Én se tudom:) Valami olyasmi bár nekem a hírkereskedő az azt jelenti aki pl megpóbálja meglovagolni a munkanélküli szám bejelentésénél történő mozgásokat vagy kamat emelés/csökkentés...stb amiknél én nem kereskedek.
Én inkább próbálom értelmezni a híreket és eldönteni, hogy ez milyen hatással van a tőzsdére mint egész vagy az egyes cég részvényére. Szeretek skalpolni is és igaz, hogy alapjában 40 céget/etf-et figyelek és azoknak tisztában vagyok a funda alapjaival, tehát ritkán kötök az ellen inkább keresek irányba történő belépőket. Chartokra néha ránézek, általában skalpoláskor, de ebben kimerül függetlenül, hogy sok éve megtanultam a technikai kereskedést is.
Beírtam az Apple-s példát amikor leverték 6 dollárral 79-re mert az Iphone késett 2-3 hónapot. Én ott vettem és nem funda alapon, hogy milyen olcsó lett az Apple, hanem mert a szememben túlreagálta a piac a hírt ami kisebb rossz volt mint, hogy a Nokia 4 éve nem tud versenyezni velük:). Most is a blogban ott van, hogy vettem a dél-koreai etf-et kétszer is és kerestem jól vele hasonló gondolkodással. A CSCO vételem inkább az alján halászgattam mert eddig talán egy nap 4 dollárt sose esett (az elmúlt 10 évben) és ugye ott put opciót adtam el magas volatilitás mellett ami szerintem 80% esélyben profitáló lesz egy ilyen blue chip cégnél rövid időn belül...egy kis szar folyamatosan szakadó cégnél persze nem.
Igazából a Peter Lynch filozófiája a szimpatikus...vegyél azt ami logikusan értelmes a számodra...sok éve én mindíg a www.priceline.com-on (PCLN) foglaltam 4-5 csillagos Hyatt, Hilton szállásokat 8-10 ezer Ft-ért. Vettem is 20 dolláron, de akkor még nem értettem a tőzsdéhez és korán eladtam...most 400 körül van. Vagy tavaly a Metro PCS is láttam, hogy jobb telefon szolgáltató mint az én Tcom-om volt és az egyetemen a játékosaim mind mentek oda...ezért azt is. Most itthonról már nem látok át, de Februárban átmegyek egy hónapra "tapasztalatokat" gyűjteni.
Ma úgy látom lehet minuszban kezdünk, de hát 4 hónapja sok ilyen kezdés és +os zárás volt. Megvárom a nap végét mert pl ez a hír, hogy amihez Obama a választási vereség előtt ragaszkodott, hogy aki évi 50 millió Ft-nál többet keres annak eltörli a Bush adókedvezményét és most mégse tette meg, az tényleg negatív az én szememben is.