Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#354979 hosszhuszár Előzmény: #354614

kicsit olyan dallas-os ez az egész, szerintem......

, mikor jockey forradalmat vett, az olaj érdekében, valahol ilyesmi területen.....

itt lehet, hogy nem az olaj mozgat, valami más, nem tudom, de nagyon gyors, és nagyon egyszerre....egyiptom után kis szünet, olaj maradt ugyan ott.....tettek még a tűzre....bejött....

#354977 kosami Előzmény: #354615

Líbiát kitették az Arab Ligából

Az AFP értesülése szerint Líbiát kitiltották az Arab Ligából. Az arab országokat tömörítő egyeztető fórum rendkívüli összeülését a katari miniszterelnök kezdeményezte hétfő este.

Líbia ismét egy ország, …

#354615 Ozzy_

Líbia ismét egy ország, amit minden diktatúrára vágyónak szeretettel és őszintén ajánlok.

Ott lehet erősködni és nagyon gyorsan névtelenül porba hullani. Aztán persze az ibolyák alól tovább éltetni a diktatúrát. Jó kis rendszer az. Még mindig nem értem minek nekünk ez a fene nagy demokrácia.

#354610 Donoo Előzmény: #354609

ez is már 40 éve vezető, de még mindig nem unja...

youtubon is van fent pár durva videó, én tuti nem mennék ki az utcára... akár beszari vok akár nem :)

#354608 Donoo Előzmény: #354607

pedig ott eléggé durvul a helyzet... légitámadások a tüntetők ellen... hmm... azért remélem hamar megoldódik a helyzet...

Mindenesetre Kadhafi nem…

#354606 Donoo

Mindenesetre Kadhafi nem szórakozik... Én már eleve a kinézetétől is megrémülök komolyan...

#354597 ikszf Előzmény: #354594

Pedig most jó lenne képben lenni, hogy az a térség miből mivé válik, honnan melyik irányba halad. Most jönnek vagy most mennek a beültetett, lefizetett amerikabarát emberkék. (vagy marad változatlanul)

Nem lenne túl jó, ha eddig egy kontrollált térség volt, és mostantól az egész térség usa ellenes lenne (és fanatikus muzulmán).

#354594 Netmaster Előzmény: #354578

Bahreinben egy egész amerikai flotta állomásozik, és az utóbbi években Líbiával is normalizálódtak a kapcsolatok, G. W. Bush idején szüntették meg az országgal szembeni embargókat, a kőolajáank nagy része pedig az EU-ba megy. A többi országot nem tudom.

ezekben a tüntető arab o…

#354578 ikszf

ezekben a tüntető arab országokban mennyire volt eddig amerikabarát vezetés?

Tahrir tér, Kairó, Egyiptom

#354264 Netmaster

"Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon fontos megérteni, hogy mi miért történik, ezen dolgozunk - hogy mire jutunk, majd kiderül a filmből. Most arról írunk, ami a filmből kimarad, mert nemhogy nem foroghatott a kamera, örültünk, hogy ép bőrrel megúsztuk. Esztert brutálisan molesztálták, mindkettőnket majdnem agyonnyomtak, úgy kellett kimenekíteni a tömegből. Azóta kiderült, hogy több mint 20 férfit őrizetbe vett a rendőrség, mert több nőt is zaklattak ugyanott, ugyanekkor. Leírjuk mindketten, mire hogy emlékszünk."

http://onthespot.blog.hu/2011/02/20/cseke_eszter_s_takacs_andras_on_the_spot_spektrum_tv_tahrir_egyiptom_zaklatas_forradalom

Brutális, és tanulságos történet.

Fordítva működik a világ…

#354073 TrogerBroker

Fordítva működik a világ Detroitban – nem a vásárlók fizetnek az ingatlanokért, hanem a város fizet, ha valaki hajlandó odaköltözni – tudósít a Business Insider.

David Bing demokrata párti polgármester elsősorban az utóbbi években elvándoroltakat célozná meg radikális városmentő tervével. A visszaköltözést választó rendőrtisztek például ezer dollár letét ellenében 150 ezer dolláros lakásfelújítási támogatást kaphatnak. Egy másik program a diplomások kegyeit keresi: ők havi 2500 dollárt igényelhetnek lakbérre, 20 ezer dollárt pedig ingatlanvásárlásra, ha hajlandóak a városba költözni – ha minden rendben megy, Detroit elengedi a tartozást. A „bevándorlást” tervezők rengeteg ingyenház közül választhatnak, bár a polgármester leginkább Woodward Avenue és Brush Park kihalt lakónegyedeibe szeretne új életet lehelni.

Az amerikai autógyártás szülővárosa az ötvenes években még az USA ötödik legnagyobb városa volt – ma tizenegyedik. Detroit lakossága 1960 óta a felére csökkent, csak az elmúlt két évtizedben százezer lakos hagyta el a várost.

(MNO)