A vicces az,hogy ide mindig a jó pozit írom be. A valóságban meg teljesen más pozikba lépek,melyek persze általában veszteségesek.
De valahogy idén megvilágosodtam és elkezdtem hallgatni magamra! :))
A vicces az,hogy ide mindig a jó pozit írom be. A valóságban meg teljesen más pozikba lépek,melyek persze általában veszteségesek.
De valahogy idén megvilágosodtam és elkezdtem hallgatni magamra! :))
Én még tartom :)
Nyitottam GBPUSD-ben is 1,5850 1,5892 és 1,5950-ről is. A legmagasabbat már zártam, bár én 5750-ig levárnám naposon.
Roller,
a Tuti (a tegnapi filmból) nem rokonod?
Tudod a 6:3-ban előre tudta az eredményeket az angol-magyar mecsen. Mert elkelne egy ilyen ember..
:D
Eurchf első megálló 1,2780 utána 1,2734
Eurusd shortokat tartja még valaki?
Köszi Herceg hogy érthetőbben leirtad,fogalmazásból sose voltam jó.
ok koszi,
mar leesett, svajc sajat gazd es ker. nyirna ki....(es nem masik orszaget)
erre gondolt arizona, sztem
szerk: reggel van
svájci államhatáron belül 30kmes sávban hetente,30-70es sávban kéthetente, 100kmesnél meg havonta járnak környező országokba vásárolni. Német határmenti települések nagyon jól megélnek ebből, hiszen svájci csoki ott olcsóbb, mint a migrosban vagy coopban... :) Mindenki jár kortól független, így is iszonyatos kiesés az államnak.
huh kicsit magas nekem nem ertem pontosan
hogy fugg ossze hogy "Svajc kinyirná a kereskedelmét,mezőgazdaságát igy is mindenért átjárnak a szomszédos országokba vásárolni mert sokkal olcsobb"
hol olcsobb melyik orszagban? én már regen voltam svajcba kb 10 eve, nem emlexem semmire
Melyik bank ad szivesen CHF hitelt ha tudja hogy hosszú távon vesztene. Svajc kinyirná a kereskedelmét,mezőgazdaságát igy is mindenért átjárnak a szomszédos országokba vásárolni mert sokkal olcsobb. Voltam kint töbször tudom nem duma amit irok.
aszem Merrill Lynch:
"A svájci frank szintén e heti esése az euróval szemben a befektetési bank szakértőinek várakozásai szerint rövid távon még kitarthat és ha a kurzus a pénteki 1,29 feletti szintekről 1,31 fölé emelkedne, akkor javasolják újra a frankvételi/euró eladási pozíciók nyitását. "
Jópofák. A te chartod szerint azzal újra visszamászna a csatiba, az enyém szerint meg fals letörés lenne a 161,8-as fibóról. Vagyis CHF gyengülés jönne. Ezek meg pont akkor akarják megvetetni a chf-et, amikor már számukra is világosodik az (átmeneti) chf gyengülés.
ugy azert eleg nehezkes erdekeltnek lenni CHF gyengulesben, hogy fel europa veszi a frankot mint az orult (torleszteskent) a masik oldalon meg senki nincs aki adna, mivel mar szinte mindenhol bevan tiltva a chf hitel. (sok helyen mar semilyen deviza nincs, csak helyi penzben van hitel)
nem ertem ha mindenki ennyire hisz a chf gyengulesben, akor miert tiltjak a hitelt vele, hisz ha nem fog erosodni akkor mar csak kevesebb lehet v nem valtozna a most felvett hitel
Én már egy ideje heti és havi chartokat is nézek. Ezek alapján első komolyabb megálló 1,30 utána 1,34. vagyis szerintem megvolt a trendforduló. Most rövidebb távon vált túlvetté,ezért illene egy korrekció vagy visszateszt h4 200ema-ra. Én azt mondom,hogy érdemes minden komolyabb esést megvenni.
Jól irtad mindenki a frank gyengitésében érdekelt EUROPÁBAN, szvsz az eurozona nem fog szétesni csak az ami elemzők erőltetik . Elterelő duma .
Ja. Eurusd-ben pár napja még adva volt a lefele irány. Erre mi történt? Kinyírták a shortosokat.
az oanda könyvek is inkább kontraindiknek jók, mert ha vmelyik irányba egy trader közeg polarizál, ugyebár a piac ellenirányba fog mozogni, vagyis amerre a többségnek fáj.
Mindegy, hogy nemegyszer kiesett már belőle, mindig visszahúzták beléje, s ma is a legutólsó lok. aljból szintén e csatorna vonaláig húzták vissza - úgyhogy használható. Az árfolyam nem tud elszakadni tőle, tehát életben van. Amennyiben ebből végleg kiesne, az valszeg a csökkenő trendnek egy brutál, valószínűleg utolsó hullámát indítaná el.
Ezzel a párral az a baj, hogy az árfolyam még soha nem járt ilyen mélységben, ismeretlen szinteken jár, így nincs viszonyítási alap. Csak a svájciak egyre feszültebb aggódó tekintete.
Jó az a csati egyáltalán valamire? Miután kijelölte a vélt alsó csativonalat, már nem is érintette a felsőt, és ki is esett belőle már egyszer. Elég mesterkélt.
Dobok én is egy képet (elég minimalista ez is :) )
http://kepfeltoltes.hu/110114/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Látszik, hogy a szeptemberi paránál is a 161,8-as fibo fogta meg, és az is látszik, hogy most decemberben nem a szeptemberi mélypont volt a támasz, hanem már jóval feljebb az 1,28775, amit sztem most tesztel vissza éppen.
Csak azt nem tudom, hogy nem a lilával jelölt pontokra kéne e mérni a fibókat, mert akkor még a 161,8-at sem értük el, nemhogy áttörte volna.
8 éves chartnál havi bontás kell már nézni?
Visszapattintották a csökkenő trendcsatorna alsó széléhez. Mióta az snb feladta a küzdelmet, hullámozva ereszkedik. Az eddigi hullámok méretéből következtetve - trendforduló nélkül- a kori sztem kitarthat még egy ideig. 1.30? A fő kérdés csak az, lesz-e trendforduló.
http://kepfeltoltes.hu/view/110114/eurchf_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tavaly átment a hetes 161,8-as fibon, most ezen a héten visszateszteli 1,286-nál (hacsak estig nem történik még őrület). Kíváncsi leszek, hogy lesz képes tovább erősödni, mikor mindenki a frank gyengítésében érdekelt.
Vagy 8 éves távlatban már havi chartot kéne nézni? :)
(azon talán még beleférne egy fals letörés)