Líbiához képest Irán iszonyat messze van...
Ha Irán mondjuk Törökországgal és Szíriával lép szövetségre, az érthető...
De nem tudom, hogy itt Irán vállalja-e a kockázatot...
Líbiához képest Irán iszonyat messze van...
Ha Irán mondjuk Törökországgal és Szíriával lép szövetségre, az érthető...
De nem tudom, hogy itt Irán vállalja-e a kockázatot...
Nagy mester ez a Kadhafi, csak azt tudnám mire számít, ahogy olvasom milliárdokat szedett össze, lehet egyszerűbb lett volna átengedni békésen a hatalmat, és lelépni a pénzzel. Úgy fogja végezni mint Chaucescu , ha pedig túléli akkor bíróság elé állítják vsz.
Viszont ami nekem nagyon tetszik, hogy mindig akkor van a nagy nemzetközi beavatkozás, ha olaj is van a közelben, és egy gyenge országról van szó. Pl mikor a Tienammen téren legázoltak pár ezer embert, hol volt a légtérzár, vagy Észak-Korea, Csecsenföld, Irán, Szomália, Burma stb itt hol volt a nagy nemzetközi összefogás? Egyetértek a beavatkozással, csak nekem úgy tűnik ez az ENSZ BT addig ér vmit amíg nincs komoly fél a másik oldalon.
Csodálkoztam is, hogy mire fel ugrott meg az ISE...
Kadhafi nyilván tudja, hogy Hágában törvényszék elé fogják állítani, akár leáll, akár nem....
Kadhafi biztos most értekezik az Iráni elnökkel egy esetleges szövetségi viszonyról a megtámadásuk esetén.
időhúzó akcio?
ez így túl egyszerűnek tűnik nekem....ennek még nincs itt vége, az biztos.
Meghátrál Kadhafi - Ugranak az indexek
A líbiai kormány úgy döntött a tegnap éjszakai ENSZ-határozatra reagálva, hogy azonnal leállítja mindennemű katonai műveletét és tűzszünetet hirdet - jelentette be délután fél 2 után a líbiai külügyminiszter. A jelentős piacnyugtató hír hatására az európai és amerikai részvényindexek megugrottak, az olajár esni kezdett és az aranyár is.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/meghatral_kadhafi_ugranak_az_indexek.146787.html
árazza is Isztambul
Végre elkezdődhetne az egyszemélyes fülkeforradalom. :)
Szívesen felfegyverezném azt a bandzsa brókert oszt vívja meg egyedül a háborúját:)
Nem akor azt mondani hogy én megmondtam. De számomra érdekfeszitő volt mikor zajlott az amerikai választási kapmpány. Komoly esély nyilott hogy amerika elsőembere egy feketeember lehet és nemcsak feketebőrü de még muszlim is. Ennek a ténynek komoly üzenete van, legakábbis én annak láttam. Már akkor megfogalmazódott bennem a eljövendőkép. Mi lesz az arabokkal hogyan alakulát a kulturájuk, politikai rendszerük, gazdaságuk? Mi történik izraelel? A válaszokat az idő mint mindig most is megadja. Megmutatkoznak Obama gyökerei és ez igy van rendjén. Hasonló várakozásaim voltak mikor franciáknál Sárközi került az országélére. Sajnos a mi sárközink már nem érzte ilyen fontosnak hogy eleiszámára is éljen a lehetőségeivel. Vajon miért fejejtette el a gyökereit a mi sárközink? Jajaj. Talán a fejfedője akadályozza ebben. Ami tőle telt az annyi volt hogy részvétét felyezte ki a magyarországotért igaztalanságokért. Obama másként látja ezt a kérdést ugy gondolom.
Európának benne nekünk szvsz jobb ha az arabvilágban fejlődik a demokrácia. Mégis meddig lehtséges konzerválni a hagyományokon alapuló rendszereket. Akkor mikor amerika európa magais ekkora változáson ment keresztül. A globalizáció utólérte az arab testvéreket is. Jönnek mennek a világban és látják másnépek hogyan élnek. Ami igen csak megtetszett nekik. Mindenkinek jobb ha nem hagyják el a hazájukat hanem ott terimtik meg maguknak az áhitott életmódott. A hagyományokat tisztelni kell mert ez volt az az erő ami eddig a létet biztositotta. De nem lehet kényszerrel fegyverrel fentartani. Rá kell bizni az emberekre mennyit akarnak megtartani az ősök törvényeiből. Mikor az őseik megfogalmazták ezeket a törvényeket akkor biztosan remekül megálták a helyüket. Már már valószinü nagyrészük összeegyesztethetlen a mai viszonyokkal. Gondoljunk csakbele holkötnek ma a magyarok vérrel szerződést:-)
mintha azt hallottam volna a rádióban, hogy Matolcsy támogatja a beavatkozást.....ill egyetért vele....
Törökök sem támogatják a Líbia elleni beavatkozást..
Nagyon nem...
Az EU maga ellen fordítja Erdogánékat is.
mondjuk az is érdekez, hogy pont a g7 után hozták meg ezt a döntést.....vajon miért?
Japán volt a téma, vagy inkább egy háború elindítása?
A profit számít, semmi más...
ebből még komoly baj is lehet, szerintem, gondolok itt iránra...
Ha gadhafi mellé állnak, rossz vége lesz, és az esély megvan rá, sajnos.....
:)))))))))
Martonyi: "nincs olyan magyar katonai képesség", amelyet bevethetnének
A magyar kormány teljes egészében egyetért az ENSZ BT Líbia elleni légtérzárlati határozatával - szögezte le Martonyi János külügyminiszter pénteken, hozzátéve, egyelőre nem lát olyan magyar katonai képességet, "amelyet egy ilyen operációban fel lehetne vagy akarnánk használni". A magyar diplomácia vezetője egy minisztériumi háttérbeszélgetésen azt mondta, a BT-határozat erőteljes, jóllehet a szavazáson több fontos állam - köztük Oroszország, Kína és Németország - tartózkodott. Azt mondta, ő személy szerint örült volna, ha ezt a határozatot már korábban meghozták volna.
Hangsúlyozta: a határozat szerint a polgári személyek védelmét minden lehetséges eszközzel biztosítani kell; ez azonban nem jelenthet külföldi megszállást, vagyis szárazföldi csapatok megjelenését. Martonyi János reményét fejezte ki: a repülési tilalmi övezet kikényszerítése alkalmas lesz arra, Bengázi több mint egymilliós lakosságát meg lehet óvni a líbiai kormány katonai erejével szemben. (MTI)
Akkor mi meg adjunk két hőlégballont :D arra teszünk két katonát, és távcsővel jelentik a helyzetet a front mögül :DD
2011. március 18., péntek | 12:10
Litvánia egy repülőgépet ajánlott fel
Litvánia egy szövetségeseivel közösen használt katonai repülőgépet ajánlott fel a lehetséges katonai akcióhoz. (AFP)
ennyi nekunk is lenne:)
azok is aranyosak...ők a másik,igazi szövetséges mintapéldány nemzet..