Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: Maradok !

#338400 Csokigyáros Előzmény: #338397

nekem átjött, de arra van ott a 24%....

azt továbbra is fizeti/fizetik utána a nyugdíjasok számára...

#338398 Csokigyáros Előzmény: #338393

figyi... sajna az apeh vizsgálat az alap, ezen meg sem lepődnék... azt gondolom minden rendben, de ha akarnak biztos találnak valamit... sokat meséltek már nekem ezekről a vizsgálatokról... meg aztán ott vannak a cégeim... ott is minden adót, járulékot megfizetek... de olyan apróságok miatt olyanokat kaszálnak, hogy az... szóval nem a fekete kocsitól félek...

persze ezt is nehéz leírnom a XXI. században, demokráciában... nem hittem volna...

#338397 lackok Előzmény: #338381

Nem személyes indíttatású volt az "anyuddal" szó hanem a mindenkori aktuális nyugdíjas réteget helyettesítette. Sajnálom, hogy nem ment át.

#338396 zeeh_ Előzmény: #338392

Nem kell. :)

A Ratkó gyerekek nemsokára elindulnak tömegesen nyugdíjba, nézzük a dolog pozitív oldalát, a helyükre bekerülhet a napjainkban sok munkanélküli közül néhány.

Abban a 2013-ban azért nem lennék biztos, hogy megváltozik 1 évvel a választások előtt.

Re: Sikeres nyugdíjreform Horvátországban, nő a magánpénztárak hozama

#338395 zeeh_ Előzmény: #338394

Az az érdekes, hogy a horvátoknál tudtak a pénztárak működni alacsonyabb költséggel és mégis sokkal hatékonyabbnak tűnik (az elért hozamok tekintetében is).

Még a végén kiderül, hogy nemcsak az autópálya épül odaát reklámáron.

Re: Sikeres nyugdíjreform Horvátországban, nő a magánpénztárak hozama

#338394 Netmaster Előzmény: #338391

Miért, van logikus kapcsolat a kettő közt? :)

#338393 Papus_stock Előzmény: #338389

Én se örülök, hogy 47 évet kell dolgoznom de nem nagyon kérdeztek meg :)

Azt megértem, hogy a megzsarolt állami alkalmazottak félnek - állítólag aki bevisz maradok papírt az már mehet is a munkaügyre a kilépő papírjáért - de, hogy te is azt nem értem.

Ide jutottunk ? Megjelenik majd a fekete autó a ház előtt ?

P.

#338392 Papus_stock Előzmény: #338388

Most azt akarod, hogy korfákkal untassalak ? :)

2013-tól jelentősen megváltoznak a nyugdíj számítási szabályok és ráadásul a mostani létszám több mint duplája fog elmenni évenként nyugdíjba. Nem lesz rájuk pénz még akkor se ha a járulékot 50%-al felemelik.

Aki visszamegy az államiba az "így járt" :( Ezért tartom ezt a jelenlegi döntést és kommunikációt elég gusztustalannak. Meg egyébként sem hagyom zsarolni magam.

P.

#338389 Csokigyáros Előzmény: #338386

én még nem döntöttem... de tényleg leginkább a félelem terel az átlépés irányába...

nekem szolgálati időm 18 év és ha jól tudom legalább 22 évem van még hátra... 67-es vagyok.

szóval félidőben vagyok, de nem szeretnék még ennyit ledolgozni, mint ami mögöttem van...

a számlámon cca. 5 misi van.. még kivárok...

#338388 zeeh_ Előzmény: #338384

Majd kiderül, de ha egy híradóban erről nyilatkozik egy papagáj, akkor csak nem kamu lesz belőle. Legalábbis remélem.

Most megnéztem online a számlaegyenleget. Októberben már nem utaltak lóvét az MNYP-be. Nem november az első hónap, amikor nem oda kellett utalni???

Ha 12 éved van a 65 éves korhatárig, akkor a te helyzetet döntés szempontból egyszerűbb. Látod, hogy mennyi van a számládon és könnyebben tudsz kalkulálni, de innen 3x év távlatból elég esélyes, hogy észszerűbb lenne az államiba menni.

Allianz növekedési portofolio idén eddig +10% körül van, erre az évre biztosan van reálhozam. A többi évet még nem néztem meg.

De ha az AB elkaszálja, akkor mi lesz azokkal, akik visszamentek az államiba kényszerből, mert olyan döntési helyzetbe hozták őket, amiben nem lehet jól dönteni? Pláne úgy, hogy sokan 2-3 évtizedre vannak még a nyugdíjkorhatártól. Kaszálás esetén vissza az egész vagy mi történhet?

Re: jogi oldalról?

#338387 Papus_stock Előzmény: #338377

Állítólag nyílt titok, hogy ezt az AB elkaszálja. Természetesen azonban csak január 31.-e után. Már így is nagyon rossz az ország megítélése (média trv, stb.) az EU elnökség alatt ezt nem engedhetik meg, így is nagyon sok "arcot vesztettek".

P.

#338386 Papus_stock Előzmény: #338370

>>Örömmel látom vannak már maradás mellett nyilatkozók. Azt mégkérdezném tőletek ha >>publikus, hogy nektek a 20 év szolgálati viszonyotok megvan már, és mennyi idő van még >>nyugdíjig kb?

A nyugdíjig 12 évem van (57-es vagyok 65 évesen mehetek) és van 35 szolgálati évem.

P.

Re: jogi oldalról?

#338382 zeeh_ Előzmény: #338377

Elvileg erre találnák ki azt, hogy átkeresztelik nyugdíjadóra, így onnantól kezdve már nem járulék.

Ez a legnagyobb baj, hogy 20 éve ez megy. Az aktív korosztály (főleg a fiatalabb generációk) jövője kiszámíthatatlan, mert az összes rohadt kormány össze-vissza variál a szabályozással. Plusz még bejön az is, hogy ha kormányváltás van és az előd hozott valami intézkedést, azt eltörlik, mert "amit az előd hozott, az csak rossz lehet".

Részben ezért nem halad előre ez az ország, mert a kiszámíthatatlanság ural mindent és a kormányok ahogy jönnek-mennek, meghozzák az egymásnak teljesen ellentmondó intézkedéseiket a rövidtávú népszerűség növelésük/céljaik érdekében, a jövő meg részükről le van sz@rva.

#338381 Papus_stock Előzmény: #338365

Bár nem értem, hogy jössz ahhoz, hogy feltegyél egy ilyen kérdést de nem akarok feszültséget gerjeszteni. Anyum 79 éves és 100 meg egy kis apró a nyugdíja. Elvan és ha kell támogatom. Az én önző mocsok szempontom ebben a kérdésben főleg a 3 gyerekem.

P.

#338380 zeeh_ Előzmény: #338370

"8% kötelezőn felüli kiegészítésről , és reál hozamról nyilatkoznod kell, hogy felvennéd, vagy önkéntes pénztárba utalnád, legalábbis a mai napon még ez a verzió az aktuális. :)"

Én is így tudom. Ma összeszámolom a régi bérpapírok alapján, hogy mennyi a kiegészítés és a MNYP-i kivonatokról, hogy saccra mennyi lehet a (reál)hozam. Nyugdíjat úgy se nagyon fogok látni, akkor legalább ez legyen meg, amennyiben az államiba vezetne az út.

Én is agyalok, hogy mi legyen. Nekem is szintén 3x év még a nyugdíjkorhatárig, ami addigra szvsz lesz 70 év is, mire odaérünk, már ha lesz még akkor olyan, hogy nyugdíj. Orbánék szimpatikusabbá tehetnék a menyasszonyt, ha mondjuk az MNYP-hez hasonlóan gyerek is örökölhetné a számlán vezetett zsetont. Két sz*r verzió közül kell most választanunk, egyik sem tetszik. :(

MNYP-ben maradás főleg a magasabb fizuval rendelkezőnek érheti meg és akik már közel vannak a nyugdíjkorhatárhoz. De itt van az, hogy ok, hogy ma magasabb a fizu, de mi a garancia arra, hogy x év múlva is így lesz? Lehet, hogy jön valami olyan helyzet, ami miatt mégis csak az állami tűnik jobbnak. Nagyon át kell ezt gondolni és mérlegelni mindkettő előnyeit, hátrányait. Főleg azoknak, akiknek még több, mint 30 év kell ahhoz, hogy nyugdíjba mehessenek. 30 év sok idő, az alatt bármi megtörténhet.

#338379 Csokigyáros Előzmény: #338378

http://nol.hu/archivum/archiv-482413

ez 2008-ban íródott, azóta csak romlott a helyzet...

szerintem az a baj, hogy a nincset nem lehet osztani... ezért állami nyugdíj is vagy nagyon kevés jár majd (létminimum alatt), vagy nagyon kevés embernek (75 év felettiek)... én ezért nem számítok nyugdíjra...