ennek a felvételnek részleteit már a CNN-be is bejátszották..a borzalmasnál is szörnyűbb..nagyon sajnálom szegény japánokat..szívem vérzik ha belegondolok mi mindenen kell keresztülmenniük..mostantól értük is imádkozom..
ennek a felvételnek részleteit már a CNN-be is bejátszották..a borzalmasnál is szörnyűbb..nagyon sajnálom szegény japánokat..szívem vérzik ha belegondolok mi mindenen kell keresztülmenniük..mostantól értük is imádkozom..
tönkretette az életüket, de legalább megmaradt. Gondolom akinek semmije nem maradt, kap majd vmi újrakezdési összeget; nem hinném, hogy magukra hagyják őket. Meg merem kockáztatni ez nagyobb csapás volt nekik, mint a II. vh.
szó szerint elúszott a ház... ilyet látni... alig hittem el a szememnek. és ez nem hollywood-i cgi trükk...
így van.
Nagyon durva, hogy az orrod elől visz el a víz 5 milliós kocsikat, és semmit nem tehetsz.
Egyébként hogyhogy ilyen "könnyen" elviszi a házakat is?
Az is durva lehet, ha mondjuk egy helyi tak.szövnek az összes kirendeltségét elvitte a víz, és minden adat elveszett, semmit se lehet igazolni. Vagy ha az ember otthon tartott pénzt... Azt se tudja hol keresse a házát.
Lehet, hogy 5-6 év múlva helyreáll a rend, és újraépítenek sok mindent, de pár ember életét örökre tönkretette.
Nem tudom, lehet, hogy parás vagyok, szerintem nem, de Én ilyen felvételek láttán, események kapcsán, mindig azon gondolkodom, hogyan menteném a családom....
Forgatókönyvet tervezek el magamban, aztán megosztom a családdal, hogy én mit, hogyan tennék...
Ha esetleg ilyen történne, tudják, mit kellene, lehetne tenni, persze vannak olyan helyzetek, amikor csak az ima marad......
Gyerekeim kicsik voltak, de autóbaleset esetére, el tudták mondani, mit kell tenni...
Az robbant fel (ha jól gondolom, hírekben nem túl egyértelmű), így csak a reaktortartály maradt ami állítólag még ép, abból és a vízköréből eresztik ki a túl nagy nyomást, hogy ne feszítse szét a rendszert, ezért növekedik meg a sugarzás időlegesen. (amíg szét nem teríti a gőzt a szél)
Nagy a hasonlóság...
Three Mile Island
"A reaktortartályban tovább csökkent a nyomás, elkezdett elforrni a hűtőközeg, míg körülbelül a baleset első eseménye után két órával a zóna felső része víz nélkül maradt. A fűtőelemek burkolatának hőmérséklete elérte a 1100 °C-ot, a burkolatok felnyíltak és elkezdődött a víz-cirkónium reakció: ...
A felszabaduló hidrogén egy része kijutott a konténmentbe és később egy kisebb robbanás is bekövetkezett."
Csernobil környékéről két videó:
:)
Ha befektetői szemmel nézzük ezt, akkor az urán bányászattal foglalkozó cégek jó befektetési lehetőségek lehetnek... mert ugye abban mindenki egyetért, hogy emiatt az atomerőműveket nem fogják bezárni az egész világon.
De ez robbant fel hidrogén miatt nem? Vagy az még egy ezt beborító épület volt?
Egy kis kitekintő Csernobilibe, - a múltba vagy jelenbe vagy mi az izééé...
Egy ukrán atomfizikus lánya rendszeresen a Csernomili zónába látogat motorjával és összefoglalta érzéseit, egy kissé furcsán van fordítva de nem olyan gáz, inkább érdekes:
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/page1_hun.html
Elvileg a konténmentben, az a reaktortartály körüli túlnyomást is kibíró épületrész. A gőzők, gázok kiszabadulását gátolja meg...csak az is véges nyomást bír ki.
szerk:
vagyis először a a vízkörben csak utána a fenti. :)
Aham, a pakson dolgozók Pestre járnak aludni, itt nyugisabb.. :-P
Nyugalom uraim, semmi pánik:
"Ezer évente pusztíthat a péntekihez hasonló erejű cunami a térségben, állapította meg Dr. Roger Musson szeizmológus, a brit földtani intézet (BSG) munkatársa. Szerinte nagy hasonlóság volt a pénteki cunami és egy másik óriási szökőár között, amely 869-ben érte a japán partokat Szenainál. (BBC)"
Hol van ez a nyomás gőzök miatt? Reaktortéren kívül?
Pakson aztán semmi hasonlót. :) Elég volt pár éve amikor azokkal a kazettákkal volt vmi balhé, megugrott a jódfogyasztás errefelé. :)
_pda_ valószínű, de, hogy ezt a telepet még hasznosítani tudják, persze meg kell próbálni.
Vigyázzatok!
Figyelünk!
:)))
Jó éjt! Pihend ki magad!