Ha sokat esünk jól keresek :D
Ha sokat esünk jól keresek :D
szia, de én shortolok, ha lemegy a célárig, akkor meg longolok:-)
nekem az jó, shortban vagyok, múlt héten beállítottam mindent, remélem péntekig kifut.
Sziasztok!!
Sok értelme nincs kereskedni, úgy néz ki! Dolgozni kell, hogy keressünk:-)
nem baj, a lényeg, hogy menjen lentebb, majd év elején rallizunk egy szépet felfelé. beérjük a nyugatot. egyszercsak.
azt írja a napi, hogy egészsgégesek maradunk még egy kicsit mi tőzsdézők. nem lesz szívinfarktus..de jó.
ja, most igen, itt az ersteben nekem is, de a stooqon ott nem nézd csak meg.
Hulla forgalommal botladozunk...ejj,be szép.
A 1112 nálam épp 0-ban van ha arra célzol új bux-ként.
stooqon az új buxot számítják már, az magasan 3%+ban van..ezt meglátják, beshortolják nekünk a külföldiek:-), vagy még jobban venni fogják..jó trükk.
bingo, vagy talált süllyedt?:-( nekem nem jó..de ez nem számít.
jó reggelt! akkor én is visszább léptem. nem baj, indit tudnátok mondani légy szíves valaki?
van egy sejtésem hogy 21700 lesz.
Nem szállt el semmi. Kicsit módosították a rangokat:
100=> Kezdő fórumozó, 1000=> Tag, 2500=> VIP, 5000=> Tisztelt Tag, 20000=>'Alapító'
Na és ha beszámítják (a cikk szerint nem) akkor megtarthatom a magánnyugdíj számlámat?
(Én is kezdő lettem, valami elszállt a hét végén...)
de csak a lengyeleknek, ránk nem vonatkzk...
valami kavar van, engem kicsit felminősítettek, gyorsan beshortolom magam:-)
1000p gapup?
http://www.portfolio.hu/gazdasag/megis_elszamolhato_lesz_a_nyugdijreform_koltsege.142786.html
megint kezdő forumozó lettem??
Nem olvastam, mert lemaradtam a letöltésről:-(, küldd át lécci még egyszer. Nekem itt azt mondták, hogy a szememnek higgyek, és ne a híreknek, azt, amit te is mondasz. De néha nehéz elszakadni attól, amit olvasok a gazdasági hírek között...sajnos.
Olvasom én is őket, de már fenntartással sokszor. Azért is vagyok shortban:-)
úgy állítottam be, hogy 17-ig feltehetően teljesüljön is belőle valami:-) a héten nem is nyúltam hozzá, csak egyszer. Kíváncsi vagyok, most kísérletezek egyet.
Vételen vagyok 21140-en régi hatiban, újban 21850-en. Ott fordulnék ugyanis. Remélem olvasta a nagy tesó is:-D
Hagyd már ezeket a csodaelemzéseket... 32000-es BUX-ot emlegettek az idén, egy ismerősöm bedőlt ennek, nagyon durva mínuszban zárja az évet... Nem szabad ezeket elhinni. Már írtam korábban, hogy megfigyeltem, amikor a Gazdrádió kommentárjában megy a letargia, már emelkedünk, amikor az öröm megy, akkor meg szinte azonnal bukta lesz. Szoktam Chartcentert, elemzésközpontot nézni, Szarvasvadászt a Portfólión, egy időben Möbius site-jára is előfizettem, az utóbbi kettő ért valamit, a többi semmit. Sajnos Egon se, amíg követtem. A traderszobát írta valaki, az abban írt kereskedési ötlet rovat tetszik, de hát nem annyira a magyar tőzsdéről szól.
Kezdőként próbálok rajzolgatni, megérteni a híreket, illetve azt követni, ami abban a könyvben van, amit elküldtem neked, olvastad már? :-) A hírek követése gyakran kudarcos eredményt hoz, nem annyira ugrok már ezekre. (Nézd meg: leminősítettek? Semmi sem történt, vagy inkább emelkedtünk... Richter felvásárol? Sehol a csodás emelkedés...)
Az első év nekem arra volt jó, hogy megtanultam, nem szabad kapkodni, érzelmek elfelejtve, mindig meg kell tudnom mondani, mit miért teszek, és nagyon felejtő az, hogy azért vegyek/adjak el valamit, mert épp nem vagyok pozícióban, és így "játékon kívül" vagyok.
Lássuk a példát a hírekre hétfőn reggel! Most épp Magyarország Fitch (jól írom?) általi leminősítést emlegették. Nem tudom, kinek lesz ez új hír, nekem ez az. Ezért esni kellene akkor is, ha a dollár, a DAX és az amerikai futures-ök nem esnek.
-- Mondom gyenge short bukóban, ~400 pont eséssel elégedett lennék a hétre. --
komolyan mondom, hogy őrület, nem kiszámítható itt semmi.. érdemes lesz vajon hétfőn ránézni a tőzsdére? nem lesz semmi komoly adat, pangás lesz..de biztosan emelkedéssel kezdünk. hacsak még holnap nem történik valami baj:-9 és azt is meg fogják venni:-)