pl: h kezdés ált 2000-től max 2002-ig.
De csak azért 4/5 -öd mert,kávé foltosan adta be a dolgozatát :)
hát akkor ...nincs tévesztés,hiszen rendszám alapján az üzembehelyezést maximális pontossággal be lehet lőni........de akkor kijelenthető,hogy ez nem minden esetben az autó kora:)
:)))ejj ,én sem vok tévedhetetlen:)
GDC... 1996 április-május :)
GZF... 1999 junius
a G betű sokáig futott,arra emlékszem....:)
Hát..
július meg január között nem két hónap van..
:DDD
JAK
ez konktétan az enyém volt JAK-20x
a KMF az nyert.
Teszt:
GDC
GZF
?
igy van névre szóló vagyonért csináltatott rendszámot,vagy szimpatikus rendszámot vihetsz tovább a következő autódra....ha kiállod a bürokrácia kinjait,amivel jár:)
pl.van ismerősöm aki már 1992 óta ugyanazzal a rendszámmal fut,és már vagy a 6-ik autóját gyűri vele....
JAK...2004 julius:)
LCG...megközelitőleg 2008 április-május
LDF...kb. 2008 junius-július
KMF...2006 november
ezek csak akkor érnek vmit az autó korának a meghatározásához,ha 0km-esen azzal rendszámmal voltak üzembe helyezve először,ergo nem volt azóta rendszámcserés.....és slussz poénként nem behozottak,mert példának okáért 2001 juliusi auto rendszáma HOX-... lenne,de ha 2004 szeptemberében hozták be az országba,akkor már is JHC-... rendszámot kapott,mely esetben...a rendszámból meg nem mondod az auto korát.
egyébként kisebb elmélyülés kell a rendszámok világában autodidakta módon,és mindet évszámhoz lehet kötni....pl. jó magam minden rendszámot megmondok neked 2 hónap tévedéssel,mikor adták ki:)))
Persze. Álatában, lehet tudni. De erről ne engem kérdezz. Én csak saccolom.
:)
Elvileg az első betű pl: ha minden stimmel persze néhány kivétel akad. Pl: H betű előjel 2000ezres évjárat körüli,és abc sorrendben értelmeszerűen így tovább.
mert vitte tovább.
de általában honnan lehet tudni?
LCG
LDF
KMF
Nono ...
Ennyi nem elég. Láttam tavaly olyan Nissan-t aminek GMK -s frsz.-a - volt vadi újonnan ...
Nem konkrét példára kell, hanem általában. Pl. Ránézek egy autóra pl JAK és tudok, hogy cca 2004 körüli, ergó tehát nem érdekel.
De most már lassan követni se tudom őket...
Tud valaki olyan oldalt, hogy a rendszám alapján nagyjából megmondható az üzembehelyezés éve...
valami ilyesmi, mint ennek az oldalnak az alján...
http://autofilia.blog.hu/2008/05/03/ketbetu_negyszam_rendszamok_1958_es_1990_kozott
feltapasztottam, az első réteget..))