Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: CHF-hitelek átváltása EUR-ra ...

#341520 banyaiz Előzmény: #341505

Az volt a fordulópont akkor kezdtek el nőni devizahitel állományok.

Dr. ursi: akkoriban történtek ilyen dolgok is:

http://gondola.hu/cikkek/30824-Jarai_a_jegybanki_kamatemelesrol.html

érdemes ezt elolvasni, és a mostani Járai nyilatkozatokat, a 25 bázispontos emelésekre mintha hamar felejtett volna, azért ehhez kell arc mint felügyelőbizottsági tag, és főleg ilyen múltat figyelembe véve. Később a legnagyobb hibájának nevezte ezt a kamatemelést. Ez is turbózta a devizahitel felvételt rendesen

#341514 kerikoma Előzmény: #341510

Adó visszatérítés a törlesztő részletből max 240 K.... tényleg lakást vevő ügyfélnek eléggé jó volt az az időszak...

#341510 Dr. ursi Előzmény: #341502

igen.

volt a családban ilyen is, támogatott forint, azzal nem volt semmi gond.

szuper volt.

ahogy a 3 ill 5 éves futamidejű euróhitel az első orbánkormány ideje alatt

kicsit nyereséges volt :o) mármint ritka módon ügyfélnek.

#341509 Amatoregy Előzmény: #341505

igen. Volt a szuper támogatott (meg közalkalmazotti, ahol nem volt jövedelem korlát....) meg a piaci meg a deviza.

Ott még jellemzően 4-6 %-os deviza kamatokkal...

#341505 kerikoma Előzmény: #341502

Jól emlékszel, ott kezdtek el variálni a támogatott lakáshitelekkel....

#341504 Amatoregy Előzmény: #341496

vagy az lenne segítség, hogy mondjuk 20-40 pippes marge mellett oda vissza lehetne váltogatni, mondjuk havonta kétszer. Rögzítenék, hogy egyik devizanemben mi a bázis kamat+marge + mennyi a kamatperiódus (célszerűen 3 havi vagy esetleg havi) meg a másikban mennyi.

Oszt jónapot....

Nem tudom mi a VAP. Vip-et ismerem :)

#341502 banyaiz Előzmény: #341481

Nemes feladat, ráolvasás kevés lesz a megoldásához. :)

Valahol ott szabadult ez el amikor az államilag támogatott Ft lakáshiteleknél a támogatás mértékét elkezdték lecsökkenteni, és nagyon nagy különbség lett a Ft és a deviza hitelek havi törlesztője között. Ha jól emlékszem ez Megyó alatt indult, Járai jegybankelnöksége mellett. Aztán pár év alatt ez lett belőle.

Zeeh, Amatoregy: ez is igaz, ha nincs megfelelő jövedelem akkor lehet akármiben a hitel.

#341496 Dr. ursi Előzmény: #341489

a hiteleseken csak egy drasztikus kamatcsökkentés segítene és/vagy árfolyam kompenzáció vagy átváltani forintra ! nem euróra (mert azzal ugyi még nem tudni mi lesz :o) nemhogy mikor lépünk be) és persze nulla költség melletti átváltás, mert jelenleg egy szerzmód 100e minimum !

ezt végképp nem értem mire fel ??? pl ha csak egy törlesztőnapot akarok 3 nappal odébb tenni :o) az 100e-be kerül.

de a segítség az az ha azon az árfolyamon váltják át, mint ahol ők váltottak amikor felvettem :o))) és nyeljék be, mert amit már kamat címén leszedtek rólam, az már a felvett összeg 45%-át teszi ki ....................

szóval unom már ezt a hogyan segítsük meg a bankokat promóciót.

#341494 kerikoma Előzmény: #341479

Az is volt még a baj, hogy kitalálták az ügyfelek, hogy havi 50K-t simán tudnak fizetni és ahhoz mérten vették fel a kölcsönt, ha kellett, ha nem. Csak hát mint tudjuk ez nagy hiba volt és a bankokat is hibásak voltak, hogy engedték a maximumot felvenni. Azóta az 50K-s havi törlesztésből kitudja már mennyi lett:((

#341492 Amatoregy Előzmény: #341489

zóval a megoldás eccerű, csak kell hozzá VAP.

Az micsoda?

Én támogatott hitelemet (no nem a nagyon akciósat, ami 2,xx % volt) váltottam át 179-nél CHF-re.

Akkoriban 108 lett volna FT-ban a törlesztő részlet. CHF-ben lett 55. Most 82-t fizetek....

#341489 Dr. ursi Előzmény: #341479

anno 160-as franknál vettem fel.

ezért 142-es árfolyamon váltotta a bank át a hitelt frankra ... lásd. itt a közép árfolyam hol a középárfolyam problémáját.

anno 3 lehetőségem volt, mint mindenkinek: forint, euró, frank

ezek 20 évre kb. 10 millióra 135e, 84e, 72e havi törlesztést jelöltek ki.

euróban akartam felvenni, mert a franknál voltak kétségeim h már túl sokan vannak benne, értsd. boldog-boldogtalan.

de a frankra kaptam egy kedvezményes évet is, első év havi 60e törlesztővel és így ezt választottam bízva abban h ... sok mindenben :o)

de még így is h most 108e-t vontak le ez a legjobb még mindig, ugyanis ezen időszakban 2007. nyarától mind a forint mind az euró mind a frank meglévő hitelek kamatait emelték a bankok és ég a frankban emelték a legkisebbet.

szóval a megoldás eccerű, csak kell hozzá VAP.

#341479 Amatoregy Előzmény: #341476

én most fizetek annyit chfben, mintha Ft hitelem lenne. A thm 7 % a ft hitel meg 9 % feletti.

Ha nem lesz havi jövedelme akkor mindegy, hogy mi a devizanem...

#341476 zeeh_ Előzmény: #341472

Amennyire láttam az ismerőseim körében inkább a 15-20 éves futamidő volt a divat. Most meg be vannak tojva jogosan, hogy mi lesz, ha nem tudják fizetni, mert valamelyiküknek nem lesz rendszeres havi jövedelme.

#341474 banyaiz Előzmény: #341472

Igaz. Azokra le kell sújtania a forradalomnak. Mondjuk ebből úgysem valósul meg semmi amit írtam így mindegy. :)