De jó érzés, hogy ide kerültem! (Köszönöm Szilvi még egyszer) Végigolvastam az esti bejegyzéseket és nagyon kellemes nyugalom tölt el. Itt az eltérő vélemények sem váltanak ki indulatokat, inkább együtt gondolkodunk. Nagyon sok gondolat ébredt bennem is. Köszönöm mindenkinek, aki az engem izgató problémakört megcsócsálta.
Nagyon nem szeretném borzolni a kedélyeit azoknak, akik tőlem nagyon eltérő módon látják a helyzetet, ezért előre bocsátom, hogy feltéve és a személyes fantazmagóriám szerint vezetek le egy absztrakt modellt:
Amennyiben el tudtunk jutni addig, hogy kb. 2000k rv. legyen csak összesen a kicsiknél, akkor érdekes helyzet állhat elő. Az eladói oldalon lévő papírokat levadásszák a tényezők és tulajdonképpen elfogytak az eladók! Ettől kezdve nem hiszem, hogy vissza lehetne építeni a leapasztott pozíciókat. Jöhet egy fordított előjelű, de ugyanilyen "erőszakos" kereskedés. (Most a 2000k-t ne véssük kőbe. A matematikai képletet nem mi állítjuk fel.))
Itt persze van még egy fontos tényező is. Szvsz a kis papírok együtt fognak indulni. Tehát meg kell várni a legnehezebben épülő kicsit is. Ahol aztán nem tudták erősre építeni a pozikat, ott az emelkedésben sem lesz akkora durranás, mint ahol át tudtak gázolni mindenkin és mindenen.
Elnézést, ha egy kicsit messzire mentem a képzelődésben.
(Senkit nem szeretnék megingatni a gondolataiban, mert nagyon szégyelleném magamat, ha a véleményemet elfogadva valaki nagyot bukna. Nagyokat szoktam tévedni!)