Nem is olyan hülye ez a Nyilasi. :D
engem is meggyőzött, nem tudom a mi bajod. Egyszerű és nagyszerű :D
"A legutóbbi bika piac öt évig tartott. Meglátásunk szerint a jelenlegi bika piac is négy-öt évig tarthat".
Hihetetlen meggyőző az érvelés, amit a portfolio.hu kiemelt...
Ez a prognózis még mindig kevésbé elrugaszkodott, mint amit januárban, az ügyfeleinek kiküldött elemzésében célzott meg a Birinyi Associates, amikor szintén a korábbi bika piacok adatait felhasználva azt jósolta, hogy 2013 szeptember elejére az S&P 500 index megütheti a 2854 pontot.
két hét múlva már csak 1800 lesz, jövő ilyenkor meg majd kiegyezne az 1550el is... komolytalan
"Egyelőre még csak félúton jár a bika piac és az S&P 500 index további 60%-ot emelkedhet a jelenlegi szintről a következő két-három évben - nyilatkozta a neves befektetési guru, Birinyi László, a Birinyi Associates vezetője a CNBC-nek. "
http://www.portfolio.hu/vallalatok/meghokkento_joslat_a_magyar_szarmazasu_gurutol.147022.html
Nem kommentalom az egesz bejegyzesedet, mert azt a tobbiek mar megtettek.
Az S&P 500 az persze nem egy, hanem otszaz pozicio (otszaz reszveny short pozi).
Persze viccelek.
Az -101.32%-ban mar a korabban realizalt poziciok eredmenye is benne van (ezt a Nyilasi az Excel fajljaban referencia szintnek hivja).
A tokeattet ugy mukodik, hogy ha 1.3-as tokeattetnel 10%-ot esik az arfolyam, akkor a pozi 13%-kal zar minuszban.
Persze, csak pontosítottam amit írtál. Nyilasi kereskedési stratégiájára a hedge fundja is kiváló példa. Amúgy azt sem tudom, hogy a Nyilasi alapot ő vezeti-e, vagy csak valami tanácsadói szerepet tölt be.
Az S&P meneteléséhez meg annyit szólnék hozzá, hogy szerintem a QE-k függvényében fog emelkedni, ha lesz további QE, nagy valószínűséggel menetelni fog minden felfelé, ha nem, nem. Bernit ismerve egyesélyes a dolog, pláne ha innen esünk újabb 10%-ot, de azért nem zárok ki semmit. :)
Valaki már idézte szerintem ebben a topikban is régebben, Nyilasi írta az alapjához kapcsolódó fórumon (mielőtt bezárta volna):
"Értelmetlen különböző bonyolult elméleteket gyártani, hogy éppen mi van az alapban, és miért azért esik. Majdnem minden említett dolog fals. Nem kell túlkomplikálni: az eszközérték változásából nyílvánvalóan látszik, hogy nagy súlyú diverzifikált equity shortban van az alap, a tőzsdék meg 2-3 éves csúcson, ezért van az alap minimumon. Ennyi. "
egyébként usdjpy tuti van, a többit pedig úgy jeleztem, hogy "tudtommal".
De igazad van, a többi csak a hedge fund-ban van.
És itt a közzététel, amit említettél: https://www.kozzetetelek.hu/downloadkozzetetel?id=118468&kid=12885486
Vagyis valóban főként konzervatív értékpapírok adják a túlsúlyt.
igazad van. De olyan szempontból teljesen mindegy, hogy 100% biztonsággal mondhatom, h. nem egyetlen poziban van az egész vagyon, és sosem volt egyetlen poziban, pláne nem olyanban, ami 2x áttétellel megy full tőkével.
Hedge fund és alap nem ugyanazzal operál, ne keverjük. Az alap eszközállamányáról annyit lehet tudni, amennyit a havi közzétételekben ír, ez alapján ha jól értelmezem, az alapban kötvény és diszkontkincstárjegy van, valamint magyar részvényshort.
erre is kellene like gomb :) jó célár :D Berni is lájkolna :)
annyi itt a csúsztatás, hogy az már fájdalmas...
pl. honnan jött, h. csak sp short van?
usdjpy long, és még ezek is vannak tudtommal:
EURUSD short (euro eladáson dollár vétel): [ 1.396 | 1.381 | 3.0977*1 ] = +3.33%
S&P500 részvényindex márciusi shorteladás: [ 1117.50 | 1326.00 | 4.1773*1.3 ] = -101.32%
IAG (British Airways) CFD shorteladás: [ 230.60 | 224.50 | 4.1773*0.15 ] = +1.66%
Air France CFD shorteladás: [ 12.00 | 11.85 | 4.1773*0.05 ] = +0.26%
Lufthansa CFD shorteladás: [ 12.50 | 14.81 | 4.1773*0.05 ] = -3.86%
TUI CFD shorteladás [ 7.85 | 9.50 | 4.4031*0.1 ] = -9.25%
Egyébként is, ez a feltételezés önmagában tőzsdei analfabetizmusra utal, hogy egy alapkezelő a concorde-dal a háta mögött FULL TŐKÉVEL, EGYETLEN pozit tartana. Mert a számításaid erre alapulnak.
S&P500 részvényindex márciusi shorteladás: [ 1117.50 | 1326.00 | 4.1773*1.3 ] = -101.32% Ez 1.3-as tőkeáttételnél volt.Biztos az a 444 pont?
Igazad van, persze, hisz ki tudja..
Mondjuk azert elgondolkodtato, hogy ha az alap marad ebben a pozicioban, ami egy 2x S&P 500 short-nak tunik, akkor ahhoz, hogy befektetok innen duplazzanak, az S&P 500-nak 65%-ot kene esnie. (Ha a 65%-os eses utan a Nyilasi leveszi a 20%-os sikerdijat, akkor a befektetoknek marad 50% eses, ami a tokeatet miatt tobbe-kevesbbe 100%-os hozamnak felel meg.)
Konnyen kiszamolhato, hogy ahhoz, hogy a befektetok duplazzanak, az S&P 500-nak 444 pontig kene esni (igen, negyszaznegyvennegy) a mostani 1270-rol.
Ha az S&P 500 444 ponton all, akkor viszont mar ugysem lesz Magyarorszag.
Es ne felejtsuk el, hogy az USA-ban per pillanat 0,25% az alapkamat. Es iden marad is ennyi. A gazdasagi stimulacio tehat adott.
Vagom, hogy poen volt, amit irtal. Azert kiszamoltam ;)
Azért a te általad említett instrumentumok nullázódásához az kell, hogy elrepüljön az adott ország felett az Enola Gay....
Bocs de ezt nem tudom indoknak elfogadni....:)
ha alap vagyona duplázódik, majd emlékezz erre :)