Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: mynp öröklés

#345256 picirigo Előzmény: #345255

Egy 2 gyermekes 21 éve dolgozó családapa...:) ...ebben mi a vicc???

Tudod mit! Legyen igazad! De a statisztika nem csupán hasra ütésen alapul!

Hangsúlyozom: mindenki azt csinál amit akar!

#345255 lackok Előzmény: #345246

"MOST: 55/37 és 2030-2040: 60(65)/81!!!!....hát ennyi...ebből, hogyan lesz állami nyugdíjam, azt K-ra nemtom!!!"

Ez meg csak egy tézis, teória, mint akármelyik elemzés a Portfólión pl. Abból még soha nem lehetett egyenes ágú következtetést levonni. Nincs bizonyítva csak múltbéli adatokra támaszkodva ezt feltételezik...mi van ha emelkedik a gazdaság és nő a gyermekvállalási hajlandóság, vagy neadjisten sokkal többen haláloznak el az idősek közül. Én ilyenekre elvből nem alapozok semmit.

Egy 2 gyermekes 21 éve dolgozó családapa...:)

#345246 picirigo Előzmény: #345244

Véleményem szerint, 13 éve ebben a gazdasági helyzetben nem lett volna szabad létrehozni a manyupokat! Túl sok létől esett el az ország, amit aztán hitelekből kellett pótolni! Nem vagyok mnyp hívő, sem elvakult pöcs! Mindenki maga dönt, de egyet vegyetek figyelembe:

MOST: 55/37 és 2030-2040: 60(65)/81!!!!....hát ennyi...ebből, hogyan lesz állami nyugdíjam, azt K-ra nemtom!!!

#345244 Netmaster Előzmény: #345242

Tegyük fel, hogy ez az egész manyup rendszer nincsen, akkor az összeget ami a számládon összegyűlt, az államnál gyűlik (illetve nem gyűlik, mert nyugdíjat fizetnek belőle, de nem is kell erre a részre hitelt felvennie, amivel így ott vagyunk ahol a part szakad). Akkor ugyanott lennél, mintha most visszalépnél. Mi ebben a szar helyzet? Az, hogy nem lett valami zsíros eredménye a nyugdíjpénztárazásnak?

#345242 picirigo Előzmény: #345230

Ne haragudj, de K-ra radikálisan, és egyoldalúan látod a dolgokat! A maradók nagy része(mint én is) legalább 20 év munkaviszonnyal rendelkezik, 5-6 misis számlával! Ebben a szar helyzetben nekem a maradás tűnik jó megoldásnak.Az, h te 40 évet előre látsz(!!!!)...gratula!

Hidd el, a maradók nagy része Viktor híve, mégis félti a nyugdíját!!! Egyik pártot se szeretem, de ha választani kellene, akkor még mindig inkább Vitya! (és még stukker sem kell hozzá!)

Ja, és a maradók fele csak a saját érdekei védi, szarik a politikára!!!

Ui: nem fogok sírni, ha nem annyit fizet a magán mint amennyit várok....de sokan fognak azért "nyervákolni", mert a kúrva sok befizetésükre alig kapnak valamit, míg a sunnyogók túl sokat!!!

Üdv, egy 2 gyerekes, 21 éve tisztességesen adót fizető polgár!!!!

#345240 Láma Előzmény: #345230

"Valószínűleg ők azok, akik"....

Nem jó megközelítés. Nagyon nem örülök annak sem, hogy az MSZP politikai ügyet csinált a maradásból. A belgák hova álljanak? Rühellem mindkét társaságot. Bárki lenne kormányon, mindenképp maradnék. Önként léptem be, mert ezt tartottam a helyes iránynak. Minél több forrásból jutni valamekkora jövedelemhez, ha megérem a nyugdíjat.

Orbánfóbiától függetlenül azt vallom, hogy az államnak ki kellene takarodni a nyugdíjrendszerből (IS) teljesen. Csak felügyeletet kellene gyakorolnia a manyupok fölött. Mindenki azt a pénzt kapná vissza, ami a számláján összegyűlt. Ez teremtene tiszta helyzetet. Hát ennek végleg annyi. Ebből a gondoskodó állam elképzelésből kellene végre kinőni magunkat. De mivel nyernének választást mocsadék politikusaink, ha csak annyi adu lenne a kezükben, hogy melyikük uralma alatt kell rövidebb ideig sorbanállni a közügyek intézésekor? :(

Én nem örülök ennek a nem velünk, akkor ellenünk szemléletmódnak. A kétbites fekete-fehér gondolkodásmódnál az élet sokkal szinesebb.

#345238 banyaiz Előzmény: #345237

Mert az , hogy én, vagy mások magánemberként pókert játszanak a nyugdíjukkal az egy történet. De egy kormány ilyen jogilag erősen bizonytalan kimenetelű bevételekre alapozza az ország költségvetését , ilyen világgazdasági helyzetben, és közben a bóvli határára sodorja a megítélésünket, miközben 2/3 birtokában kevésbé kockázatos irányokat is választhatnának, erre és az ehhez hasonló húzásokra, volt még 1-2 ilyen röpke fél év alatt, mondom, hogy ha ez a György normális akkor jól titkolja ....... :)

#345237 banyaiz Előzmény: #345236

Ráadásul erre a bevételre van alapozva sok minden 11, 12-es költségvetésben. Sőt ezek a polgártársak beszélnek nyugdíjtőzsdézésről. Ehhez azért pofa kell, nem kicsi. :)

#345236 banyaiz Előzmény: #345234

Elemezhetetlen ez 30-40 évre, gondolj bele mi minden történt elmúlt 40 évben a világban.

A kormány pszichológiai hadviselést kezdett. Bedobták ezt a megoldást (állami jogosultság elvesztésével), hogy rákényszerítsék azokat akik egyébként maradtak volna a visszalépésre. Ez csak egy blöff volt e, vagy komoly dolog majd a következő hónapokban/években /évtizedekben fog kiderülni. Mint a pókernél megadod, vagy eldobod, aztán kiderül, hogy blöff e vagy nem. Majd ráébredsz nyertél e , vagy nem. :) Ilyen egyszerű ez, mindezt egy nyugdíj ügyben, mindez egy erősen neccesen alkotmányellenes megoldással, mit lehet ehhez hozzáfűzni?

#345234 matgab Előzmény: #345232

Ha kongani fog a kassza és az állam nem tud fizetni, akkor sajna az a pénz sem fog semmit érni, amit a manyupok az államkötvényekbe tettek.

Ergo, akkor majd együtt nyervákolunk!

#345232 banyaiz Előzmény: #345230

Ennek az éremnek is két oldala van. :) A visszalépők se nyervákoljanak, ha a következő 30-40 év forradalmai miatt majd kong a kassza amikor rájuk kerülne a sor.

#345230 matgab Előzmény: #345223

Nekem semmi bajom azokkal, akik maradni akarnak.

Valószínűleg ők azok, akik ha Orbán azt mondaná, hogy ezzel a pisztollyal nem szabad a sajtá fejünk irányába lőni, mert éleslőszer van benne, akkor dafke azért is meghúznák a ravaszt, hogy ők nem félnek, vagy nekik ne parancsolgassanak...

Csak majd ha nyugdíjba mennek, akkor ne nyervákoljanak, ha az istenáldotta pénztáruk nem fizet annyi nyugdíjat , mint amit elképzeltek és akkor majd ne a szemét nem gondoskodó államot szídják!

Ha ők hülyeségük miatt (vagy mondjuk úgy elveik miatt) lemondanak az állami juttatásokról, akkor legyen kívánságuk szerint!

#345223 banyaiz Előzmény: #345184

Nekem is nagyszüleim 80 feletti kort éltek meg, egyik nagymamám még él , 95.- ben jár. Múltkor kérdezte ezt a nyugdíj témát is, korához képest friss még szellemileg. Mondtam neki ne foglalkozzon ilyen marhaságokkal, csak felmérgesítené magát. :)

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=471672&place=legordulo

30 k felett már a nyilatkozók száma, lássuk a végső nekirugaszkodást a héten.

#345189 picirigo Előzmény: #345181

Hát ezért (is) jó az örökölhetőség!

attiati: tovább élünk (talán), de tovább is fogunk dolgozni, ami nem feltétlenül életkor növelő "tevékenység"!

#345184 ikszf Előzmény: #345175

Minden nagyszülőm sokáig élt, pedig sok mindent átéltek. Tudom, hogy ez a ksh adat (70 év) a születéskor várható életkor, de szerintem mi fiatalok már tovább fogunk élni :)

#345175 banyaiz Előzmény: #345173

Szerintem minél inkább emelik annál nagyobb az esély , hogy előtte, hiszen már most is 65 év, de Merkel már egységes 67-et szeretne EU-ban. Mennyi lehet átlag életkor férfiaknál Mo-n? 70 körül max szerintem.

#345173 ikszf Előzmény: #345172

Hát pedig annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy korhatár után fog padlót az ember.

Ennek utána kell néznem rendesen.

#345172 banyaiz Előzmény: #345135

Ha nyugdíjkorhatár elérése előtti a halál akkor örökölhető egy összegben. Ha korhatár elérésekor 180 hónapnál rövidebb a nyugdíjpénztári tagság akkor akár egy összegben felvehető a tag számára (talán erre gondolt Bakiba), ha nyugdíjkorhatár elérése utáni a halál akkor az bonyolult mindenféle járadékszabályok vannak abban nem vagyok képben. Plusz ha jól tudom akkor a járadékfizetés szabályai még elég rendesen pontosításra szorulnak.

-sabe: helyes, gyűlünk , gyűlünk szép lassan. :)