Regisztráció Elfelejtett jelszó

Japán

Re: nincs cím

#362408 kosami Előzmény: #362399

2011. március 18., péntek | 21:19

Egy helyen 23 méter volt a cunami magassága

Egy pénteken közétett tanulmány szerint Japánnak volt olyan pontja, ahol a 23 métert is elérte a szökőár magassága a március 11-i földrengés után.

A Jomiuri Simbun című lap egy kikötőkkel és repülőterekkel foglalkozó kutatóintézetet idézve közölte, hogy Ivate prefektúrában, Ofunato településnél mérték ezt a hullámot, amely egész városokat törölt le a térképről. Az intézet a műholdas helyzetmeghatározók (GPS) és egyéb mérőeszközök adatait használta a tanulmányhoz.

#362399 RemegoKez Előzmény: #362383

Végig drukkoltam annak a partmenti beton (?) tégla (?) épületnek, hatalmas nyomás lehetett rajta.... a könnyűszerkezetesek és a gépkocsit persze elúsztak....

Egyébként mi van a sok h…

#362381 ikszf

Egyébként mi van a sok hátramaradt törmelékkel és értékkel?

Nálunk lomtalanítás után a kirakott szemétnek is 2 perc alatt tulajdonosa van, sőt, őrzi a kisebbség, és pénzért vihetsz el belőle :) Nálunk világvége lenne egy ilyen katasztrófa.

Very low radiation detected on west coast

#362314 pruntyoke

Very low concentrations of radioactive particles believed to have come from Japan's Fukushima nuclear power plant have been detected on the west coast, diplomatic sources said on Friday.

The level of radiation was far too low to cause any harm to humans, they said.

One diplomat, cit

ing information from a network of international monitoring stations, described the material as "ever so slight" and consisting of only a few particles.

"It is very low level," another source in Vienna

http://www.reuters.com/article/2011/03/18/us-japan-quake-ctbto-radiation-idUSTRE72G26T20110318

már az usa nyugati partv…

#362308 pruntyoke

már az usa nyugati partvidékén is érzékelik a sugárzást - igaz alacsony szinten eddig

11:18pm

"Diplomatic sources" have told Reuters that very low concentrations of radioactive particles - believed to have come from Japan's Fukushima nuclear plant have been detected on the US west coast.

The level of radiation was far too low to cause any harm to humans, they said.

One diplomat, citing information from a network of international monitoring stations, described the material as

"ever so slight" and consisting of only a few particles.

"It is very low level," another source in Vienna said.

http://blogs.aljazeera.net/live/asia/disaster-japan-live-blog-march-18

#362296 BudFox Előzmény: #362154

Állítólag 50 ember akik a reaktornál dolgoznak feláldozzák az életüket, mert már amúgy is olyan magas sugárzást kaptak hogy meg fognak halni hamarosan...igy vállalták hogy megcsinálják a legnehezebb feladatokat. :-(

#362162 kosami Előzmény: #362154

Az észak-keleti Sendai városában a taxiban ülő két tévés egy rövid beszélgetés után végül a gyalogos menekülés mellett döntött, és egy közeli épületben keresett menedéket - foglalja össze a történteket a felvételt is közzétevő Channel 4 brit tévécsatorna. A két férfi a szökőárt csak néhány perccel kerülte el, a lépcsőházban csak pár méterre mögöttük zúgott el a cunami.

Az épület felsőbb szintjeiről később aztán észrevették, hogy a taxi, amelyben ültek, már a víz tetején lebeg, illetve egy másik férfi egy fán, egy nő egy közeli tető ragadt és szintén bajba került egy férfi gyermekeivel együtt - őket sötétedésig a tévések közreműködésével sikerült kimenteni

http://www.channel4.com/news/amazing-japan-tsunami-video-shows-child-rescue

#362154 kosami Előzmény: #362073

10.20 Ötös szintre emelték a fukusimai baleset besorolását

A japán atombiztonsági hivatal közlése szerint 4-esről 5-ös szintre emelték a fukusimai 1-es, 2-es és 3-as reaktorban történt balesetek besorolását 7-es skálán, és 3-as szintű volt a baleset a 4-es reaktorban - írta a Reuters. A hétfokú skálán 7-es besorolása volt a csernobili katasztrófának. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közlése szerint péntektől folyamatosan mérik a sugárzás szintjét Tokióban - írta a BBC.

Szerintem rendeződni lát…

#362073 hosszhuszár

Szerintem rendeződni látszik helyzet, ha nem jön valami eget rengetően, rossz hír japánból, minden visszaáll, a katasztrófa előtti állapotra....

Persze itt van még a hétvége, ami alatt bármi történhet...

pánik, korrekció egyben letudva....

Aki poziban van, lesz mit böngésznie a hétvégén, a hírek között....

harmadik csapas?

#362072 Lovax

CNN-en arrol beszelnek, hogy a japan partok megsullyedtek a foldrengesben es mivel most hetvegen a Nap-Hold allas miatt (a Fold ket pontosan ellentetes oldalan lesznek) a szokasosnal erosebb lesz az ar-apaly jelenseg, a part menti teruleteken aradasok lehetnek.

Szegenyek me'g nem sz.ptak eleget :(

Re: Tessék kultúrálódni!

#362070 hAliG Előzmény: #362037

Szia!

Tényleg nincs konténment Pakson.. tévedtem. Lokalizációs torony, és hermetikus tér van helyette. (ezt tudtam eddig is mondjuk)

Pedig 2 hete voltam is bent a reaktornál :)

Szóval már hamus a fejem, szórom :D

De nem kell félni, én a villamos dolgokkal foglalkozom, nem a sugárzás bent tartásával :D