Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

USA és a Hold

#343038 GáborGábor

http://www.sg.hu/cikkek/79451/amerika_szerint_hiba_lenne_visszaterni_a_holdra

Érdekes ...

Tudván, hogy embert nem tudnak visszahozni a Marsról, mégis célként jelölik meg. Nem építenek bázist a holdon, ami rejtett víz tartalékokkal rendelkezik, de célba veszik a Marsot, ami ellenségesebb körülményekkel fogadna. A technika mai állása szerint, biztonságosabb a Holdra vezető út (ami nem is egyirányu) és megoldást kínál sok olyan problémára amik felvetése több miont 40 éve foglalkoztatja az emberiséget ...

Akik hívők - UFO hívők - azoknak is érdemes elgondolkodniuk azon, hogy miért lenne jobb a biztosat és a bizonytalant felcserélni holmi ostoba "hányadiként érükn oda" és tekintély csorbulást fontolgatva ...

Kétezer tonna melaminos tejet találtak Kínában

#342785 Netmaster

http://www.origo.hu/nagyvilag/20110113-ujabb-letartoztatasok-kinaban-melaminos-tej-miatt.html

"Közel száz embert vettek őrizetbe Kínában, miután az élelmiszerbiztonsági kormányhatóság az elmúlt fél évben több mint kétezer tonna melaminnal mérgezett tejet talált több üzemben."

Azért van baromság is a hírben: "A hatóság közlése szerint az elmúlt fél évben több mint 2100 tonna melaminnal mérgezett tejet találtak különböző üzemekben annak ellenére, hogy a 2008-as tragédia után betiltották ennek az anyagnak a használatát a tejiparban."

Mivel műanyagok készítéséhez használják, kétlem, hogy valaha engedélyezve lett volna a tejiparban történő használata.

Durván bánik Magyarország Európával?

#341875 zeeh_

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=470674&place=

"Az európaiakat azonban különösen a médiaszabadság korlátozása és a válságadóknak nevezett, visszamenőleg bevezetett különadók bosszantják."

Még kész se volt a médiatörvény angol fordítása, de már teljes mértékben képben voltak, hogy mi áll benne, miközben nagy részük magyarul sem tud, de ezek szerint a nyugati bérlapok tudósítói sem.

Válságadók. Naná, hogy nem tetszik nekik, mert ragadós a példa, sérti a nyugati multik érdekeit, ha egyre több ország vezeti be a bankadót pl., amit Simor elvtárs a növekvő alapkamattal gyakorlatilag lenulláz.

Re: ...........

#341569 Fornit Előzmény: #341565

Ez is valami melegjogi sz-rság miatt lehet. Gondolom megalázó és diszkriminatív volt aszámukra hogy egy gyereknek biológiai apja és anyja is van, és ezek értelemszerűen különböző neműek.

Re: Kína

#340807 Netmaster Előzmény: #340435

- Igen? És melyikre lehet ilyen gyorsan világszinten átállni?

- Az internet világában vagyunk, amikor pont egyre kevésbé számítanak a felső körök, sokkal inkább az, hogy mi mit tudunk mondani egymásnak.

- Már csak azt nem tudom, mit értesz továbblépés alatt. Látok egy javuló világhatalmi és -gazdasági potenciállal rendelkező államot, de attól még nem tekintem úgy, hogy előre lépett volna. Hacsak a "nem elsősorban a személy érdekeinek" védésében. :)

- Az én álláspontom az, hogy nagyon nem lehet tudni, az emberek mekkora részének jólétére is lehet számítani, mert jelenleg sehol nem vagyunk, ez nem cél, ezzel nem foglalkoznak. Gazdaság, növekedés, hatalom, ez a módi. Te is korábban azzal példálóztál, hogy az növekvő népességnek munka kell, én viszont még senkit nem láttam munkával jóllakni, annak meg semmi értelme nincsen, ha a növekvő gazdaság kiszolgálásán dolgoznak ezek az emberek (egyik oldalon a szemét legyártásával, másik oldalon a feldolgozásával, középütt meg a fogyasztásával, hiszen ez a legfontosabb).

- Ó, én pont arra gondoltam, hogy egyáltalán nem vagy globalizációellenes. :)

#340435 GáborGábor Előzmény: #340428

- A jelenlegi technológiák birtokában biztos vagyok benne, hogy nagyaon rövid idő alatt át lehet állni az új energiahordozók kiaknázására. Írtam is, kinek milyen érdeke fűződik hozzá ...

- Azt, hogy ki mit csinál, azt a "felső körök" példája mozgatja és nem fodítva.

- Valóban, fejleszteni szeretnék. De a hulladékfeldolgozást is lehet modern és energiahatékony módon végrehajtani.

- Ha kínát és a történelmét jobban ismernéd, akkor tudhatnád, hogy ott olyan (központosított) rendszer alakult ki - már évszázadokkal ezelőtt - ami nem elsősorban a személy érdekeit védi. (Erre jó példa az ókori Róma is Európában.) Ezzel tudott felemelkedni és - a fejlődésképtelen vezetés miatt - emiatt is bukott el, hogy ismét ebben az irányban kezdjen tovább lépni és egy fejlődésre képes vezetői réteget kialakítva tovább léphessen.

Hogy a legalsó szintre kik süllyednek, hiszen mindenki jólétére nem lehet számítani, abba talán nekünk is bele kellene szólni. Természetesen nem Kínát, hanem az EU-t, ezen belűl, kishazánkat illetően.

Ezért vagyok - szavaid szerint - globalizáció ellenes.

Mindezért iszonyatos árat fizet. Minde humán, mind nyersanyag és energia felhasználás terén.

#340428 Netmaster Előzmény: #340019

Na, az a komoly, határozott döntés nagyon nem ártana, mert már évtizedek óta maszatolnak széndioxidkibocsátásról és egyebekről, eredmény nélkül. Még azt sem bírják végrehajtani, amit szeretnének... Amúgy azt szerintem te sem gondolod komolyan, hogy hamar át lehetne állni más energiahordozóra. Ha lenne is ilyen kéznél, alkalmazható állapotban, megépíteni hozzá az infrastruktúrát világszerte évtizedes feladat.

Köszönöm, én is tudom mit művel a gazdasági elit, az csak az egyik része a gondnak, a másik az, hogy mi átlagemberek is ezt a játékot játsszuk kicsiben. Miért csinálnák pont ők máshogy?

Én elhiszem, hogy te a fejlesztés oldalán szeretnél munkálkodni, te meg elhiheted, hogy senkinek nem hulladékfeldolgozás az álma.

Kína emlegetését nem értem, hiszen a globális gazdaság egyik elsőszámú beszállítója, eközben saját természeti- és ásványkincseinek, nem utolsósorban pedig emberi tőkéjének kizsákmányolója. Mit valósít meg globalizációmentesen? Igaz, cserébe lehetnek gazdasági nagyhatalmak, juhé.

#340019 GáborGábor Előzmény: #339437

Nos, a globalizációt illetően valóban nem értünk egyet.

De a jelenlegi kép ezt mutatja.

Ez a "mi gazdaságos jelenleg és vajon mi lesz az a (közel)jövőben?" csak ködösítés, homályba burkolása a technika valódi szintjének. Egy komoly, határozott döntés kell csak és a termelés hamar átáll egy olyan technológiára, ami más energiahordozóra épít. Régen túlléptünk teóriákon. Tesla meg forog a sírjában ...

A jelenlegi gazdasági elitnek az érdeke a nyersanyagok felélése, pontosabban elhasználtatása általunk és felhalmozása saját részre, a később fellépő hiányt kihasználva további, magasabb profitot termelve. Mindeközben, az korszerübb technológiák felvásárlása, fejlesztése, esetleg kutatása, ezzel biztosítva a gazdasági helyzetük átmentését és a fejlődés további biztosítását.

A másik oldalon azok az emberek helyezkednek el, akik elbontják, illetvel újból hasznosíthatóvá teszik a legyártott és elhasznált gyenge minőségű dolgainkat.

Én abba a társadalomban szeretnék élni, ahol a fejlesztés zajlik.

Ezt globalizáció mentesen is el lehet érni. Sőt!

Kína jó példa erre. Ott, egy országon belül meg tudják valósítani mindezt.

Az Usa lassan lemarad.

Mi az EU -val csak vacakolunk. Nincs egység.

Hülyék vagyunk?

Nem, csak ...

:)