Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#336199 Fornit Előzmény: #336168

Itt a könyve, vki ma adott el. (nyilasi2015)

Cég Aj. Vétel

2010.12.15. 12:21:04

1 1 1 db 86 260 Ft

1 1 1 db 85 555 Ft

1 1 1 db 85 000 Ft

1 1 1 db 84 000 Ft

1 1 1 db 82 630 Ft

Eladás Cég Aj.

2010.12.15. 12:01:19

95 000 Ft 12 db 1 1

99 000 Ft 10 db 1 1

110 000 Ft 3 db 1 1

123 000 Ft 1 db 1 1

133 000 Ft 2 db 1 1

Utolsó kötés: 90 000 Ft, 3 db (2010.12.15. 12:01:19

Úgy néz ki többen szeretnének 0- -5% körül kiszállni.

#336197 BudFox Előzmény: #336168

már annyi ?

ez elég gáz..ahhoz képest hogy indulás előtt nem győzött dicsekedni a több éves 4 -szerezési hozammal.

"Nem kell túlkomplikálni…

#334996 lackok

"Nem kell túlkomplikálni: az eszközérték változásából nyílvánvalóan látszik, hogy nagy súlyú diverzifikált equity shortban van az alap, a tőzsdék meg 2-3 éves csúcson, ezért van az alap minimumon. Ennyi. "

Vagyis egy rendes korrekciónál éppen nullára jöhet ki a hozam....:)

Amúgy honnan tudja, hogy a 2-3 éves csúcs a maximum időtáv ATH-ja is azt nem tudom.

#334941 banyaiz Előzmény: #334918

"Alapvetően egy profit az különböztet meg egy lelkes amatőrtől szerintem, hogy a profi a piacot vizsgálja és úgy alakítja ki a stratégiáját, hogy a piac mozgásaiból tudjon a legtöbbet profitálni, míg az amatőrnek van egy meglátása a piacról és aszerint kereskedik."

Ebben van igazság, csak akármennyire profin vizsgálja valaki a piacot, tévedhet. Szerintem az különbözteti meg leginkább a profit az amatőrtől, hogy mennyit veszít a tévedésein. Ha téved 10x , és arra rámegy mondjuk a tőke 20%-a, eltalálja 2x viszont azon dupláz akkor nem rossz.

Eltalálja 100x dupláz, aztán egyszer nem és mindent elveszít stb.

Nehéz ügy ez, de én most leginkább arra lennék Nyilasival kapcsolatban kíváncsi miért várja a nagy esést, erről szívesen olvasnék, de nem ilyen Roubini szerű világvége víziókat. :)

#334937 Amatoregy Előzmény: #334936

"A reklamációk elkerülése végett, azért (is) ritkulnak az írásaim, mert egyes érdekcsoportok állandóan basztatnak, ha bármi olyat írok a saját internetes naplómba, ami az ő érdekeiket szerintük esetlegesen sértheti. "

Váltsunk.

El tudjátok képzelni, hogy egy politikus (tetszőleges oldalról választható) a saját véleményét elmondja ami:

- történetesen igaz

- nem igaz, de pánikot kelthet

- igaz, de ellentétes azzal a körnek a véleményével, akinek ő is tagja

- nagy baromság.

A fentiek közül tetszőlegesen választható.

Ha valaki valami nagyobb szervezetnek a tagja (és mondjuk önként lépett be) akkor köteles azt az álláspontot képviselni. Egyébként fel is út, le is út. Ez durván hangzik, de gondoljátok át...

#334934 snail Előzmény: #334931

olvasd el még egyszer!

épp ez az ami zavar(na), Ez nem kommunikálás, hanem egy cinikus komment azok felé, akik próbálják megfejteni, hogy mi is történik a befektetett pénzükkel

további szép napot

( Vagy idézve nyilasit: "Ennyi" )

#334931 zeeh_ Előzmény: #334929

Nocsak, 4 hónap után megszólalt.

Szerinted úgy kellene kommunikálnia neki azok felé, akik rá bízták a pénzüket, ahogy ő teszi? Mert ha igen, akkor elég nagy tévedésben vagy. Szerintem azokat az embereket qrvára nem érdekli Szuri cica és a Halloween fotója 20%-os bukó mellett.

#334930 Koffein Előzmény: #334928

egyszer csak rabszolga sorsra jutunk... római birodalmat is betemette a saját rendszerének a trágyája, az usa birodalmát is ellepi egyszer...

#334928 matgab Előzmény: #334926

mit mit? Hát akkor nyomtat még egy kis pénzt és odaadja az államoknak egy kis kamat fejében!

Aztán az államok kifizetik az adósságaikat és fizetnek egy kis kamatot a FED-nek.

Vissza soha nem tudják majd fizetni, hiszen ha a dollár 100%-át a FED bocsátja ki és fizetnek az első évben 2% kamatot, akkor már csak akkor tudnak 102%-ot visszafizetni, ha a FED nyomtat megint egy kis dodót, de akkor azt is vissza kellene fizetni.

Ráadásul azt a 2%-ot sem tudják kivenni a reálgazdaságból, tehát már azt a kettőt is ismét a FEDtől kell, hogy kérjék, hogy a kamatot vissza tudják fizetni.

A vége az, hogy a FEDnek óriási összegekkel tartozik az összes amerikai állam, aminek fejében a FED megkapja az összes USA reálgazdasági terméket, adók jelzálogok stb. formájában.

Miért ne lenne ez fenntartható akár évszázadokig is, ha ennek fenntartásában maguk a politikusok is érdekeltek?

#334926 Koffein Előzmény: #334925

lassan pukkadni fog a lufi, ha megnézed az usa-t, akkor meglátod, hogy minden állama el van adósodva, lásd california, ami nagyobb hírverést kapott, oszt ha ezek elkezdik bedobni a törülközőt, akkor bernanki bácsi mit csinál?

#334925 zeeh_ Előzmény: #334912

Alapvetően lehet fent fénykép Szuri cicáról vagy akár Kiszel Tündéről is, de szerintem sokan kíváncsiak lennének az írásaira.

Vélhetően ő arra tett fel egy jelentős zsetont, hogy a FED pénznyomda által generált lufi nem sokáig tartható fenn és kidurran. Berni apó eddigi megnyilvánulásai alapján úgy tűnik nekem, hogy nincs az a pénz, amit ne tudnának kinyomtatni. Tehát, ha muszáj, akkor inkább újra beizzítják a gépeket, de önkritikát nem fognak gyakorolni.

#334920 ikszf Előzmény: #334918

Azért erős túlzás őt leamatőrözni. Főleg, hogy nem is tudod a stratégiáját, pedig biztosan van. Jó hogy nem eddig véletlen talált célba.

#334918 matgab Előzmény: #334907

Hát igen, gondolom amikor az alapját megindította nem erre számított, hiszen olyan fényesre sikeredett az előző 2 év meglátásai. A piac pont arra mozdult amerre gondolta.

Alapvetően egy profit az különböztet meg egy lelkes amatőrtől szerintem, hogy a profi a piacot vizsgálja és úgy alakítja ki a stratégiáját, hogy a piac mozgásaiból tudjon a legtöbbet profitálni, míg az amatőrnek van egy meglátása a piacról és aszerint kereskedik.

Szerintem ennek tipikus példája Nyilasi (A jobb amatőrök közül-teszem hozzá).

Alapvetően van egy olyan (sztem helyes) meglátása, hogy a piacok lufiszerűen túlfújtak és messze magasabbra vannak értékelve, mint azt a reális értékük indokolná, valamint még azok a cégek, amik elvileg jók, azok is csak úgy lesznek jók, hogy össze-vissza hazudják a számaikat.

Viszont nem veszi figyelembe, hogy ez a lufifújás gyakorlatilag majdnem a végtelenségig folytatható akár, de legalábbis annál biztosan tovább, amíg azt az ő alapja el tudja viselni.

A másik dolog, ami ezen pénznyomtatás során nincs nála figyelembe véve, hogy a pénzmennyiség önmagában történő növelése elinflálja csak a piacon lévő értékeket.

Minél nagyobb a pénznyomtatás annál nagyobb az "infláció".

Nos egy magas infláció mellett aki nominálisan szétshortolja magát, annak pénzügyi helyzete nem lesz épp rózsás az álmoskönyvek szerint...