Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#333673 Tombolatom Előzmény: #333654

Igen ezért kereskedek én is amerikában mert ott azért van választék és az IB-n 1 dollárt fizetek 200db részényért ami nem rossz.

Beírom majd én is, ha találok megint valami jó céget hosszabb swingre...ez lenne a cél.

A TBT amennyiben vagy aki hisz az inflációban az usa-ban...vagy abban, hogy a következő 5 évben felviszik a kamatokat 4-5 % felé akkor az közel 80-100 dolláros etf lesz a mostani 37.5 helyett.

Jó lenne, ha itt is aki lát valami esélyesen emelkedő céget az beírná mert én kb 40 céget figyelek és biztos van itt olyan aki a szakmájából kifolyólag olyan tech, gyógyszer..stb-et is figyel amit én nem.

#333659 Csilla76 Előzmény: #333657

nem is itt kellene ezen a kispiacon kereskedni annak, aki már elég jól ért hozzá..itt mutyi megy.

#333657 Csokigyáros Előzmény: #333652

szimpatikus nekem ez a módszer... azonosulni is tudnék vele... csak sajna a magyar piac az lófütty ehhez a stratégiához... :(

#333654 Pityke35 Előzmény: #333652

Köszi, valami ilyesmire gondoltam, nem a rossz értelemben vett adatkereskedőre. Ügyi vagy, majd figyelgetlek, bár én forexezem, usa rv-m még soha sem volt, de ami késik nem múlik. :)

Valami jó swinget keresünk majd jövőre (olajos, földfémes cégre vagy info cégre gondoltam)

#333652 Tombolatom Előzmény: #333626

Én se tudom:) Valami olyasmi bár nekem a hírkereskedő az azt jelenti aki pl megpóbálja meglovagolni a munkanélküli szám bejelentésénél történő mozgásokat vagy kamat emelés/csökkentés...stb amiknél én nem kereskedek.

Én inkább próbálom értelmezni a híreket és eldönteni, hogy ez milyen hatással van a tőzsdére mint egész vagy az egyes cég részvényére. Szeretek skalpolni is és igaz, hogy alapjában 40 céget/etf-et figyelek és azoknak tisztában vagyok a funda alapjaival, tehát ritkán kötök az ellen inkább keresek irányba történő belépőket. Chartokra néha ránézek, általában skalpoláskor, de ebben kimerül függetlenül, hogy sok éve megtanultam a technikai kereskedést is.

Beírtam az Apple-s példát amikor leverték 6 dollárral 79-re mert az Iphone késett 2-3 hónapot. Én ott vettem és nem funda alapon, hogy milyen olcsó lett az Apple, hanem mert a szememben túlreagálta a piac a hírt ami kisebb rossz volt mint, hogy a Nokia 4 éve nem tud versenyezni velük:). Most is a blogban ott van, hogy vettem a dél-koreai etf-et kétszer is és kerestem jól vele hasonló gondolkodással. A CSCO vételem inkább az alján halászgattam mert eddig talán egy nap 4 dollárt sose esett (az elmúlt 10 évben) és ugye ott put opciót adtam el magas volatilitás mellett ami szerintem 80% esélyben profitáló lesz egy ilyen blue chip cégnél rövid időn belül...egy kis szar folyamatosan szakadó cégnél persze nem.

Igazából a Peter Lynch filozófiája a szimpatikus...vegyél azt ami logikusan értelmes a számodra...sok éve én mindíg a www.priceline.com-on (PCLN) foglaltam 4-5 csillagos Hyatt, Hilton szállásokat 8-10 ezer Ft-ért. Vettem is 20 dolláron, de akkor még nem értettem a tőzsdéhez és korán eladtam...most 400 körül van. Vagy tavaly a Metro PCS is láttam, hogy jobb telefon szolgáltató mint az én Tcom-om volt és az egyetemen a játékosaim mind mentek oda...ezért azt is. Most itthonról már nem látok át, de Februárban átmegyek egy hónapra "tapasztalatokat" gyűjteni.

Ma úgy látom lehet minuszban kezdünk, de hát 4 hónapja sok ilyen kezdés és +os zárás volt. Megvárom a nap végét mert pl ez a hír, hogy amihez Obama a választási vereség előtt ragaszkodott, hogy aki évi 50 millió Ft-nál többet keres annak eltörli a Bush adókedvezményét és most mégse tette meg, az tényleg negatív az én szememben is.

“Egy éve a Fed arról bes…

#333637 Csokigyáros

“Egy éve a Fed arról beszélt, hogy hogyan fogja kiszívni a többletlikviditást a rendszerből 2010 végére. Most itt vagyunk, és továbbra is megy a pénznyomtatás" - közölte Rogers.

hiába a pénz nagy úr....

#333626 Pityke35 Előzmény: #333607

Szia!

Te csártot nem is nézel csak fundára nyitsz-zársz? A blogodat is nézegettem. Amolyan hírkereskedőnek tűnsz. Rosszul látom? :)

#333607 Tombolatom Előzmény: #333604

Rebalanceozták a Citit ami azt jelenti, hogy az összes S&P index követőnek zárás után kötelezően venni kellett, ha jól olvastam 400 millió részvényt ami nem sok a mai 3 milliárd után, de arra elég, hogy eladjanak más pozíciókat, hogy ezt fedezzék. Ez csak egy teória, de nem az enyém.(Nem csodálkoznék, ha lefelé venné megint az utat...ez már az én teóriám:)

A NFLX CFO-ja lemondott...negatív lehet holnapra, bár nem egy vezető fontos cég. Texas Instrument is kicsit gyengét jelentett...nem a világ vége ez. Nem csodálkoznék egy holnapi gyenge nyitáson, de akkor én vásárlok és beírom a blogomba. Habár kicsit a mai nap fordulónak érződik, de a FED úgy is a piac alá fog segíteni.

csúcsocska

#333605 ikszf

pedig jól jönne valami hír a hétre, hogy

ÚJ CSÚCSON ZÁRTAK A PIACOK!

Hosszúban kéne az általános bull hangulat, hogy végre meginduljon az esés :)

Megtartani ezt a szintet idén, pánik nélkül. Aztán jövőre beindulhatnak az ügynökök a háziasszonyoknál, hogy "tavaly nem, vagy alig emelkedett a tőzsde, itt a nagy lehetőség beszállni, mielőtt elindul" :)

#333604 kissat Előzmény: #333602

Ezt a citi dolgot kifejtenéd?

Maga a citi ment elég szépen.

Én zártam az enyémet du, mert a DAX- on volt, féltem az estétől, most csalódott vagyok, mivel feljebb látom.

#333603 banyaiz Előzmény: #333591

Nem merek mondani semmit az irányról. :) De amikor éves csúcsokat nézegetnek azt annyira nem érzem negatív eseménynek.

Korai az öröm még:) Lehe…

#333602 Tombolatom

Korai az öröm még:) Lehet csak a Citi rebalancing a S&P-ben kényszerített eladásra sokakat vagy a SEC hír...esetleg a kötvénypiaci gyengeség...mindegy én tartom a bika gyeplőjét szorosan:) Na, de akkor lakjon jól a bika is, a maci is és vágják le a disznókat:)

#333591 pruntyoke Előzmény: #333590

ma sokan csúcsdöntést vártak azt hiszem..amcsi zárások lehet más perspektívába teszik a holnapi kereskedést..persze nem biztos..mert lehet, hogy reggelig mindenki elfelejt mindent..és tovább fel.. :D

napi maxos zárás helyett…

#333576 Csokigyáros

napi maxos zárás helyett napi minimum néz ki..

jó éjt nektek!