Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#335512 Amatoregy Előzmény: #335440

akkor most nekem eszembe jutott egy.

Szilvási Lajos: Légszomj

Egy vadász pilótáról szól emlékeim szerint, akit tüdő betegsége miatt eltiltottak a repüléstől....

Mondjuk nekem tetszettek a Szilvási könyvek (Albérlet a siputcában, Lélek harang). Gyerek voltam még (14 éves) de lehet most újra elolvasom őket. Mindenesetre anyum már 2 hónapja elhozta...

Simon Sándort a szuperszónikus vadászrepülőt az olvasó már ismeri a szerző „Albérlet a Síp utcában”, „Ködlámpa” és „Születésnap júniusban” című regényeiből. Két évtizedes repülő pályafutás, kemény önfegyelemmel kidolgozott számtalan siker után kell Simon őrnagynak rádöbbennie hogy tüdejét tbc támadta meg. A gyógyítás egyetlen lehetséges módja a műtét, ami azonban egyszersmind azt is jelenti, hogy soha többé nem repülhet, pedig neki a repülés nem egyszerűen mestersége, nem is csak hivatást jelentett, hanem életformája, szenvedélye, önmaga kifejezésének formája volt. A rendkivüli szituáció, mint minden emberben, Simon őrnagyban is előhívja a számvetés igényét. Felidézve repülőmúltjának legszebb és legmegrendítőbb pillanatati, szinte egész életét újraéli, s ráébred mennyire nem volt és nincs számára más, ami a világhoz kötné. Reménytelennek, kilátástalannak érzi a jövőt. E veszedelmes válságon barátai igyekeznek átsegíteni, de az ő cselekvő szeretetük, leleményes, makacs segítőkészségük, az évtizedek alatt összeforrt közösség természetes szolidaritása sem lenne talán elég ehhez, ha nem szólna bele váratlanul egy szinte ajándékba kapott szerelem..

Mondjuk az utolsó mondatnap a feleségem nem örülne...

#335503 Scipio Előzmény: #335501

Tőle csak a testőrsztorikat olvastam még tizenévesen, de nagy rajongója vagyok az ó-közép-újkori kalandregényeknek is, az elmúlt percekig is pont ilyet olvastam :))

#335491 Zabás Előzmény: #335138

Boccs, hogy csak most írok! Annyit tudok róla amit leírtam.

120€ Komárnóba, hogy bejelentkezzek és kapok egy postaládát. Van valami ismerős neki nagyon hosszú parasztháza és oda tudnék bejelentkezni.

#335484 Scipio Előzmény: #335440

Igazából banyiz-nak összecsaptam egy ilyen - kicsit specifikus: szépirodalom, szatíra, háborús regény - listát, rövid ajánlásokkal, de kicsit még nem ártana dolgozni rajta, mielőtt a nagyközönség elé kerülne :))

#335483 Scipio Előzmény: #335481

Köszi, nagyon szeretem ezt a könyvet - is :)) Rajta is van a mindenkori jó könyv ajánlási listámon...

#335443 Scipio Előzmény: #335435

Zola-t elolvastam, jó volt, a többit felveszem a karácsonyi szünetes listámra, bár a magyar művekkel szemben elég gyanakvó vagyok :)

Nem akarok csinálni egy …

#335440 Ricsi

Nem akarok csinálni egy topic-ot mondjuk "kötelező olvasmány", vagy "ajánlott irodalom" címmel? Én örömmel venném, főleg ha nem csak író és cím, hanem 1-2 mondat is lenne a könyvről. Ismerve az itteni csapatot, sokan szerethetnek olvasni...

#335435 banyaiz Előzmény: #335423

Ejha :D Idén leginkább csak azokból olvastam amit ajánlottál. Mesterházy Lajos: Hármasugrás, ha még nem olvastad, Bárány Tamás: Nagy idők tanúja. Zola a Pénz (ha még nem olvastad azóta)

Össze kell kaparnom az emlékeket. :)

#335423 Scipio Előzmény: #335409

Te is ajánlhatnsz nekem nyugodtan, mostanság nem igen olvastam igazán ütős könyvet, átlapoztam az idei termésem és bizony a Jóakaratúak volt a legjobb szépirodalom kategóriában :)

Ha tetszett Csonkin, a Lazacfogást, Don Emánuelt, a Kis Nagy Embert no meg az Április boldondját nagyon jó szívvel ajánlom. Fogság súlyú nagy regénynek ott a Nagy folyó... és a Pápa rinocérosza is így hirtelenjében...

Scipió: szóval folytatv…

#335409 banyaiz

Scipió: szóval folytatva a témát, olyan eddig nem volt ami nem tetszett volna. Összeszedem majd mik maradtak még ki, van egy-két téma amiben szívesen olvasnék majd azokat is, hátha van ötleted. :)

#335354 hosszhuszár Előzmény: #335347

meglesz, szerintem tavaszra, ha minden jól megy...

Ha lesz időm rá, teszek fel képeket , miket követek el rajta....

#335347 Kissherceg Előzmény: #335340

Én azért erősen remélem, elnöki autóval szívesen utaznék, mert az nekem nagyon beütött. Vmi más dimenzió a mostani kocsikhoz képest is. Na jó royce azért még jobb, de az valami hihetetlen volt.

#335340 hosszhuszár Előzmény: #335337

de, minden eladó...:))

annyi munka van vele, ( a rövidet még nem kezdtem el), ja, és sose lesz kész, szerintem, ha így haladok.....

#335334 hosszhuszár Előzmény: #335333

most kivételesen nem magamra gondoltam, az OT autókra.

a hosszú, és a rövid..

a hosszú az úr, a rövid a neje...))