Akkor sem tudtad, csak most tudod :D
látom...adni kellett volna 23.120 on..de még vártam...most nem tudom mi lesz.
Ez így ok, nekem a beszálló pont kijelölésével van problémám.
Korábban párszor már megégettem magam és talán ezért nem merek beleadni az esésbe.
Én már annyi mindenkivel megosztottam, hogyan kereskedek. Szerintem teljesen kockázatmentes, persze nem a legnagyobb nyerőt hozom ki, de mindig nyerőben szállok ki. Persze tudom, ez teljesen elüt a normális kereskedéstől, de attól még sikeres. Neked nem lenne jó?
Elmondom egy aktuális példával.
Adtam hatit 23 300-on, a felét lezártam 23K-n. A másikon stop nyerőben, mondjuk 200-on. Akkor a fele kontin nyertél 300 pontot, a felén mondjuk 100-at, átlag 200. Lefelé meg bővítem 22 700-on, akkor a kettő átlaga 23K, stop mondjuk 22 900-on. És azt húzom lefelé, mondjuk 200 pontonként 100 ponttal. Ebben az esetben nő az aktuális ár, és a stop ár közti különbség, így egyre kisebb esélyed van, hogy kiüt egy rángás, vagy egy korrekciós nap.
Visszatesztelte a 200 napost, akár mehet a pincébe is, Kt csökken.
Többször kerültem olyan helyzetbe, hogy lezártam a pozit és ment még 1000 pontot.
Természetesen folyamatosan jött az izgulás, hogy a következő ügyleten elvesztem amit először kerestem stb.
Még mindig megvannak ezek a kezdő beidegződések.
Ha rövid felpattra játszottál, jól tetted. Ha nem, akkor nem, és neked kell eldönteni, mire is nyitottál. Szerintem ez ennyire egyszerű...
Sajnos megint papírkutya voltam, lezártam 23130-on, nagyon nem akart már menni.
Egon meg van róla győződve hogy visszaemelkedünk 23.500 -23.650 - 23.800 -ig...és onnan ismét le.
viszont a tengapihoz képest még estünk még 70 pontot reggel...tehát a visszaemelkedés is 70 ponttal alacsonyabbra sikerülhet...
tehát 23.450 ig elmehet, mert a 23.500 már ellenállás. de ha tovább megy akkor is max 23700 ig mehet el...TA szerint.
aztán holmi Mubarak, meg USA államháztartás hiány annyira bezavarhat hogy lehet hogy felborít mindent.
Megkérdezhetem, hol adnád el a 950-es vételeidet? Lassan 200 pötty meglesz, amúgy meg a kicsit is kell becsülni, ebben neked van igazad:)
Szépen visszakorrigált a 200 napos alá, de a Richter-t már nyomják is le.
Hát,kis long nyitás szűk satoppal,meglátjuk,próba szerencse.Eur/huf ban,megvolt az ideális kori ha nincs túl nagy para jöhet le.
Köszönöm válaszod.
Még mindig úgy viselkedek, mint egy balek.
Egy jó trader stopot tesz, és nem bánja azt a 1000ft/konti elszalasztott lehetőséget, de fent tartja a lehetőséget a nagyobb nyerőre, viszont bukni már nem tud vele.
Ezzel szemben ÉN örülök a kis nyerőknek is.
Na megemberelem magam és stop be.
Én is ficeregtem tegnap a vétellel, de nem léptem meg...
Én stopot raknék, de az én vagyok:)
Ma várható adatok:
Szünnap: Japán
GB 10:30 Termelői árak (PPI, hó/hó), jan, előző: 3,4% várt: 1,2%
CA 14:30 Külkereskedelmi mérleg, dec, előző: -0,1 milliárd CAD, várt: -0,4 milliárd CAD
US 14:30 Külkereskedelmi mérleg, dec, előző: -38,3 milliárd USD, várt: -40,4 milliárd USD
US 15:55 Michigani egyetem fogyasztói hangulatindex, előzetes, febr, előző: 74,2 pont, várt: 75 pont
EU 18:30 Az ECB elnök, Trichet beszédet mond