Re: Maradok !
banyaiz Előzmény: #3383668% kötelezőn felüli kiegészítésről , és reál hozamról nyilatkoznod kell, hogy felvennéd, vagy önkéntes pénztárba utalnád, legalábbis a mai napon még ez a verzió az aktuális. :)
Örömmel látom vannak már maradás mellett nyilatkozók. Azt mégkérdezném tőletek ha publikus, hogy nektek a 20 év szolgálati viszonyotok megvan már, és mennyi idő van még nyugdíjig kb?
Hajlok nagyon én is a nyilatkozattételre, de várok még, hátha az alkotmánybíróság beint egyet a forradalomnak.
Nekem még 3x év lenne nyugdíjkorhatárig, főleg, hogy biztosan emelkedni is fog. 10 év csak a szolgálati viszonyom most, vagyis jelenlegi rendszerben ha maradok Mnyp akkor állami nyugdíjat nem látok. Kb 4 millám van mnyp számlán, ezt csak úgy puszira adjam oda M elvtársnak, egy biankó állami nyugdíj igérvényre lehet soha napján, hát ez a verzió sem tetszik. Ha azt mondanák felvehetem ezt a pénzt most adómentesen, és ez volt a nyugdíjam megkaptam 30 évre előre, és ezentúl valami csökkentett nyugdíjadót legombolnak rólam, de nem a 24+10-et akkor rábólintanék, de a jelenlegiek közül egyik verzió sem tetszik igazán.
Gondoltam arra is, hogy az Mnyp-ben annyire kevesen maradnak, hogy akik mégis azoknak a pénze előbb utóbb átkerül egy önkéntes nyugdíjpénztári számlára, na az már tetszetős lehetne, persze ha a forradalom azokat nem éri el addig, persze ez csak fikció.