betéved:))
Rapsic mindenütt rengeteg van. Itt mellettünk a Desedán nagyüzemi módszerekkel megy a rablás. Nem járok ki, mert úgysem lehet fogni semmit...:(
De vajon merre lehet Bakiba mester, a nagy ho-ho-ho-horgász és ifjú apuka, rég olvastam írását a stokin!?
Mikor kezdtem Dunára járni olyan helyen pecáltam ahol gátoldalban megálltam és kb 1 km-t kellett gyalogolni az erdőben. Első alkalommal elindultam riasztó nélkül kb 100 m után cucc ledob gyors szúnyogriasztás , addig megcsípett kb 50 db. :) Jó víz az, kicsit sok a rabsic, partról néha bonyolult, kocsit sem szívesen hagyom el messzire, de még mindig sok hal van benne, vmi csoda folytán. :)
Na jó éjt, kedves pecabarátom! Holnap a USDHUF-ot szeretném elkapni, ahhoz is kell majd egy kis friss erő.
Hát a nosztalgiázásomból a szúnyogok kimaradtak. Áradás után hihetetlen mennyiség tud előjönni. Na, ez bizony a kellemetlenebb része, ezért szoktam mindig napon elhelyezkedni, ami a másik kínszenvedés. Szal vannak hátrányok is...:))
Nagyon szép a környezet, de néha ártéri erdőkben mi szúnyog tud lenni, önkéntes véradással felér. Mikor befújom magam jó erősen riasztóval, és kb annyit ér, hogy kicsit kevesebb csíp meg :) Igazi vadvízi peca.
Persze az is sokszor megesett, hogy hiába ment le az ember. De a természet szépsége akkor is kárpótolt.:)
Igen, a víz állandó véltozása az, ami csodálatos élmény a Dunán. Emlékszem egy júniusi pezsdüléskor, a kulcsi kőgáton micsoda rendet vágtunk a bátyámmal a domolykók között, a lehető legkönnyebb tollúszós szerelékkel. Egy a kövön fennakadt hatalmas fatörzs mellett, annak védelmében a szöcskéinket imádták ezek a többnyire fél és egy kiló közti példányok, de akadt nagyobb is. Vagy tíz-tizenötöt meg is tartottunk.:)
Dunát én is szeretem, egy élmény ott horgászni, mindig éri vmi meglepetés az embert, nem lehet megunni. :))
Én a folyóvizet szeretem, Nagy-Duna leginkább, de mostanában szögre vagyok akasztva, elért a válság. (Meló ezerrel sokszor hétvégén is.) Ősszel szeretek márnázni, de nagyon, meg nyár elején domolykózni, csak ritkán jön olyan víz. Voltak szép időszakaim, de ma már majdhogynem csak az emlékeimből élek.:))))
Merre, milyen vízen mozogsz?
Voltam tegnap, spiccbotoztam. Keszegek már csipegettek, jött pár dévér, bodorka. Egy ponty lelépett, jó harcos volt eltörte a horgot, nem volt nagy láttam 1-2 kilós. Sekélyben mozog már a hal.
De jót horgásztam ma, szép idő volt, és a halak is megtámadtak. visszaengedtem őket hátha szerencsét hoznak idén. :)
Na ma visszakaptam a piactól a bund szivatásokat. :D
35 % nyerő, délelőtt dobva a long certi. Majd most kezd kilőni.. :DDDD
http://stooq.com/q/?s=fgbl.f&c=10d&t=c&a=lg&b=0
10.-én vettem már nagyon untam.. :DD
Hát mit mondjak, bejött a jóslatod!
Grat!
Olajak is úgy mozognak, ahogy gondoltad...))