Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#343328 Roller Előzmény: #343304

A vicces az,hogy ide mindig a jó pozit írom be. A valóságban meg teljesen más pozikba lépek,melyek persze általában veszteségesek.

De valahogy idén megvilágosodtam és elkezdtem hallgatni magamra! :))

#343325 Tőzsdeebihal Előzmény: #343254

Én még tartom :)

Nyitottam GBPUSD-ben is 1,5850 1,5892 és 1,5950-ről is. A legmagasabbat már zártam, bár én 5750-ig levárnám naposon.

#343304 Amatoregy Előzmény: #343301

Roller,

a Tuti (a tegnapi filmból) nem rokonod?

Tudod a 6:3-ban előre tudta az eredményeket az angol-magyar mecsen. Mert elkelne egy ilyen ember..

:D

Eurchf első megálló 1,27…

#343254 Roller

Eurchf első megálló 1,2780 utána 1,2734

Eurusd shortokat tartja még valaki?

Re: eurchf

#343076 blackmarket Előzmény: #343073

ok koszi,

mar leesett, svajc sajat gazd es ker. nyirna ki....(es nem masik orszaget)

erre gondolt arizona, sztem

szerk: reggel van

#343073 Kissherceg Előzmény: #343071

svájci államhatáron belül 30kmes sávban hetente,30-70es sávban kéthetente, 100kmesnél meg havonta járnak környező országokba vásárolni. Német határmenti települések nagyon jól megélnek ebből, hiszen svájci csoki ott olcsóbb, mint a migrosban vagy coopban... :) Mindenki jár kortól független, így is iszonyatos kiesés az államnak.

#343071 blackmarket Előzmény: #343034

huh kicsit magas nekem nem ertem pontosan

hogy fugg ossze hogy "Svajc kinyirná a kereskedelmét,mezőgazdaságát igy is mindenért átjárnak a szomszédos országokba vásárolni mert sokkal olcsobb"

hol olcsobb melyik orszagban? én már regen voltam svajcba kb 10 eve, nem emlexem semmire

#343034 Arizona Előzmény: #342856

Melyik bank ad szivesen CHF hitelt ha tudja hogy hosszú távon vesztene. Svajc kinyirná a kereskedelmét,mezőgazdaságát igy is mindenért átjárnak a szomszédos országokba vásárolni mert sokkal olcsobb. Voltam kint töbször tudom nem duma amit irok.

#342879 ikszf Előzmény: #342812

aszem Merrill Lynch:

"A svájci frank szintén e heti esése az euróval szemben a befektetési bank szakértőinek várakozásai szerint rövid távon még kitarthat és ha a kurzus a pénteki 1,29 feletti szintekről 1,31 fölé emelkedne, akkor javasolják újra a frankvételi/euró eladási pozíciók nyitását. "

Jópofák. A te chartod szerint azzal újra visszamászna a csatiba, az enyém szerint meg fals letörés lenne a 161,8-as fibóról. Vagyis CHF gyengülés jönne. Ezek meg pont akkor akarják megvetetni a chf-et, amikor már számukra is világosodik az (átmeneti) chf gyengülés.

#342856 blackmarket Előzmény: #342818

ugy azert eleg nehezkes erdekeltnek lenni CHF gyengulesben, hogy fel europa veszi a frankot mint az orult (torleszteskent) a masik oldalon meg senki nincs aki adna, mivel mar szinte mindenhol bevan tiltva a chf hitel. (sok helyen mar semilyen deviza nincs, csak helyi penzben van hitel)

nem ertem ha mindenki ennyire hisz a chf gyengulesben, akor miert tiltjak a hitelt vele, hisz ha nem fog erosodni akkor mar csak kevesebb lehet v nem valtozna a most felvett hitel

#342828 Roller Előzmény: #342804

Én már egy ideje heti és havi chartokat is nézek. Ezek alapján első komolyabb megálló 1,30 utána 1,34. vagyis szerintem megvolt a trendforduló. Most rövidebb távon vált túlvetté,ezért illene egy korrekció vagy visszateszt h4 200ema-ra. Én azt mondom,hogy érdemes minden komolyabb esést megvenni.

#342818 Arizona Előzmény: #342804

Jól irtad mindenki a frank gyengitésében érdekelt EUROPÁBAN, szvsz az eurozona nem fog szétesni csak az ami elemzők erőltetik . Elterelő duma .

#342816 Mancs Előzmény: #342814

Ja. Eurusd-ben pár napja még adva volt a lefele irány. Erre mi történt? Kinyírták a shortosokat.

#342814 rbbj11 Előzmény: #341647

az oanda könyvek is inkább kontraindiknek jók, mert ha vmelyik irányba egy trader közeg polarizál, ugyebár a piac ellenirányba fog mozogni, vagyis amerre a többségnek fáj.

#342812 Mancs Előzmény: #342808

Mindegy, hogy nemegyszer kiesett már belőle, mindig visszahúzták beléje, s ma is a legutólsó lok. aljból szintén e csatorna vonaláig húzták vissza - úgyhogy használható. Az árfolyam nem tud elszakadni tőle, tehát életben van. Amennyiben ebből végleg kiesne, az valszeg a csökkenő trendnek egy brutál, valószínűleg utolsó hullámát indítaná el.

Ezzel a párral az a baj, hogy az árfolyam még soha nem járt ilyen mélységben, ismeretlen szinteken jár, így nincs viszonyítási alap. Csak a svájciak egyre feszültebb aggódó tekintete.

#342808 ikszf Előzmény: #342807

Jó az a csati egyáltalán valamire? Miután kijelölte a vélt alsó csativonalat, már nem is érintette a felsőt, és ki is esett belőle már egyszer. Elég mesterkélt.

Dobok én is egy képet (elég minimalista ez is :) )

http://kepfeltoltes.hu/110114/Snap1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Látszik, hogy a szeptemberi paránál is a 161,8-as fibo fogta meg, és az is látszik, hogy most decemberben nem a szeptemberi mélypont volt a támasz, hanem már jóval feljebb az 1,28775, amit sztem most tesztel vissza éppen.

Csak azt nem tudom, hogy nem a lilával jelölt pontokra kéne e mérni a fibókat, mert akkor még a 161,8-at sem értük el, nemhogy áttörte volna.

8 éves chartnál havi bontás kell már nézni?

eurchf

#342804 ikszf

Tavaly átment a hetes 161,8-as fibon, most ezen a héten visszateszteli 1,286-nál (hacsak estig nem történik még őrület). Kíváncsi leszek, hogy lesz képes tovább erősödni, mikor mindenki a frank gyengítésében érdekelt.

Vagy 8 éves távlatban már havi chartot kéne nézni? :)

(azon talán még beleférne egy fals letörés)