Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: maradás huszonévesen

#346253 banyaiz Előzmény: #346251

Számoltam még egyszer és igazad van, nem minimum 30 , inkább 20 -on egynéhány ha csak az inflációval nő a bér, infláció feletti bérnövekedés kell ahhoz, hogy a 14400-es tőke reálérték meglegyen. Nem könnyű veled vitatkozni, mindig igazad van. :) Tőzsdét is így vágod adhatnál néhány tippet. :) Csak vicc.

Amit viszont nem nagyon látok figyelembe venni, hogy a járadékfizetés szabályai nem igazán vannak tisztázva. Mert tételezzük fel példánál maradva, hogy összegyűlik polgárnak 22 milliója reálértéken. Első évben kifizetnek neki 2 milliót reálértéken nyugdíjba, viszont a tőke közben csak hoz valamennyit nem fog ott heverni parlagon x évig amíg járadékot kap.

#346251 NightLord Előzmény: #346237

Ezt annyibol nem értem, hogy az MNYP egyenleg nyilvánvalóan a bruttó fizetés függvénye.

Nyilván annak van valódi esélye arra, hogy jól járjon a magánnyugdijrendszerrel, aki egész életpályája során legalább a járulékplafon környékén keres, mivel nála az állami nyugdij kiszámitásánál már nagyon erőteljesen jelentkeznek a kereset degressziv beszámitásából eredő hátrányok.

Re: nincs cím

#346247 Harlem Előzmény: #346234

Jön új nemzedék, mely erôs lesz,

és nem szégyenli többé, hogy magyar,

a vének nemzedéke önmagán erôt vesz,

s nemcsak önmagának túr és kapar.

Erkölcsében megújul majd az ország,

és végre büszke lesz minden fia,

mert ámulatba ejti egész Európát

ezerszáz évnek elteltével Pannónia.

/Nostradamvs Hungaricus, 75#/

#346246 picirigo Előzmény: #346245

Jól biza!!! Remélem lesz nyugdíjba vonulás után pár jó évem, h elköltsem :))))

#346243 banyaiz Előzmény: #346239

Egyébként az én számlám most kb 10 év után úgy néz ki, hogy a 10 éves össz hozam az kb a 10 év alatt összesen befizetett tőke 30%-a. Ha ezt egy jó közelítésnek ítélem meg a jövőre nézve akkor ez 30-40 év alatt minimum azt kell jelentse, hogy a számla egyenlege 50% tőke, 50% hozam szvsz és akkor még konzervatív voltam. Na most a 14.400 X2 ? Persze ez csak fikció, sok az ismeretlen. :)

#346239 banyaiz Előzmény: #346232

hmm ezt , hogy számoltad ki?

Csak azért kérdem mert a víziómban az inflációt a bérnövekedésnél vettem figyelembe. Na most , ha mai értéken 14.400 k-nak megfelelő összeg lesz majd a számlán csak a befizetésekből a példám szerint 0%-os hozamnál , akkor 1-2%-os reálhozamnál ez az összeg infláció +1-2% -al fog növekedni /év mindez mai értéken számítva, mivel az átlagos infláció összegét nem említettem a példámban így nehéz számolni. Ezért mondtam egy ilyen sacc/kb összeget. Mivel átlagos infláció 40 évre nem akartam tippelni. :)

#346237 Amatoregy Előzmény: #346232

Nightlord,

lenne olyan scenárió, hogy te a maradás mellett döntenél?

életkorod változatlan,amin modellezhetsz az az MNYP egyenleg és bruttó fizetés.

Mikor döntenél a maradás mellett?

Szerencse,h én már döntö…

#346234 picirigo

Szerencse,h én már döntöttem és szerencse, h febr.1-én vége a vitának. Mindenki a legjobb belátása szerint döntött...30 év múlva kiderül, kinek volt igaza...remélem mindnyájan megérjük, és itt tovább vitázhatunk róla, kinek volt igaza, MNYP híveknek, vagy a másik oldalnak.

Mindenki másban bízik: A maradók a pénztárban (ill. nem bízunk az államban), a visszalépők pedig a roma gyerekek munkavállalási kedvének növekedésében (mivel ma már több a roma újszülött mint a nem roma)...meglátjuk kinek lesz igaza!

Remélem mindenki jól döntött!

Sziasztok!

#346232 NightLord Előzmény: #345967

Ez a mutatvány már ott bukik, hogy a te paramétereiddel (2% reálhozam) számolva 22 millio lesz a pógár mnyp vagyona a 40. szolgálati év végén, nem pedig " minimum 30".

#346231 NightLord Előzmény: #345887

A szakértőknek fingjuk nincs arról, hogy mekkora lesz a nyugdijkorhatár, illetve a nyugdijjárulékok szintje 40 év mulva. Nem is tudhatják, hiszen ez kizárólag attól függ, hogy a majdani törvényhozás hogy dönt ebben a kérdésben.

#346230 NightLord Előzmény: #345959

Javits ki, ha tévedek, de 102 ezer forint az mnyp -ből úgy jöhetett ki, ha évi átlag 2% reálbér emelkedéssel számoltál a hátralévő 35 évedre ( ha nem számolsz béremelkedéssel, akkor a fenti paraméterekkel max 65 ezer Ft-os mnyp járadék számolható).

Ez esetben viszont nyugdijba vonulásod előtti utolsó bruttó kereseted 509 972Ft lesz, amihez képest a százezres nyugdij igencsak sovány.

Ezzel szemben az állami rendszerből még az általad felvázolt worst-case scenario esetén is közel 170 000 ezer forint nygudijra számithatsz. Ráadásul a helyettesitési ráta megfeleződését abszolut nem tartom reálisnak ezen az időtávon, hiszen a rendszer más paramétereit is lehet módostani (korhatár - emelés, járulékszint növelése), ezért én összességében nem számitok arra, hogy a 66%-os helyettesitési ráta ezen az időtávon mondjuk 45% alá kerüljön - már ez is 30%-al alacsonyabb járadékszintet jelent a jelenleginél, viszont számold ki, hogy az igy elérhető 230 000Ft -os nyugdij eléréséhez milyen teljesitményt kellene nyujtani egy magánnyugdijpénztárnak.

Egy szó mint száz, az a bérből és fizetésből élő, aki a magánnyugdijrendszert választja, az ordenáré módon kib*szik saját magával. Cserébe büszke lehet magára, hogy jól megmutatta a zOrbánéknak.

#346103 banyaiz Előzmény: #346098

nem is rossz ötlet, be kellene vezetni , lenne itt annyi dolgos munkás kéz 20-30 év múlva. :)

Akik meg maradtak Mnyp-ben azokkal szemben azt a szankciót kell alkalmazni, hogy a nemzet leányainak törvényben kell megtiltani, hogy az ilyen nem kívánatos elemekkel lefeküdjenek. Elférnének még ezek a rendelkezések is az állami nyugdíj megvonása mellett. Kell az ösztönzés a népnek. Ugyan a hülye is látja, hogy megéri visszalépni ezt még Selmeczi is megmondta de biztos ami biztos :)

Van ebben egy joghézag most Eu és magyar szabályozás között, jelenleg be kellene számítsák Eu-s törvények miatt.

külföldön

#346101 ikszf

Mo-on dolgozott valaki 10 évet, mnyp tag marad, és 10 év múlva elhúz innen külföldre.

Akkor őneki külföldön be fogják számolni a második 10 évet is?

#346098 ikszf Előzmény: #346090

DM-ben, Tesco-ban, nőgyógyásznál az államiban maradó alkalmazottak/orvosok mostantól saját felelősségüknek érzik majd megkérdezni:

"Államiban maradt vagy mnyp-s? Mert ha állami, akkor nincs koton és antibébi" :)