Re: nincs cím
matgab Előzmény: #334907Hát igen, gondolom amikor az alapját megindította nem erre számított, hiszen olyan fényesre sikeredett az előző 2 év meglátásai. A piac pont arra mozdult amerre gondolta.
Alapvetően egy profit az különböztet meg egy lelkes amatőrtől szerintem, hogy a profi a piacot vizsgálja és úgy alakítja ki a stratégiáját, hogy a piac mozgásaiból tudjon a legtöbbet profitálni, míg az amatőrnek van egy meglátása a piacról és aszerint kereskedik.
Szerintem ennek tipikus példája Nyilasi (A jobb amatőrök közül-teszem hozzá).
Alapvetően van egy olyan (sztem helyes) meglátása, hogy a piacok lufiszerűen túlfújtak és messze magasabbra vannak értékelve, mint azt a reális értékük indokolná, valamint még azok a cégek, amik elvileg jók, azok is csak úgy lesznek jók, hogy össze-vissza hazudják a számaikat.
Viszont nem veszi figyelembe, hogy ez a lufifújás gyakorlatilag majdnem a végtelenségig folytatható akár, de legalábbis annál biztosan tovább, amíg azt az ő alapja el tudja viselni.
A másik dolog, ami ezen pénznyomtatás során nincs nála figyelembe véve, hogy a pénzmennyiség önmagában történő növelése elinflálja csak a piacon lévő értékeket.
Minél nagyobb a pénznyomtatás annál nagyobb az "infláció".
Nos egy magas infláció mellett aki nominálisan szétshortolja magát, annak pénzügyi helyzete nem lesz épp rózsás az álmoskönyvek szerint...