Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Mindenki meghülyült??

#359262 zeeh_ Előzmény: #359260

Forradalom van és a forradalmárok szeretnének hatalmon maradni. Ehhez 2 lépés kell. Megadják a szavazati jogot

- a határon túli magyaroknak, akik a 2004-es népszavazás után nem valószínű, hogy az MSZP-re voksolnak,

- ezek szerint az anyáknak is, ami által például egy 6-8 gyerekkel megáldott megélhetési gyerekgyártó család több szavazati joggal fog rendelkezni, mint azok az adófizetők, akinek a pénzén elvannak.

Bravo! Meglepődnék, ha nem buknának meg 2014-ben.

Re: Megdöbbentő interjú a tilosban dohányzó Kerényi Jánossal

#359061 Ozzy_ Előzmény: #359045

új nap, ugyanazok a gyökerek, ugyanaz a politika.

#359045 Netmaster Előzmény: #358738

"Mint arról beszámoltunk, hétfőn a parlament félemeletén, tiltott helyen dohányzó Kerényi Jánost arról kérdeztük, megszavazza-e a dohányzásellenes törvény szigorítását. A képviselő erre igennel válaszolt, majd kollégánk kérdésére Simon Zoltánként mutatkozott be.

Az esetről Kerényi ma - a Képviselő Funky blog érdeklődésére - így emlékezett: "Odajött, be sem mutatkozott, én meg azt gondoltam, ha vicc, hát legyen vicc, és amikor kérdezte, más nevet mondtam. Az egész ügynek nincs jelentősége. Normális esetben odajön, és vagy tudja a nevem, vagy bemutatkozik, amire én is. De erről szó nem volt, ott futkározott a frakcióiroda előtt, ahol semmi keresnivalója. Az én véleményem szerint ez nem stílus."

A lenti felvételen - ami bár igen halk lett, de a hangerő felcsavarása után minden mondat érthetően kivehető - bárki meghallgathatja, hogyan zajlott a beszélgetés Kerényi János és kollégánk között. A hangfelvétel így kezdődik: "Jó napot kívánok, képviselő úr. Szegő Péter vagyok, a hvg.hu-tól." "

http://hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu

Új nap, új füllentés. :)

vastagbőr

#358955 Kissherceg

nézzetek be oda, beszarok komolyan. Nem nagyon volt időm olvasni őket, kicsit belenéztem, hát KO lettem...

Re: Bajnai-kritika, gazdasági szabadságharc: csak duma volt?

#358950 banyaiz Előzmény: #358942

Ez de jó írás, különösen az Imf-es rész tetszett, na kb ennyi értelme volt elhajtani őket ilyen hangnemben, semmi tulajdonképpen, csak arra volt jó, hogy fél évvel halogattuk a szükséges intézkedéseket, amiket ők is akartak, plusz negatív színben tüntettük fel magunkat, és párszor címlapra kerültünk a forradalommal. Bravó, ez aztán át volt gondolva.

Re: nincs cím

#358751 zeeh_ Előzmény: #358741

Ez a töketlenkedés azért meglepett.

Tegnap láttam a tv-ben,hogy az utazási kedvezmények, közösségi közlekedés átalakítását 2012. január 1-re kell kidolgozni.

Biztos nagyon profi munka lesz,ha még 10 hónap kell rá és a ciklus felére el is készülnek vele. Gondolom, bevezetni majd 2013. jan. 1-én fogják,miután megvitatták a nemzeti konzultáció keretében. :D

Ostoba a Fidesz és Orbán is,hogy ilyen szintű felkészületlenséget és töketlenkedést megengednek maguknak, miközben a helyzet tovább romlik.

#358746 Ozzy_ Előzmény: #358741

"Csak azt nem tudom, mit csináltak 8 évig"

azt, amit mi: szidták a kormányt =)

#358741 hosszhuszár Előzmény: #358740

Csak azt nem tudom, mit csináltak 8 évig, mert mióta kormánypárt lett, csak az ötletelés megy, felkészültség szinte semmi....

ez az ötletelés 4 éve lesz.....))

#358740 banyaiz Előzmény: #358633

"A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó központi költségvetési bevételek (528,8 milliárd forint) csak a második félévben teljesülnek."

"Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap" ez az elnevezés tetszik. :)

Amúgy remélem arra is van forgatókönyv honnan akasztunk le folyó kiadásokra 500 milliárdot, ha AB beint a nyugdíjreform és adósságcsökkentő alapnak. Erre alapozni a hiánycél teljesítését, ez beteg.

#358738 Ozzy_ Előzmény: #358688

Na ez mennyivel jobb, mint elk.rtuk gy-csány?

Egy finggal se. Hazug szarházi mindegyik.

Megdöbbentő interjú a tilosban dohányzó Kerényi Jánossal

#358688 Netmaster

"hvg.hu: Megszavazza a Fidesz által beterjesztésre kerülő törvénymódosítási javaslatot?

Kerényi János: Megszavazom, igen.

hvg.hu: Ez mennyiben kompatibilis azzal, hogy ön itt dohányzik?

K. J.: Eddig dohányoztam, amikor a törvény be lesz vezetve, akkor nem fogok dohányozni.

hvg.hu: Ne haragudjon, képviselő úr, de nem ismerem arcról. Bemutatkozna portálunk olvasóinak?

K. J.: Simon Zoltán.

(Simon Zoltán nevű képviselő a Parlamentben nincs - a szerk.)"

http://hvg.hu/itthon/20110307_interju_kerenyi_janossal

:D

#358683 kosami Előzmény: #358667

"Árokszállási Zoltán, az Erste Bank Hungary Nyrt. makroelemzője szerint az egyszeri bevételek az év hátra lévő részében még jelentősen javíthatják az államháztartás pozícióit, de ragaszkodni kell ahhoz, hogy a Széll Kálmán Tervben rögzített intézkedéseket következetesen végrehajtsa a kormányzat.

Kétségtelen - mondta az elemző -, hogy a februári államháztartási pozíciót egy nagyobb kamatfizetés rontotta, azonban az egyszeri tételek nélkül is kitűnik, hogy az államháztartás pozícióival később is jelentős gondok lehetnének. Mint hangsúlyozta, ezért a tervezett 900 milliárd forintos kiigazítást 2013 végéig végre kell hajtani. "

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=476010&place=frisshirek

#358657 zeeh_ Előzmény: #358633

Ez durva!

Nem védem a vörös komcsikat,de mit kaptak volna 1 éve ilyen hiányért a narancsos komcsiktól...

#358633 pepe01 Előzmény: #358624

Nagyobb bajban van a költségvetés mint hittem.

Ez a hivatalos válasz hogyan jött össze 2 hónap alatt az éves hiánycél 80%-a

Mivel magyarázza a tárca az elszállást?

Az NGM tájékoztatása szerint a magas februári hiánynak nem fundamentális, hanem a kiadások és bevételek ütemezésében rejlő okai vannak. A tárca több okot sorol fel a gyorstájékoztatóban:

- A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó központi költségvetési bevételek (528,8 milliárd forint) csak a második félévben teljesülnek.

- A pénzügyi szervezetek különadójából (187,0 milliárd forint) és az egyes ágazatokat terhelő különadóból (161,0 milliárd forint) a jogszabályok szerinti ütemezés következtében bevételek az év első két hónapjában nem származnak.

- A létrehozott Stabilitási Alap, vagyis az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1025/2011. (II. 11.) Korm. határozat és a költségvetési törvény folyamatban lévő módosítása megtakarítási intézkedései (összesen 250,3 milliárd forint) is csak az év hátralévő részében eredményeznek kiadáscsökkenést.

A tárca a kiábrándító hiányszámok ellenére továbbra is magabiztosan állítja, hogy a fenti intézkedések együttesen "biztonságosan tarthatóvá teszik a 2011. évi költségvetés 2,94%-os hiányát."