Kicsit olyan volt mintha 1-2 hete magyarázták volna el neki is mi az , aztán most nagyon örülne neki , hogy ezt is tudja. :)
Kicsit olyan volt mintha 1-2 hete magyarázták volna el neki is mi az , aztán most nagyon örülne neki , hogy ezt is tudja. :)
Jól szórakoztam ezen, főleg mikor elmagyarázza mi az a reálhozam nagy komolyan mintha vmi nagyon bonyolult témát fejtene ki. :)
http://atv.hu/video/video-20101126_selmeczi_gabriella
A két nyilatkozatot érdemes egymás mellett vizsgálni, mondjuk úgy stílus, és szakmaiság szempontjából.
http://atv.hu/cikk/video-20110104_baba_julianna
elég kétségbeesett volt, Alkotmánybíróságban bíznak, sok idő már nincs.
Igen hozam lehet pár % persze attól függ mennyi idő alatt veszed ki a pénzt. Az értelmes elköltésben igazad van, viszont ha csak nagyon apránként veszed ki úgy néztem kb egy bankbetét hozamát azért hozzák, adókedvezmény hozamán felül, gondolom állampapírba, pénzpiaci alapokba fektetnek. Plusz a kivételhez nem pénzköltés hanem számla kell. Ami mögött természetesen van pénzköltés is, de kié az a nem mindegy. Rokonságban vannak rendszeres gyógyszerfogyasztók akkor vagy őket is be kell jelenteni pénztár felé, vagy kérnek nevedre számlát.
Régebben mindenféle sporteszközt, horgászengedélyt meg welness témákat is el lehetett számolni , most nem tudom, már csak gyógyszerben utazom. :)
Minimálisan pontosítanom kell magam:
473,600,- Ft-ot tudsz elkölteni és 14,72% a "hozamod".
Én csak a TEMPO alapszabályát ismerem, eszerint ha 2011-ben betolsz 500.000,- Ft-ot, abból 471,200 Ft-ot tudsz elkölteni (a többi működési, likviditási alapba megy). A visszaigényelt 100,000 Ft alapján, ha jól számoltam 14,24%-os éves hozamod (*) lesz. De ehhez el kell költeni a 470e-t értelmesen, különben mi értelme az egésznek.
(*) nem számoltam a befizetések után járó esetleges pénztári hozammal, a pénztár ugye befekteti a pénzed.
ja... talán kihagynak a szórásból, ha látják elkötelezettségem... :)))
bár a festményen is meg kellett volna csinálni
aki nem lép át azt ezzel az avatarral büntetem :)))
Többet kell befizetni a 100 k adókedvezményhez. De azt legalább következő évben ki is veszem, bár egyre szigorítják azt is lassan már semmire nem lehet elszámolni.
Az nekem is van, de a 20% sajna ott is játszik. :-/
"Az egészségpénztár tagja az általa 2011-ben egyénileg befizetett tagdíj, eseti befizetés után 20%-os adójóváírást érvényesíthet (ha erre befizetett, vagy munkáltatója által levont SZJA adóelőlege, adója az adójóváírás és a családi kedvezmény figyelembe vételével lehetőséget biztosít). Az önkéntes egészségpénztári adókedvezmények összege adóévenként legfeljebb 100.000 Ft, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén 120.000 Ft lehet."
Megvan, öngondoskodást növelik keményen. :) Egészségpénztárban utazom adókedvezmény szempontjából inkább, ott gyorsabban forog a pénz, plusz tartok tőle forradalom mikor sújt le az önkéntesekre is.
Ez is megvan ugye? :-/
"Az egyéni befizetések után az eddigi 30% helyett 2011-től 20% adójóváírás igényelhető, jövedelem korlát nélkül, melynek maximális összege azonban továbbra is 100 ezer forint (annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, 130 ezer forint). "
Nem lehet hosszú távon gondolkodni semmiben....
Arra esetleg jó lehet, hogy sokan elveszítik a papírjaikat aztán nem tudják igazolni a végén.
Viszont legalább a hozamot 10 év után még ki lehetett kapni adómentesen.
Ettől tartok egy kicsit nehogy a forradalom elérje ezt az önkéntes ágat, és majd 7x éves korban lehessen kivenni azt is, mert összeolvad a magánnal.
Viszont ha a magánnal összeolvad és marad a jelenlegi szabályozás az vonzó a számomra. persze ez majd csak a távoli jövőben fog kiderülni.
De ki az a hülye, aki ezt megint megkajálja?
Aki sajnálja odadobni nekik az mnyp-t, mert az örökölhető, és egyéni számla, azok eleve nem hülyék, tudják mi mit jelent. Erre idebasszák, hogy nédda' ez is örökölhető lesz ám, meg itt is lesz egyéni számla.
De engem nem a neve miatt izgat az egyéni számla. Tőlem a kutyáját is elnevezheti egyéni számlának. Attól még azt a funkcióját nem fogja betölteni.
Eszembe jutott mire lesz jó ez a szolgálati idő nyilvántartás, 7x éves korban mikor már talán nyugdíjba lehet menni 3x év múlva aki megéri azoknak egy része annyira leépül agyilag, hogy már nem lesz képes összeadni mennyit dolgozott, de ránéz erre a csodarendszerre és máris megkapja a választ, hogy már csak pár évet kell kihúznia. :) Áhh az ilyen szövegek kifárasztanak.