Járai elvtárs szépen megetette a hiszékeny büfiket.
még jó, hogy nem vettem én sem ciget. de brókernetet sem fogok venni. most már kíváncsi vagyok a sztorira, mert a brókernet csapat is benne van, s az ügynökeikre is kíváncsi vagyok, mert tudok olyat, aki 60milkát jegyzett már le.a brókernet két éve gyűjti a pénzt a nagy kiszállásra..ezek szerint..
ebben a topikban már korábban beírtam, hol lehet megtalálni a teljes tájékoztatást:
http://www.equilor.hu/downloads/CIG_Pannonia_tajekoztato.pdf
a 162-ik oldaltól a 164-ik oldalig felsorolja, hogy kik milyen darabszámot és milyen áron vagy esetleg ingyenesen kaptak részvényeket az elmúlt időszakban..
elég sok darabszám ment el ingyenesen (azok már nagyon is nyerők voltak a részvény bevezetési nyitó áron)..
utána jönnek akik 125 ft-ért kaptak..utána 250 ft-ért..és végül 480 ft-ért
:)
Ez igaz. :) Azért ezzel a magas jegyzési árral jó tőkéhez jutottak, szóval ez a cégnek annyira nem rossz. Az árfolyamnak, jegyzőknek, stb, már nem biztos annyira jó. Meglátjuk.
tőzsdére lépés már egy kiszállás... :)
0-ért kik kaptak? Meg kell már néznem egy részletes tulajdonosi összetételt. Így fejből kb annyi rémlik, hogy van egy alap durván 5 milla papírral 480-on, van egy csomó bennfentes alapító, menedzser Kovács és csapata 1x millió db-al, vannak a dolgozók akik gondolom ügynökök és ösztönzésként kaptak összesen pár milliót db-ot, és van a cég a maradékkal. Plusz a jegyzők persze 11 milla durván átlag 850 kb.
Összesen durván 6x milla papír. Short az persze benne lehet, de ilyen forgalom mellett sok darabbal shortolni, hát fene tudja , lenne pár millió db-om , nem hiszem pár tízezer db-al bohóckódnék shortban benne, de lehet igazad van.
Herceg: Most kezdték és máris kiszállnak? :) Jó persze lehet minden Mutyisztánban.
600-on kik borogatnak?
Szerintem az a nem kevés tulaj, akik 0 HUF-ért kaptak vagy 400 huf-ért jegyeztek részvényeket...
Ja, hogy ők nem adhatnak el? Jó, akkor nyomnak egy kis naked shortot. Biztos van olyan brókercég, aki kellő nagy összeg felett engedi shortoltatni, kellően fontos személyiségek részére...
azért valjuk be járaiék két év alatt nagy bizniszt hoztak össze... azért szállnak ki,mert tudják, hogy nincs szép jövő :)
A helyzet az, hogy mivel nemcsak felöntötték a levest vízzel, de most már a szarabb levesből is kevesebb fog jutni a jelenlegi részvényeseknek.
Tényleg gusztustalan,amit itt csinálnak.
Lejegyeztetnek 10 milliárdot 900 forintért és utána alig 2 hónappal akár ugyanolyen mennyiségeket, amikért mások fizettek kőkeményen milliókat- ingyen odaadják az alkalmazottaknak...
Ez mind szép és jó, de nem ártott volna megemlíteni a kibocsátás előtt is.
Mi lesz a következő? 10 milliárddal felemelik az alaptőkét zártkörűen, amit az igazgatótanács és az FB tagjai jegyezhetnek le 1 HUF/részvény alapon???
Abban látom a fő problémát, hogy a cégnél az a politika, hogy vannak akik olcsóbban férnek papírhoz, nem is jelentéktelen mennyiségben. Most az, hogy mi lesz a cégből hosszabb távon, hová fejlődhet stb az más kérdés. De pl már kibocsátásnál 750-938. Be volt kódolva , hogy a 750-ek egy része borít.
Azt, hogy ki ad el ilyen darabszámokat 600 közelében nem igazán értem. Tudtommal dolgozók az ösztönzésre kapott papírok max 15%-át dobhatják piacra első évben. Bennfentes bejelentést sem látok eladásról.
Pruntyoke: drámának nem dráma, csak nem jó üzenete van, főleg itt a Béten ahol hemzsegnek a nyomdász cégek, vagyis ahol a menedzsment időnként lenyírja a gyapjút zártkörű részvénykibocsátásokkal, és öntésekkel. Azt értem, hogy jó ösztönzés lehet ez, csak azt nem miért kellett a részvényszámot megemelni. Meg kell néznem így fejből nem megy tulajdonosi összetétel, de mintha a cég tulajdonában maradt volna vagy 40 milla részvény abból is adhattak volna dolgozóknak.
vicces ez a papír nagyon sokakat beültettek. jegyzési időszakban jött egy ügyfelem, dumálgattunk, és meséli nagy büszkén hogy jegyzett, sok millióért. kérdem mirefel, mondja hátha nem is megy fel ezerötig, osztalékra jó lesz. aha, na ekkor elmagyaráztam neki, hogy öt évig tuti veszteség lesz ami folymatos tőkegondokat fog okozni(jegyzett és saját tőke aránya), tehát további tőkebevonásra lesz szüksége a cégnek, magyarul semmi esélye hogy belátható időn belül oszti lesz, az évtized papírjából. viszont legalább van életbiztosítása:)
Ezek ****k, ebből is Phylt, vagy Humetet akarnak csinálni? Hogy ............... .......... ...... :)
ez olyan, mint amikor a húsleves alapléhez még öntenek egy kis vizet.... :)
Hú ne is mond, erre mi szükség van, ezek állatok. Dolgozók ösztönzése, bazz.
A mostani dolgozói papíroknál korlátozva van, hogy mennyit adhatnak el, meg a szavazati jog is. De nem túl szerencsés ha széthígítják olcsó papírokkal, hát ez a legrosszabb amit hallhattam a cégről.
lol, de gyönyörű... :))
Banyaíz, ennek milyen közvetlen/közvetett hatása lesz az árfolyamra?:
Budapest, 2010. december 14.
Rendkívüli közzététel a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének dolgozói részvények kibocsátása útján történő felemeléséről
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; cégjegyzékszáma: Cg.01-10-045857; a továbbiakban: „Társaság”) ezúton értesíti tisztelt részvényeseit és a tőkepiac szereplőit, hogy - a Közgyűlés 4/2010. (VIII.17.) sz. határozatában foglalt felhatalmazás alapján - az Igazgatóság a mai ülésén elhatározta a Társaság alaptőkéjének 45.200.000,- Ft. (azaz negyvenötmillió-kettőszázezer forint) összegű, a Társaság teljes vagy részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak részvételével, új dolgozói részvények zártkörű forgalomba-hozatalával, teljes mértékben az alaptőkén felüli vagyon terhére – azaz a munkavállalók részére történő ingyenes – felemelését.
Az alaptőke-emelés során a Társaság összesen 1.130.000 db (azaz egymillió-százharmincezer darab) 40,- Ft. (azaz negyven forint) névértékű és kibocsátási értékű dematerializált dolgozói részvényt bocsát ki menedzsment ösztönzés céljából. A fenti dolgozói részvények kibocsátásának és elidegenítési feltételei megegyeznek a Társaság által korábban kibocsátott dolgozói részvények vonatkozásában adott közgyűlési felhatalmazásokban foglalt feltételekkel, ideértve ezen részvényeknek a Társaság törzsrészvényeivel mindenben megegyező "A" sorozatú törzsrészvénnyé történő átalakításának kötelezettségét.
CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
http://www.bet.hu/newkibdata/105760289/CIG_Pann_nia__letbiztos_t__Nyrt._20101214_RV.pdf
1000-re vártam év végére, elméletileg lehetne, de már ha megnyugodna valahol ezeken a szinteken azzal is elégedett lennék.
:)) okok, hosszú még az év:)