hétvégén nagy unalmamban (nem is tudom miért) elkezdtem visszaolvasgatni nyilasi blogját és így pár év távlatából találtam néhány igazán érdekes bejegyzést, pl:
2008.03.06. Rocky Horror Show – Egyetlenegy nap szalagcímei
Másfél éve kommentálom ahogy az egyre rosszabb híreket teljesen figyelmen kívül hagyva minden körülmények között csak emelkedni akar a tőzsde. Másfél éve már látszott, hogy nem stimmel valami, mert a kedvezőtlen híreket semmibe vették. Aztán egyre rosszabb hírek jöttek, de a tőzsde csak emelkedett. Aztán nagyon rossz hírek jöttek, és a tőzsde még mindig csak emelkedett, minden idők leghosszabb bikafuttatását eredményezve. Most ott tartunk, hogy minden nap horror hírek áradata lepi el a piacot: HORRORÖZÖN!!!! A tőzsde azonban ezekre is csak legyint, és inkább emelkedik. A befektetők és spekulánsok szinte élvezik ahogy az arcukba fröcsög a vér, imádják a vér izét, szagát, és csak vesznek és vesznek és vesznek. Tiszta Rocky Horror Show az egész.
Íme egyetlenegy nap, a múlt kedd szalagcímei, amelyeket ki is gyűjtöttem:
– U.S. light crude oil for April delivery rose $1.65 to $100.88 a barrel on the New York Mercantile Exchange, breaking the previous record of $100.74 set last week
– The U.S. dollar sank to a record low against the euro.
– COMEX gold for April delivery rose $8.40 to $948.90 an ounce
– consumer confidence dropped to a five-year low in February, falling to a reading of 75
– Wheat prices surged past $12 a bushel for the first time on supply concerns.
– Inflation at the wholesale level soared in January by the fastest pace in 16 years, wholesale prices have risen over the past 12 months by 7.5%, the fastest increase since the fall of 1981, when the country was in a deep recession.
– January foreclosures up 57%.
– Another report showed that home prices in 20 key markets slumped 9.1% in 2007.
– CBS profit falls more than 14%
– Office Depot profit slumps 85%
– Federal Reserve Vice Chairman Donald Kohn, signaled that the Fed will "do what is needed" to keep the economy on track. (Miről beszélsz Kohn bácsi??? Már rég kisiklott az egész trágyavonat, és mindent elborít a szar.)
A fenti horrorisztikus hírek bármelyikére több százalékkal kellett volna esnie a tőzsdének a félelemtől, de így egyben ez egy HORRORCUNAMI, amire csoda hogy nem kracholt be a világ összes tőzsdéje. De félelemnek szikrája sincs a tőzsdéken. Itt továbbra is csak egyetlenegy dologtól félnek: hogy kimaradnak az emelkedésből. Nemhogy estek az indexek ezekre a horror hírekre, de még emelkedtek is, harmadik napja egyfolytában.