ahh ezeknel most kizart
szokasos lemezt nyomjak -> minuszos premarket, -> 0 -as v kicsi minuszos kezdes- , aztan szep lassan fel, a vegen meg egy gyenge 200p os zaras.
ahh ezeknel most kizart
szokasos lemezt nyomjak -> minuszos premarket, -> 0 -as v kicsi minuszos kezdes- , aztan szep lassan fel, a vegen meg egy gyenge 200p os zaras.
Vszeg tévedek,nincs itt egy pillanatnyi vesztegetni való sem arra hogy ne vegyenek...a tegnapi nap is kb így indult.
Valaki szóljon Simornak, hogy ugatás + kamatemelés helyett nyomtasson pár ezer milliárd ft-ot.
Ma usákoknál talán egy gyenge visszatesztre fussa...
hmm.......es mint tudjuk a fed-et kik birtokoljak.................?
hát igy rohadt könnyű első helyre törni.............
Már nem Kína az USA legnagyobb hitelezője
Már nem Kína az Egyesült Államok első számú hitelezője, a januári adatok alapján az ázsiai ország helyét átvette az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed).
Fed lazítani akar még-
"A brókercég szakértői ugyanakkor továbbra sem tartják ésszerűnek a pénzügyi feltételek lazítását, miután az első két program 2000 milliárd dollárt meghaladó összértéke ellenére nem volt számottevő hatással a reálgazdaságra. Úgy tűnik, a piaci szereplők továbbra sem a fundamentumokra kíváncsiak, hanem amíg hallják a szirének énekét, addig hagyják elcsábítani magukat, s ezért kitart a jó tőzsdei hangulat."
Esést, gödröt jelent...de igaz, kajánál is használják sokmindenre amibe mártogathatsz és azok a dohányt élvezők is akik a szájukba teszik az is dip. Ma reggelről fogtam és lefordítottam az egészet szórakozásból. Beraktam a blogomba a kommentekhez, ha valaki elolvasná ezt a szerintem egyik legjobb tőzsdei vitát:)
bent van a szótárban :)
Lejtmenet, öntés, esés.
Amúgy se lényeg. Az a fontos, hogy a buy gombot nyomogasd :D
dip vannak különböző aroma koncentrátumok pecában ezek a dipek szokták belemártogatni a csalit jó illata legyen. :) De itt szerintem esésre értik.
"Pofa be és vedd a **** esést te **** idióta" az én fordításomban . .)
De mi az a dip?? Dipshit? Franc vigye ezt a honi nyelvoktatást, hogy semmi lényegeset nem tanítanak...Se csajozni nem lehet azzal a dumával, amit tanítanak, se pénzt keresni...Focizni meg beszéd nélkül is tudok...
De mi az a dip?? Dipshit? Franc vigye ezt a honi nyelvoktatást, hogy semmi lényegeset nem tanítanak...Se csajozni nem lehet azzal a dumával, amit tanítanak, se pénzt keresni...Focizni meg beszéd nélkül is tudok...
egyébként ilyen barom ütemben csak nem haladnak az usa indexek, mert akkor jövő hét közepére meglesz az 1400, március elejére meg tán az 1500...oszt akkor mi a faxt csinálnak? azt már kinek öntik a nyakára?
Én is éppen erről beszélgettem ma este édesapámmal. Ő 77-ik évében jár sokat látott, hallott már...ő esetleg Líbiára tippelne, mint következő lázadó nemzet. Bár ma olyat is olvastam, hogy Jordániában is kormányváltás van...arab nemzetek bepörgetik egymást.
Igen ám...de a közvetett veszélye nagy a dolognak...
Ugye elindult ez a balhé Tunéziában, ami átterjedt Egyiptomra meg részben Jordániára. Ugye a történelem folyamán többször láttunk már olyat hogy egy forradalmi hullám végigsöpört egy egész régión, vagy akár kontinensen is... Jelentős veszélyét a dologban abban látom hogy esetlegesen átterjedhet a balhé több arab államra is. Gondoljunk csak bele hány olyan arab állam van aminek a vezetősége izrael illetve Amerika barát, de a lakosság körében koránt sem népszerű ez a politika ? Nagy baj akkor lenne ha olyan arab országokra is kiterjedne a balhé ahol jelentős az olaj kitermelés. Olaj ár az egekbe szökne, akár egy olajválság is kibontakozhatna. Persze most ezt így nehéz megmondani erre így mennyi esély van, a legjelentősebb olajkitermelő arab államokban azért elég nagy jólét van még egyenlőre.... Na de akkor is ott a csordaszellem az emberekben, na meg a vallási fanatizmus, ami összetartó erőt képez ezen országok között...
A legjobb ár mostanában a piaci ár, az az olcsó úgy látszik, a követő stopot meg elintézi a gép helyettünk, zárni felesleges, mert a fák nemhogy az égig, de azon túl is nőnek. :)
partvonalon vagyok.....
tegnap még markáns,jelentős shortban voltam S&P 500,Dax.........végig néztem mig visszajöttek az árfolyamok.....pedig szépen zárhattam volna....
kiütöttek ma reggel kb.,mert nem voltam gépnél,.....igy azóta nem léptem még .....
Tipikus tőzsdepszichó így visszanézve az eseményeket, 2008 év és 2009 első negyed nagy para mindenki menekül, világvége, azóta S&p közel jár a duplázáshoz kb 1-1,5%-ra tőle. Érdekes ebben a nagy emelkedésben alig olvastam olyat hivatásos tőzsdei elemzőtől, hogy eljött a bika ideje, és minden probléma ellenére long. Most, hogy az index duplázódott már annyi az optimista mint égen a csillag. Furcsa , de úgy látszik így működik az emberi pszichó.
Kosztó papa receptje válságokra tökéletesen működött. Pánik, jegybanki pénzpumpa, rally annak ellenére, hogy sok a gond. Amikor már egyre kevesebb a gazdasági gond akkor pedig könnyen lehet érdemi esés a piacon mert szűkítik a likviditást. Első része óramű pontossággal működött, a másodikat következő 2 évben szerintem meglátjuk. De, hogy addig még hová húzzák fel a piacot azt tippelni sem merném.