még, jó, hogy nem mentem hozzátok TV nézőnek :)
Most ott lennék egyedül :))
még, jó, hogy nem mentem hozzátok TV nézőnek :)
Most ott lennék egyedül :))
megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol?
sokat???
750 kiló kell a rendszerbe, folyadéktartályba, még az alsó golyó sem úszott fel, az elpárolgás meg -24 fokos -34 helyett.
Még kevés a gáz, legalább az alsó golyónak fel kell úsznia. Egyenlőre úgy néz ki, hogy megvan a hiba, tartja a dolgokat, de még 150-200 kiló kell neki kb!
de, bejött :o)
de mások is úgy gondolták, hogy jó szakember vagyok és megkerestek. nagyon szeretek a mostani helyemen dolgozni, de egy magasabb pozíciót ajánlottak fel, amit nem tudtam visszautasítani.
Sokat töltöttetek rá. Defektes lehet még mindig valahol ...
Az olajvédelemre majdan, oda kell figyelni. A gázzal olaj nem kerül a rendszerbe.
Gondolom, ha az előremenőt elzárod és leszívatod a rendszert akkor az olajat a pufferbe hordja vissza ahol ellenőrizhető a mennyisége ...
De mit is papolok itten, szerintem felesleges ...
:)
csak nem?? nem jött be az eddigi állásod?..vagy rosszul értettem??
eddig is reggel vagy este tettem be a megbízásokat... :D
Én holnap jelentem be, hogy továbblépek. Szerencsésebb a helyzet, mint Nálad, de a reakciókra azért nagyon kíváncsi leszek.
nem értek egyet a megállapításaiddal..
- egyáltalán nem fogok többet tőzsdézni (nem akarok függő lenni és nem is elégít ki..)
- korrektül elszámoltunk egymással és békében váltunk el.
Számomra a pénz nem minden. Inkább a tudásomat szeretném használni. (Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ingyen dolgozom, de sok pénzért se vállalnék el olyasmit ami nem érdekel, vagy nem köt le...)
ezt nem is mondtad...nagyon sajnálom, de akkor többet tudsz most tőzsdézni...mekkora állat az a bb...:-(
pedig van nekik. a hoxa portálon találkoztam én is először vele. egy rákkutató svéd dokinak a találmányát árulják..fogyóúúúrás.:-)
Nekem jobban bejöttek ezek a csavar kompresszorok, amik a mélyhűtést csinálják a raktárban.
http://www.imagebam.com/image/216ad2110560133
Adatait elfelejtettem, hogy pl, mennyi olajat pumpál át, percenként, hogy a tömítése tökéletes legyen, azt tudom, hogy a rendszerbe 750kg-gáz kell, mi 180kg-ot töltöttünk rá, a héten, de még kell rá legalább ugyan ennyi!
És ebből is kettő van! Itt minden duplán van biztosítva és építve, akárcsak az ammóniás részénél, ott 4 négyhengeres kompresszor van minden szivattyúból is 2 van. A mélyhűtőnél is 2X3 csavar kompresszor van amik kb 18 elpárt visznek ha jól emlékszem:
Létavértesen láttam pár éve egy bontott 12 hengeres ammóniást, ami egy harckocsi motor méretével vetekedett. A szállítási teljesítményét meg sem próbáltam megsaccolni ...
:)
ezt meg privibe akartam. valaki (Ibiza, Herceg) kitörölné!
örülök, hogy sikerült munkát találnod! :DD
A fórumon ketten (én vagyok az egyik) viszont elvesztették... :(
mondjuk a képen látható ammóniás rendszer méretileg kicsi, de teljesítményben hatalmas. Az ammónia a glikolt hűti le a kondenzációt meg a fűtésre használják, szintén vizes hőcserélővel és ezé fent a tetőn lévő hűtőtorony amit csak nyáron használnak, ezért is szokott télen néha elfagyni :(.
Ezen a képen látszik, hogy maga az ammónia kör nem nagy:
Megkérdezem, mert én még nem szereltem a kalorikus részét, csak 404-et azt meg vagy szilfoszt vagy anakondákat ahol nem réz/réz van ott meg ezüstöt használunk.
Ezek a blokkok kompletten érkeznek, mi csak a csövezését ill elektronikus bekötését végezzük, viszont ha bármelyik rész tönkremegy azt mi cseréljük ill.. meg mi is tartjuk karban.