Regisztráció Elfelejtett jelszó

Japán

Re: nincs cím

#361546 RemegoKez Előzmény: #361540

végtelen sok pénzzel biztosan lehetne oda építeni giga hullámtörőket, amivel teljesen ellehetetlenítenéd a partmenti közlekedést és minden egyebet.... lehet hogy olcsóbb lenne a partokból egy csomót visszaadni a természetnek....

#361545 ikszf Előzmény: #361544

Soha ne mond, hogy soha :) Vannak ennél nagyobb erők/energiák is, amiket le akar győzni az emberiség.

#361544 Zotya32 Előzmény: #361540

szerintem ilyen sosem lesz. ez mindent visz, szerintem nincs olyan szerkezet, ami ellen tudna állni neki; meg itt hatalmas víztömeg van ami "nem fér el az óceánban" és helyet keres magának a parton.

#361543 RemegoKez Előzmény: #361530

Csernobil kicsit más volt, a dinamikája biztosan....ott 3 óra alatt ki is pakolták a szomszédos várost....bár lehet hogy itt az megy, csak lassabban....

#361540 ikszf Előzmény: #361539

Azt nem értem, hogy miért nem találtak még fel valamilyen technológiát, amivel elnyelhető a cunami hullám energiája a partoknál. Bármekkora befektetés, gondolom a japánoknak megérne ennyit. Főleg, hogy nem tudnak egyszerre építkezni a földrengés és cunami ellen is.

#361539 RemegoKez Előzmény: #361512

ez most itt nem a pontos informálásról szól... :-(

ha "túlélik", majd 30 év múlva megtudjuk (anekdotázva), hogy mekkora gáz volt...

#361537 ikszf Előzmény: #361519

Azt, hogy kicsúszott az irányítás még a nagykutyák kezéből is.

És előbb ki kell szállni a nagytőkének.

A kövér vaddisznók nem férnek ki egy ajtón a pórnéppel.

#361536 RemegoKez Előzmény: #361532

jah én is néztem, a "legjobb" az a kis makett az égett reaktorokkal....érdekes, hogy mindent táblákra tesznek....

ha bekövetkezik a nagy b…

#361534 Donoo

ha bekövetkezik a nagy baj, akkor a sok millió japánt ki fogja befogadni? USA?

#361533 matgab Előzmény: #361528

Ne má' wazzeg!

Inkább zárom holnap a longjaimat, ha még nem lesz túl késő!

A maják, mikor 2012-ig írták a történelmünket, akkor számoltak azzal, hogy Krisztus előtt 1 után Krisztus után 1 jött és nem volt közötte 0??

Ha ez így megy tovább, akkor már nem kezdek el dolgozni arra a kis időre!

#361531 banyaiz Előzmény: #361525

Engem az zavar, hogy nem tiszta, hogy mi a legrosszabb forgatókönyv, legalábbis nekem ezekből a zavaros egymásnak sokszor ellentmondó "szakértői" véleményekből.

Egyik vélemény katasztrófa közeleg, másik urai vagyunk a helyzetnek, nem csoda, hogy pánik van piacokon. Ez a japán egy nagyon fegyelmezett nép, ez az Usában lenne, vagy akárhol szerintem már a fél ország elmenekült volna. Szimpatikusak nekem ezek a japánok.

#361530 exmnbs1 Előzmény: #361525

nem ilyen egyszerű

egyelőre gondolkoznak rajta hogy elfogadjanak-e segítséget

mivel a tartalék közmű rsz is lehalt úgy tűnik rögtönöznek

egyébként Csernobil idejében is ment az infovisszatartás, bagatellizálás, félrevezetés

#361528 kosami Előzmény: #361524

A japán kormány elismerte, hogy fontolgatják az amerikai hadsereg segítségének igénybevételét a sérült atomerőműből kitörölő radioaktív szennyeződés visszaszorítására - írja a voanews.com. Edano Jukio, a kormánykabinet vezetője azt is elmondta, hogy mostanra túl kockázatossá vált helikopterről vizet zúdítani a túlhevült reaktorrészekre.

Edano elismerte, hogy harmadik reaktor burka megrepedhetett, így ebből törhetett fel a legutóbbi radioaktív felhő. Néhány órával korábban a tokiói áramszolgáltató szóvivője közölte: nem zárható ki a négyes reaktor kiszolgált fűtőelemeiben újraindulhat a nukleáris láncreakció.

A cég most azt fontolgatja, hogy helikopterekről bórsavat önt a rudakra, hogy megelőzze a radioaktív anyagok újabb kitörését a légkörbe. A fukusimai erőműben olyan erős a sugárzás, hogy lehetetlen a földről hűteni a romhalmazt, amit fel is adtak.

#361525 Harlem Előzmény: #361510

Mindkét oldalon (Japán vs USA, EU) van igazság, de mintha mindenki inkább saját szemszögéből próbálná a közvéleményt formálni. Japán mindent megtesz, példamutató a vezetők, a munkások és a lakosság hozzáállása, szívóssága és önuralma. Saját életüket és hazájukat védik. USA és időnként néhány EU politikus fél információkból, messziről stresszeli a közvéleményt, mintha short pozíciókat védnének. Túl sok konkrét Japánnak adott segítségről eddig nem hallottam, tisztelet a kivételnek, de mintha mindenki biztos távolságból figyelné csak a fejleményeket. S hogy ez a bizonytalan mértékű sugárzás okozta félelem miatt vagy egyéb okból van-e nem tudom, de nem érzem, hogy a Világ egy emberként kűzdene egy nukleáris katasztrófa elküléséért vgya bajba került milliók megsegítéséért.

#361524 Netmaster Előzmény: #361504

He? Én ma azt hallottam, hogy próbálták helikopterrel locsolni, de ezzel felhagytak a sugárzás miatt. Illetve a földi személyzetet csak rövid időre menekítették ki a reaktor területéről, utána folytatták a munkát.

#361519 Donoo Előzmény: #361512

egyébként ez a legkeményebb dolog:

"Ma volt egy jelenet, miszerint az egyik professzor, aki a tévében nyilatkozott, azt mondta a sok-sok kérdés nyomására: Akkor most elmondom őszintén, mi a helyzet. S hirtelen reklámokat játszottak be (!). A reklámok után ugyanez az ember már nem mondott ilyeneket, s látszott rajta, hogy nem azt mondja, amit előtte akart. Mindazonáltal a tévében elhangzott a varázsszó (mondat): „a legrosszabb esetben a reaktor felrobbanása elképzelhető”. Ez a kijelentés japánul magyarra fordítva: már nagy az esélye annak, hogy a reaktor felrobban, nem tudjuk, hogy mi lesz, megtesszük a tőlünk telhetőt."

Ha úgyis megtörténik, nem tom mit köntörfalaznak akkor...

#361518 banyaiz Előzmény: #361511

:)

vsz az alap lenne ha már ilyen bajban vannak legalább nem rúgnak beléjük még egyet, ha nem biztosak valamiben akkor minek beszélnek róla, főleg hivatalos emberek nyilvánosság előtt?

Donoo: pánikkeltésre jók ezek a dumák másra nem nagyon.