Egy 2 gyermekes 21 éve dolgozó családapa...:) ...ebben mi a vicc???
Tudod mit! Legyen igazad! De a statisztika nem csupán hasra ütésen alapul!
Hangsúlyozom: mindenki azt csinál amit akar!
Egy 2 gyermekes 21 éve dolgozó családapa...:) ...ebben mi a vicc???
Tudod mit! Legyen igazad! De a statisztika nem csupán hasra ütésen alapul!
Hangsúlyozom: mindenki azt csinál amit akar!
"MOST: 55/37 és 2030-2040: 60(65)/81!!!!....hát ennyi...ebből, hogyan lesz állami nyugdíjam, azt K-ra nemtom!!!"
Ez meg csak egy tézis, teória, mint akármelyik elemzés a Portfólión pl. Abból még soha nem lehetett egyenes ágú következtetést levonni. Nincs bizonyítva csak múltbéli adatokra támaszkodva ezt feltételezik...mi van ha emelkedik a gazdaság és nő a gyermekvállalási hajlandóság, vagy neadjisten sokkal többen haláloznak el az idősek közül. Én ilyenekre elvből nem alapozok semmit.
Egy 2 gyermekes 21 éve dolgozó családapa...:)
Véleményem szerint, 13 éve ebben a gazdasági helyzetben nem lett volna szabad létrehozni a manyupokat! Túl sok létől esett el az ország, amit aztán hitelekből kellett pótolni! Nem vagyok mnyp hívő, sem elvakult pöcs! Mindenki maga dönt, de egyet vegyetek figyelembe:
MOST: 55/37 és 2030-2040: 60(65)/81!!!!....hát ennyi...ebből, hogyan lesz állami nyugdíjam, azt K-ra nemtom!!!
Tegyük fel, hogy ez az egész manyup rendszer nincsen, akkor az összeget ami a számládon összegyűlt, az államnál gyűlik (illetve nem gyűlik, mert nyugdíjat fizetnek belőle, de nem is kell erre a részre hitelt felvennie, amivel így ott vagyunk ahol a part szakad). Akkor ugyanott lennél, mintha most visszalépnél. Mi ebben a szar helyzet? Az, hogy nem lett valami zsíros eredménye a nyugdíjpénztárazásnak?
Ne haragudj, de K-ra radikálisan, és egyoldalúan látod a dolgokat! A maradók nagy része(mint én is) legalább 20 év munkaviszonnyal rendelkezik, 5-6 misis számlával! Ebben a szar helyzetben nekem a maradás tűnik jó megoldásnak.Az, h te 40 évet előre látsz(!!!!)...gratula!
Hidd el, a maradók nagy része Viktor híve, mégis félti a nyugdíját!!! Egyik pártot se szeretem, de ha választani kellene, akkor még mindig inkább Vitya! (és még stukker sem kell hozzá!)
Ja, és a maradók fele csak a saját érdekei védi, szarik a politikára!!!
Ui: nem fogok sírni, ha nem annyit fizet a magán mint amennyit várok....de sokan fognak azért "nyervákolni", mert a kúrva sok befizetésükre alig kapnak valamit, míg a sunnyogók túl sokat!!!
Üdv, egy 2 gyerekes, 21 éve tisztességesen adót fizető polgár!!!!
"Valószínűleg ők azok, akik"....
Nem jó megközelítés. Nagyon nem örülök annak sem, hogy az MSZP politikai ügyet csinált a maradásból. A belgák hova álljanak? Rühellem mindkét társaságot. Bárki lenne kormányon, mindenképp maradnék. Önként léptem be, mert ezt tartottam a helyes iránynak. Minél több forrásból jutni valamekkora jövedelemhez, ha megérem a nyugdíjat.
Orbánfóbiától függetlenül azt vallom, hogy az államnak ki kellene takarodni a nyugdíjrendszerből (IS) teljesen. Csak felügyeletet kellene gyakorolnia a manyupok fölött. Mindenki azt a pénzt kapná vissza, ami a számláján összegyűlt. Ez teremtene tiszta helyzetet. Hát ennek végleg annyi. Ebből a gondoskodó állam elképzelésből kellene végre kinőni magunkat. De mivel nyernének választást mocsadék politikusaink, ha csak annyi adu lenne a kezükben, hogy melyikük uralma alatt kell rövidebb ideig sorbanállni a közügyek intézésekor? :(
Én nem örülök ennek a nem velünk, akkor ellenünk szemléletmódnak. A kétbites fekete-fehér gondolkodásmódnál az élet sokkal szinesebb.
Mert az , hogy én, vagy mások magánemberként pókert játszanak a nyugdíjukkal az egy történet. De egy kormány ilyen jogilag erősen bizonytalan kimenetelű bevételekre alapozza az ország költségvetését , ilyen világgazdasági helyzetben, és közben a bóvli határára sodorja a megítélésünket, miközben 2/3 birtokában kevésbé kockázatos irányokat is választhatnának, erre és az ehhez hasonló húzásokra, volt még 1-2 ilyen röpke fél év alatt, mondom, hogy ha ez a György normális akkor jól titkolja ....... :)
Ráadásul erre a bevételre van alapozva sok minden 11, 12-es költségvetésben. Sőt ezek a polgártársak beszélnek nyugdíjtőzsdézésről. Ehhez azért pofa kell, nem kicsi. :)
Elemezhetetlen ez 30-40 évre, gondolj bele mi minden történt elmúlt 40 évben a világban.
A kormány pszichológiai hadviselést kezdett. Bedobták ezt a megoldást (állami jogosultság elvesztésével), hogy rákényszerítsék azokat akik egyébként maradtak volna a visszalépésre. Ez csak egy blöff volt e, vagy komoly dolog majd a következő hónapokban/években /évtizedekben fog kiderülni. Mint a pókernél megadod, vagy eldobod, aztán kiderül, hogy blöff e vagy nem. Majd ráébredsz nyertél e , vagy nem. :) Ilyen egyszerű ez, mindezt egy nyugdíj ügyben, mindez egy erősen neccesen alkotmányellenes megoldással, mit lehet ehhez hozzáfűzni?
Ha kongani fog a kassza és az állam nem tud fizetni, akkor sajna az a pénz sem fog semmit érni, amit a manyupok az államkötvényekbe tettek.
Ergo, akkor majd együtt nyervákolunk!
Ennek az éremnek is két oldala van. :) A visszalépők se nyervákoljanak, ha a következő 30-40 év forradalmai miatt majd kong a kassza amikor rájuk kerülne a sor.
Nekem semmi bajom azokkal, akik maradni akarnak.
Valószínűleg ők azok, akik ha Orbán azt mondaná, hogy ezzel a pisztollyal nem szabad a sajtá fejünk irányába lőni, mert éleslőszer van benne, akkor dafke azért is meghúznák a ravaszt, hogy ők nem félnek, vagy nekik ne parancsolgassanak...
Csak majd ha nyugdíjba mennek, akkor ne nyervákoljanak, ha az istenáldotta pénztáruk nem fizet annyi nyugdíjat , mint amit elképzeltek és akkor majd ne a szemét nem gondoskodó államot szídják!
Ha ők hülyeségük miatt (vagy mondjuk úgy elveik miatt) lemondanak az állami juttatásokról, akkor legyen kívánságuk szerint!
Nekem is nagyszüleim 80 feletti kort éltek meg, egyik nagymamám még él , 95.- ben jár. Múltkor kérdezte ezt a nyugdíj témát is, korához képest friss még szellemileg. Mondtam neki ne foglalkozzon ilyen marhaságokkal, csak felmérgesítené magát. :)
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=471672&place=legordulo
30 k felett már a nyilatkozók száma, lássuk a végső nekirugaszkodást a héten.
Hát ezért (is) jó az örökölhetőség!
attiati: tovább élünk (talán), de tovább is fogunk dolgozni, ami nem feltétlenül életkor növelő "tevékenység"!
Minden nagyszülőm sokáig élt, pedig sok mindent átéltek. Tudom, hogy ez a ksh adat (70 év) a születéskor várható életkor, de szerintem mi fiatalok már tovább fogunk élni :)
Szerintem minél inkább emelik annál nagyobb az esély , hogy előtte, hiszen már most is 65 év, de Merkel már egységes 67-et szeretne EU-ban. Mennyi lehet átlag életkor férfiaknál Mo-n? 70 körül max szerintem.
Hát pedig annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy korhatár után fog padlót az ember.
Ennek utána kell néznem rendesen.
Ha nyugdíjkorhatár elérése előtti a halál akkor örökölhető egy összegben. Ha korhatár elérésekor 180 hónapnál rövidebb a nyugdíjpénztári tagság akkor akár egy összegben felvehető a tag számára (talán erre gondolt Bakiba), ha nyugdíjkorhatár elérése utáni a halál akkor az bonyolult mindenféle járadékszabályok vannak abban nem vagyok képben. Plusz ha jól tudom akkor a járadékfizetés szabályai még elég rendesen pontosításra szorulnak.
-sabe: helyes, gyűlünk , gyűlünk szép lassan. :)